Projectleider

Kunt u internationale projectpartners op een goede manier samenbrengen en begeleiden? Dan is de functie projectleider bij het Duits-Nederlandse kaderproject Net(z)werk+ (INTERREG) van de Eems Dollard Regio iets voor u!

De Eems Dollard Regio (EDR) is een openbaar lichaam met 89 Nederlandse en Duitse gemeenten en organisaties als lid. Het doel van de EDR is om de samenwerking tussen verschillende partijen en instellingen in Noord-Nederland en over de grens in de regio Weser-Ems te versterken en verder uit te bouwen. Om dit doel te bereiken worden meerdere projecten en activiteiten door de EDR uitgevoerd, zowel op economisch als cultureel gebied.

Voor de uitvoering van het kaderproject Net(z)werk+ zijn wij op een zo kort mogelijke termijn, in eerste instantie voor de termijn tot uiterlijk september 2022, op zoek naar een:

PROJECTLEIDER

Binnen een Duits-Nederlands team ondersteunt u samen met twee collega’s projectpartners bij het ontwikkelen en uitvoeren van grensoverschrijdende deelprojecten. Daarbij begeleidt u in eerste instantie aanvragen vanaf het eerste concept tot aan de goedkeuring en bent u daarna klankbord voor de projectpartner gedurende de gehele projectlooptijd.

Daarnaast behoren tot de werkzaamheden:

 • Controlling van de inhoudelijke en financiële doelen van het kaderproject Net(z)werk+ met verantwoordelijkheid voor het uitvoeren en nakomen van gemaakte projectafspraken
 • Het voorbereiden van de besluitvorming voor projecten in de verschillende INTERREG-gremia
 • Het beoordelen van lopende projecten en resultaten en advisering bij projectwijzigingen
 • Regelmatige externe rapportage voor de programmapartners en andere stakeholders
 • Initiëren van Duits-Nederlandse activiteiten

‘Europa naast de deur’ en een ‘netwerk met toekomst’. Zo kan uw toekomstig werkveld het best worden omschreven. U spreekt Nederlands en Duits en legt en verkrijgt, mede door uw sterke communicatieve eigenschappen, snel verbinding met de projectpartners, samen met het Duits-Nederlandse EDR-team.

Wat vragen wij:

 • Minimaal een hbo-opleiding en minimaal twee jaar werkervaring in een vergelijkbaar werkgebied
 • Organiserend vermogen en in staat snel zaken te doorgronden
 • Zelfstandige werkwijze met bereidheid flexibel te werken
 • Belangstelling voor diverse maatschappelijke thema’s en nieuwsgierig naar grensoverschrijdende vraagstellingen
 • Goede kennis van de Nederlandse en Duitse taal in woord en geschrift
 • Goed netwerk in de grensregio en zelfverzekerde en coöperatieve omgang met projectpartners
 • Autorijbewijs en eigen auto

Wij bieden een veelzijdige en verantwoordelijke functie, waarbij de salarisinschaling geschiedt op basis van de CAO voor gemeenten. Het precieze bedrag wordt afgestemd op uw kennis en ervaring (maximaal schaal 10) op basis van een volledige werkweek van 36 uur. Gesprekken zullen digitaal plaatsvinden via MS Teams op maandag 7 december 2020.

Wij ontvangen uw sollicitatie in de Nederlandse of Duitse taal graag uiterlijk 30 november 2020 per e-mail aan .

Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Karel Groen via +31 (0)597 20 60 01 of Eske Kadijk (projectleider Net(z)werk+) via +31 (0)597 20 60 20.