Traineeship software engineer

Functie omschrijving

Vind je het boeiend om software te maken en wil je een waardevolle stap maken in je carrière? Loop jij warm voor zaken als continuous delivery, agile werken en software ontwikkeling binnen een Enterprise-omgeving? Bij de Dienst Uitvoering Onderwijs bieden we jou de kans om je te ontwikkelen tot software engineer! We leren je veel over de nieuwste front- en backend technieken. Jij werkt mee aan zaken die belangrijk zijn voor Nederland!

‘’Wat ik persoonlijk belangrijk vindt: je weet voor wie je het doet! Als ik mijn werk niet doe, hebben er heel veel mensen in Nederland last van. Dit is voor mij echt een motivatie om wakker te worden en om naar mijn werk te gaan.’’

Jouw werk
Als software engineer bouw jij vernieuwde, belangrijke en goed werkende applicaties. Jij durft verder te kijken dan alleen de ontwikkeltaken, bijvoorbeeld continuous deployment/delivery, testing en user experience. Heb je adviezen en vernieuwende ideeën op deze gebieden? Deel ze dan vooral! Je komt te werken in een van onze 55 DevOps teams waardoor je veel samenwerkt en af en toe ook taken overneemt van je collega’s. Je denkt mee over en je draagt samen met jouw DevOps team concreet bij aan het optimaliseren van het gebruikersgemak, zodat de klanten van DUO probleemloos en soepel onze applicaties kunnen gebruiken.

‘We hebben bijvoorbeeld een applicatie gebouwd waarmee studenten op de dag zelf hun uitslag van het staatsexamen geprint kunnen meenemen. Studenten hoeven hierdoor geen twee weken te wachten op hun uitslag.’

Jouw ontwikkeling
Jouw ontwikkeling staat centraal. Wij zorgen dat je de juiste begeleiding krijgt, zodat jij je kwaliteiten kunt benutten en écht goed kunt worden op het gebied software engineering. Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse ICT kennisgroepen, waaronder blockchain, machine-learning en testautomatisering. Of je sluit je aan bij hackatons of onze inhouse meetups.
Zelf ben je verantwoordelijk voor het succes van het traineeship maar dat betekent zeker niet dat je het alleen moet doen. Je collega’s helpen je graag verder! Binnen de kortste keren hebben technieken en methodieken zoals Spring Boot, Git, Hibernate, Jenkins, Angular en NgRx voor jou geen geheimen meer.

Traineeship
Je start je carrière niet alleen, maar bent vanaf het begin samen met je traineegroep. Het traineeship duurt drie maanden en bestaat onder andere uit een basiscursus ICT en programmeren (inclusief het behalen van Oracle certificering omtrent object georiënteerd programmeren), een verdiepende ‘hands-on’ cursus waarin gewerkt wordt met front- en backend frameworks en databasetechnologieën. Vervolgens ga je aan de slag als junior software engineer in één van de DevOps-teams. We zien jou direct als een volwaardige collega, een onderdeel van ons team. Je hebt veel vrijheid om ideeën op te pakken en hier mee aan de slag te gaan. Je werkt steeds zelfstandiger en je krijgt volop de ruimte om te groeien. We willen graag een organisatie zijn waarin we de kracht van diversiteit benutten!

Functie-eisen

 • Je beschikt over hbo werk/denkniveau (bij voorkeur een bèta studierichting of in de richting van ICT) en je wilt je graag ontwikkelen tot software engineer;
 • Je bent analytisch en technisch onderlegd en hebt aantoonbare affiniteit met programmeren;
 • Je past goed in een team dat werkt volgens een agile methodiek;
 • Je scoort goed op de competenties: samenwerken, daadkracht, energie en ontwikkelgerichtheid;
 • Je bent bereid om jezelf te ontwikkelen tot een T-shaped professional: iemand die beschikt over specialistische kennis en tegelijkertijd in staat is om over de grenzen van zijn/haar eigen vakgebied heen te kijken en verbindingen weet te leggen.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3119,- tot €4374,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer. Ook bieden we je de mogelijkheid om de voor jou belangrijke feestdagen te vieren zonder dat je daar een vrije dag voor hoeft op te nemen. Hemelvaartsdag en/of 2e pinksterdag kun je bijvoorbeeld inruilen voor een andere feestdag. Hierover maak je afspraken met je leidinggevende.

Bijzonderheden

 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.
 • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.
 • Heb je inhoudelijke vragen over het traineeship? Wij gaan graag met je in gesprek. Neem daarvoor contact op met Rien Klein Elhorst, manager (06-31 90 18 85).
 • Vragen over het sollicitatieproces? Neem contact op met Ruth Collé (IT recruiter) op 06-21 46 15 59 (ook bereikbaar via WhatsApp).
 • Interesse in deze functie? Solliciteer dan via de solliciteerbutton. Wij zien uit naar jouw CV en een gerichte motivatiebrief.
 • Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure, kijk hier.
 • Je kunt reageren t/m 7 juli 2023. We nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.
 • Bij DUO streven we naar diversiteit en een inclusieve werkomgeving. Wij willen onze teams graag verrijken met collega’s van diverse achtergronden en culturen om onze dienstverlening nog meer te kunnen verbeteren. Zo kunnen we samen onze krachten, ervaring en inzichten bundelen en dragen we ons steentje bij aan een slim, vaardig en creatief Nederland.

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

None

None


Reageer op deze vacature