Projectcoördinator (m/v/x) (uren in overleg)

De Eems Dollard Regio (EDR) is een openbaar lichaam van 85 Duitse en Nederlandse gemeenten en organisaties met als doel, de samenwerking tussen partners uit Noord-Nederland en uit de regio Weser-Ems grensoverschrijdend uit- en verder op te bouwen. Daartoe ontplooit de EDR, met haar 22 Nederlandse en Duitse medewerkers, verschillende projecten en activiteiten op tal van economische en culturele themagebieden. 

Meer informatie over de EDR en projecten is te vinden op www.edr.eu.

De Europese Unie ondersteunt al meer dan 30 jaar grensoverschrijdende samenwerking middels het Interreg A-programma, actueel vindt deze ondersteuning plaats middels het programma INTERREG V A Deutschland-Nederland (www.de-nl.eu). Het regionale programmamanagement (RPM) van dit programma is gehuisvest bij de EDR voor het noordelijke programmagebied.

Ter versterking van ons RPM-team zijn wij, voor de uitvoering en afsluiting van het lopende subsidieprogramma INTERREG V A alsook voor de uitvoering van het aankomende subsidieprogramma Interreg VI A Deutschland-Nederland, op kortst mogelijke termijn, op zoek naar een: 


Projectcoördinator (m/v/x) (uren in overleg)


in de eerste plaats voor de duur van 24 maanden. Deze functie is in beginsel ook in deeltijd uitvoerbaar volgens het principe “job sharing”.

Samen met een team van Duits/Nederlandse collega’s ondersteunt u projectpartners bij de ontwikkeling en uitwerking van grensoverschrijdende projecten. Daarbij begeleidt u projectpartners vanaf hun projectidee naar en tijdens de aanvraagprocedure. Daarnaast biedt u begeleiding tijdens de projectlooptijd tot en met de afsluiting van een desbetreffend project. Tot dit proces behoren verschillende adviserende, toetsende en controlerende taken tot uw opgavengebied. Hierbij valt te denken aan:

 • Advisering van projectontwikkelaars bij het identificeren van ideeën, conceptualiseren en uitwerken van grensoverschrijdende projecten totdat deze klaar zijn voor uitvoering
 • Inhoudelijke en financiële evaluatie en beoordeling van projecten overeenkomstig het Interreg-samenwerkingsprogramma en de toepasselijke subsidiebepalingen
 • Voorbereiding van de besluitvorming in verschillende gremia
 • Toezicht op de voortgang van de lopende projecten wat inhoud en financiën betreft en bespreking van eventuele noodzakelijke correcties met projectuitvoerders
 • Ondersteuning bij de voorbereiding van vergaderingen en evenementen met Interreg-specifieke thema’s
 • Coördinatie en uitvoering alsook deelname aan officiële projectpresentaties voor de regionale pers en potentiele gebruikers/doelgroepen van projecten
 • Verstrekking van informatie over succesvolle Interreg-projecten en de resultaten daarvan

Wij zijn op zoek naar een persoon die zelfverzekerd en coöperatief is, die door zijn/haar Duitse en Nederlandse taalkennis alsook communicatieve instelling snel een klik heeft met projectpartners in onze regio en daarbij ook een hands-on mentaliteit heeft. Daarnaast beschikt u over het volgende:

 • een voltooide hbo/wo-opleiding of een relevant voltooide mbo-opleiding (niveau 4)
 • sterke organisatorische vaardigheden en analytisch denkvermogen
 • een zelfverzekerd en innemend voorkomen alsook sterke communicatie- en teamvaardigheden
 • klant- en servicegericht optreden
 • een zelfstandige werkwijze met de bereidheid flexibel te werken
 • goede kennis van de Nederlandse en Duitse taal, zowel in woord als geschrift
 • uitstekende uitdrukkingsvaardigheid in de moedertaal met het vermogen om feiten nauwkeurig te formuleren
 • vertrouwd met PC-standaardprogramma’s (Outlook, Word, Excel etc.) alsook vakspecifieke software
 • rijbewijs B en bereid tot het gebruik van eigen auto (reiskostenvergoeding)
 • ervaring met (Europese) subsidieprogramma’s is een pré


Wij bieden een veelzijdige, afwisselende en verantwoordelijke functie alsook een passend salaris op basis gedeeltelijk van de CAO Gemeenten. Het exacte bedrag is afhankelijk van uw kennis- en ervaring.

Graag ontvangen wij uw sollicitatie uiterlijk 30 september 2021 per e-mail (in de Nederlandse of Duitse taal) via

Voor verdere informatie omtrent deze vacature kunt u contact opnemen met mevrouw Ilona Heijen, hoofd Interreg/EDR via telefoonnummer +31 (0)597 20 60 05.