Vestigingsdirecteur Woldendorp

Deze baan

Dollard College Woldendorp is een kleine school, met goed onderwijs en een veilige en prettige sfeer, waar leerlingen uit de hele regio Oost Groningen terecht kunnen voor vmbo, mavo en de eerste twee jaren van de (zesjarige) havo of het vwo. De school heeft een enthousiast team en beschikt over prachtige faciliteiten: mooi uitgeruste leslokalen en praktijkruimtes, een grote sporthal, sportvelden en een busverbinding die is afgestemd op de schooltijden, waardoor veel leerlingen hier gebruik van maken. Deze setting, in combinatie met de idyllische ligging in een klein Gronings plattelandsdorp, maakt dat de school wel liefkozend het Wonder van Woldendorp wordt genoemd. Dollard College Woldendorp is inmiddels ruim twintig jaar een middelbare daltonschool; een school voor voortgezet onderwijs waar gewerkt wordt volgens de daltonkernwaarden. Dat betekent dat bij alle lessen keuzevrijheid, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid worden bevorderd. Door kinderen van en met elkaar te laten leren, kunnen zij elkaar helpen, stimuleren en beïnvloeden en wordt samenwerking vergroot. Daarnaast biedt Woldendorp de ruim 330 leerlingen een duidelijke structuur met vaste lestijden, zonder lesuitval en zonder tussenuren. Meer indrukken van de school zijn te zien in dit, door de leerlingen zelf gemaakte, filmpje. https://www.youtube.com/watch?v=-98u8AKWQEU

Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van de huidige directeur zijn wij op zoek naar een

Vestigingsdirecteur Dollard College Woldendorp

Wat ga je doen? Je bent integraal verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de vestiging Woldendorp. Dat betekent dat je verantwoordelijk bent voor de onderwijskundige processen en de resultaten van deze vestiging en ook voor de inzet van medewerkers en middelen. Je geeft leiding aan de 40 medewerkers, die verdeeld zijn over verschillende teams en vaksecties. Jij ondersteunt en coacht de teams en secties en zorgt voor verbinding binnen de vestiging maar ook daarbuiten. Naast je contacten met de medewerkers, overige collegas en leerlingen ben je ook het boegbeeld van de vestiging richting ouders, andere scholen, bedrijven en organisaties. Teamgecentreerd werken, kwaliteitsborging, onderwijsinnovatie, verdere versterking van het daltonprofiel, regiobrede samenwerkingen zijn enkele andere onderwerpen die momenteel hoog op de Woldendorpse vestigingsagenda staan. Ook worden de mogelijkheden onderzocht om samen met het primair onderwijs een onderwijsprogramma voor kinderen van 2 tot 16 (18) jaar te realiseren. Als vestigingsdirecteur maak je tevens deel uit van het Dollard-brede directieteam. Hierin bouw je, samen met de directeuren van de overige vestigingen en de regiodirectie, aan het verder toekomstbestendig maken van het Dollard College. Samen met één of meerdere collega-directeuren beheer je schoolbrede portefeuilles en ontwikkel je beleid. Actuele speerpunten daarbij zijn het doorontwikkelen van de onderwijsinhoud, het betaalbaar houden van het onderwijs, ontwikkelingen die voortkomen uit de (voorgenomen) fusie per 1-1-2022 met het Ubbo Emmius en het verder verstevigen van de samenwerking in de regio. Dit alles om met elkaar kwalitatief goed en veelzijdig onderwijs in onze prachtige regio te kunnen blijven bieden.

Wij zoeken

Een enthousiaste, inspirerende collega met een warme persoonlijkheid, die prettig en to the point communiceert. Die initiatiefrijk is en zakelijk waar nodig. Die het team aanmoedigt om kansen te signaleren, te ontwikkelen en te borgen in het onderwijs. Een ervaren leidinggevende met een onderwijshart, dat nog sneller gaat kloppen bij daltononderwijs. Iemand die ervaring heeft met het coachen van teams en teamgecentreerd werken. Een natuurlijk boegbeeld, die gekend en herkend wordt door de leerlingen, het team, de ouders en andere stakeholders in de regio. Leidinggevende ervaring in het onderwijs (bij voorkeur het voortgezet onderwijs) is een must.

Wij bieden

De functie van vestigingsdirecteur is ingeschaald in schaal 13 van de cao vo (maximaal € 6.178,- bruto per maand bij een volledig dienstverband). Daarboven ontvang je, conform de cao vo, een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8%. Tevens zijn er diverse mogelijkheden om je als professional te blijven ontwikkelen. Het betreft een functie met een omvang van 0,8 tot 1,0 fte. De regio Noord Oost Groningen biedt een prettige leef- en werkomgeving waarin ruimte een prominente plek heeft.

Vragen?

Geïnteresseerd? Stuur dan uiterlijk 9 mei 2021 je C.V. en motivatie naar DollardWoldendorp@lohmanadvies.nl (de button solliciteer nu werkt daarom niet). Heb je nog vragen over de functie of de procedure? Dan kun je terecht bij Sanne Lohman van Lohman Advies: 088 323 02 20.

Naast deze vacature heeft het Dollard College ook een mooie vacature voor vestigingsdirecteur praktijkonderwijs (PrO) Winschoten. Kijk voor meer informatie op de website: www.dollardcollege.nl

Solliciteer nu