Projectmanager onderwijsvernieuwing

Het onderwijs staat niet stil. Zeker nu het onderwijs meer online mogelijkheden ziet, is de roep om vernieuwing en verbetering, met een stevige focus op flexibilisering, bij het vormgeven van het nieuwe onderwijs meer dan nodig. Ben je open minded, heb je oog voor detail en gevoel voor werken in een non-profit omgeving die stevig in beweging is? Dan zit je goed bij Drenthe College! DC is volop in ontwikkeling met onderwijsvernieuwing en staat midden in de maatschappij. Met de werkwoorden vertrouwen, durven, groeien laten we zien dat we dit dé manier vinden om onszelf en anderen uit dagen en bij te dragen aan een waardevolle toekomst voor Drenthe. 

Wat is jouw waardevolle bijdrage aan team onderwijsbeleid & kwaliteit?
Wij zoeken een projectmanager onderwijsvernieuwing die overzicht houdt in de veelvoud van vernieuwingsprojecten binnen de onderwijsteams. Je begeleidt en overziet de ontwikkelingen en draagt kennis over op het gebied van projectmanagement binnen de onderwijsteams. Je bewaakt het proces met een effectieve planning, efficiënte inzet van mensen en middelen, het behalen van mijlpalen en het realiseren van de doelstellingen. Je initieert noodzakelijke interventies, stemt af met interne betrokkenen en bent verantwoordelijk voor de voortgangsrapportages. En je stuurt aan op adequate en haalbare implementatie in de interne organisatie. Je legt verantwoording af aan de programmadirecteur.

Je werkt nauw samen met projectgroepen waar inhoudsdeskundigen vanuit hun expertise en bevlogenheid een essentiële inbreng hebben. Je adviseert de projectgroepen om tot een succesvol eindresultaat te komen. De projectgroepen hebben elk een eigen deelprojectleider. Je krijgt verantwoordelijkheid en ruimte om invulling te geven aan deze rol.

Als projectmanager onderwijsvernieuwing:

 • Ben je in het bezit van hbo/wo werk- en opleidingsniveau.
 • Ben je verantwoordelijk voor het tijdig en adequaat verzamelen, bijhouden, interpreteren, rapporteren en presenteren van projectgegevens.
 • Ondersteun je teams met het opstellen van projectdefinities- en kaders en helpt deze tot en met de ingebruikname te borgen.
 • Geef je advies aan meerdere projecten/projectleiders en stuur je op gecontroleerde wijze met voorkeur op Agile gebaseerde methodes.
 • Werk je samen met de inhoudelijke onderwijskundigen voor het regelen van de samenhang binnen de verschillende projecten.
 • Draag je kennis, met name op het gebied van projectmanagement, over aan medewerkers binnen de projectteams.
 • Draag je bij aan de verspreiding van de opgedane kennis binnen de projecten naar de andere onderwijsteams binnen DC.
 • Zoek je actief naar nieuwe ontwikkelingen die mogelijk op andere plekken reeds worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld binnen het mbo-veld.

Speerpunten bij de werkzaamheden zijn:

 • Initiëren en begeleiden van onderwijsvernieuwingsprojecten.
 • Ondersteunen en coördineren van onderwijsinnovaties.
 • Bijhouden en verantwoorden van subsidiegelden.

Wat zetten wij daar tegenover?

 • Jouw groei en ontwikkeling is belangrijk voor ons! Er is opleidingsbudget voor je eigen groei. Daarnaast ontwikkel je met je team. En zijn er DC brede workshops van de DC Academie.
 • Het is een tijdelijke aanstelling voor 0,8 - 1 fte, in eerste instantie voor een jaar. Bij goed functioneren een verlenging van maximaal twee jaren.
 • Het maximale fulltime brutosalaris is op basis van de cao mbo € 5.018,00 per maand.
 • Verder krijg je een eindejaarsuitkering van 8,33%, een goede pensioenregeling en een tegemoetkoming voor je zorgverzekering.

Iets voor jou?
Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan uiterlijk 1 juli 2022 via dit formulier of ga naar onze site: www.drenthecollege.nl.
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Han Numan, manager Onderwijsbeleid, ICT & MPR via
06 46 04 78 58. 
De gesprekken vinden plaats op 8 juli 2022. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.