Architect Infrastructuur

Ben jij een bevlogen infrastructuur-architect die wil werken in een dynamische omgeving, met nieuwe uitdagingen? Ben jij graag bezig met de nieuwste technologie en heb je innovatiedrang? Zoek dan niet verder, want de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) kan jou dit bieden!

DUO is dé spil in het onderwijsveld van Nederland. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen in Nederland. Om deze dienstverlening mogelijk te maken heeft DUO een dynamische en vooruitstrevende ICT-organisatie, die applicaties voor studenten en  onderwijsinstellingen ontwikkelt en beheert. De afdeling Infrastructuur & Exploitatie, specifiek de vakgroep Infrastructuurontwikkeling (IO) zoekt ervaren infrastructuurarchitecten.

Als infrastructuur-architect maak je deel uit van een gedreven, ondernemende club professionals. Je vervult een brugfunctie tussen de infrastructuur-afdeling en andere afdelingen van DUO. Dit doe je door de vraag van de business, het beleid en de architectuur te vertalen naar technische keuzes en vice versa. Jij bent verantwoordelijk voor het geven van onderbouwde adviezen, bewaakt de realisatie hiervan en rapporteert hierover.

Je bent expert in je vakgebied en komt met vernieuwende ideeën. Je hebt je breed ontwikkeld en wilt blijven leren. Je enthousiasmeert je collega’s en samen signaleer je belangrijke ontwikkelingen in het ICT-veld en vertaalt deze naar de eigen situatie. Zo lever je een substantiële bijdrage aan de kwaliteit van de DUO technologiestrategie, en aan het naar een hoger plan brengen van de infra-architectuur van DUO.  

Jouw profiel

 • Je weet van aanpakken en bent resultaatgericht. 
 • Je bent een teamspeler en draagt je kennis graag over. 
 • Je hebt goede mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden.
 • Je bent ondernemend en veroorzaakt beweging en dynamiek.
 • Je toont initiatief en weet mensen te overtuigen.
 • Je bent kritisch, leergierig, creatief, flexibel, enthousiast en assertief.
 • Je bent actief op zoek naar wat er in de organisatie speelt.

Jouw kennis en ervaring

 • Je hebt een diploma op minimaal HBO-niveau.
 • Je hebt een brede kennis van ICT, en ICT-infrastructuren in het bijzonder.
 • Je hebt up-to-date kennis van ICT-architectuurprincipes en minimaal 5 jaar ervaring op het vakgebied van een Architect Infrastructuur.
 • Je hebt kennis van en ervaring met TOGAF.
 • Het is een pré als je bekend bent met Scrum/Agile-methodes, Continuous Delivery en DevOps.

Wij bieden je een uitdagende en afwisselende functie in schaal 12 BBRA (€3511,41 - €5219,05). Inschaling is afhankelijk van je ervaring. De standplaats is Groningen.

Meer weten?
Bel voor meer informatie over de inhoud van de functie met Gerhard Kuiper, manager Infrastructuurontwikkeling, telefoon 06-53691725.

Solliciteren?
Als je wilt solliciteren, klik dan op deze link.

Vermeld in het onderwerp van je mail ook het VW-nummer DUO/B/2016.065.

Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Bijzonderheden
Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. OCW-medewerkers en Rijksambtenaren hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.