Medior Requirements Engineer

Functie omschrijving

Je kent de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) waarschijnlijk van de studiefinanciering. Maar we doen zoveel meer! We zijn de grootste IT organisatie van het Noorden en ontwikkelen en beheren onze eigen applicaties in een complex IT landschap. Als requirements engineer ben jij de schakel tussen IT en de business. Werken voor DUO, is werken aan een slim en vaardig Nederland.

Wat ga je doen?
Als requirements engineer werk je in een van onze 50 DevOps teams. Samen met je teamgenoten ontwikkel je applicaties die voor duizenden klanten van DUO van grote waarde zijn. Om dat te realiseren werk je veel samen en communiceer je proactief. Jij brengt alle betrokken partijen bij elkaar en zorgt voor een goede afstemming rondom de gewenste functionaliteit. Dit doe je met (onder andere) de interne/extern opdrachtgever, de business analist, de software architect, de UX-er, een communicatiemedewerker en natuurlijk met je eigen directe teamleden. Je houdt je bezig met het vraagstuk hoe het bedrijfsproces kan landen in het DUO-applicatielandschap. Het functioneel ontwerpen van de maatwerkapplicaties staat dus centraal. Hier krijg je dus echt de kans om van grote betekenis te zijn.

Er zijn regelmatig projecten waarbij je als requirements engineer de kans krijgt om iets vanaf de grond af aan op te bouwen. Zoals bijvoorbeeld het realiseren van een applicatie voor het registreren van leerlingen van scholen in Caribisch Nederland of van internationale scholen binnen Nederland.
Ook op technisch vlak innoveert het vak van requirements engineer bij DUO. Jij pakt steeds vaker technische zaken op, om het werk van de ontwikkelaars in jouw team te vergemakkelijken.

Jij stelt de juiste vragen, want alleen op die manier worden de beste oplossingen gebouwd. Je bent snel van begrip en als je dingen niet begrijpt, dan vraag je door. Op die manier zet je complexe processen en functionaliteiten om in werkende IT-oplossingen en begrijpelijke 'user stories'. Elke dag is anders en we hopen dat je daar energie van krijgt!

Wat bieden we jou?
Uitdaging, plezier en collegialiteit. Bij DUO staat jouw eigen ontwikkeling centraal en daarbij ondersteunen we je graag. Je kunt deelnemen aan diverse competence groepen (bijvoorbeeld over Camunda). DUO is vooruitstrevend en vernieuwd, daar vertellen we je natuurlijk ook graag meer over. Ook vind je bij ons een open cultuur waar je je welkom voelt en waar we vertrouwen op je kennis en kunde. Ook is er uitstekende balans tussen werk en privé. Zo heb je bijvoorbeeld de vrijheid om je werktijden af te stemmen met je team en daarnaast bestaat de mogelijkheid om 1-2 dagen per week thuis te werken. Successen worden ook gevierd, dat vinden we belangrijk!

Functie-eisen

Wij kijken graag naar jouw kwaliteiten en talenten. Voldoe je niet aan alle functie-eisen maar denk je dat je een geschikte kandidaat bent? Voel je welkom om te solliciteren!

Wat we graag in jou terug zien:

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding met +/- 2 jaar relevante werkervaring.
 • Je bent bekend met UML, user stories/use cases en Scrum- en Agile-methodes.
 • Je bent communicatief vaardig, een teamplayer, resultaatgericht, en organisatiesensitief.
 • Je herkent jezelf in de kernwaarden van DUO: betrouwbaar, verbindend, toekomstgericht en klantgericht.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3045,- tot €4848,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB kun je een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. De vakantie-en eindejaarsuitkering zijn hier onder andere in opgenomen. Iedere maand bouw je een deel op. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor medewerkers die minimaal 58 jaar én de laatste 5 jaar onafgebroken in dienst zijn bij de Rijksoverheid, en een vergoeding woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.
 • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.  
 • Deze vacature staat doorlopend open. Wanneer je hebt gereageerd, nemen we binnen 5 werkdagen contact met je op. We plannen vervolgens zo snel mogelijk een afspraak met je in.
 • Voor meer informatie over de inhoud van de functie, neem contact op met Peter van Wees 06-51611927 of Gerben Cadee 06-37438813. Beide manager requirements engineering.
 • Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure, neem contact op met Ruth Collé (recruiter) op 06-21461559 (ook bereikbaar via Whatsapp) of ruth.colle@duo.nl.
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (www.europass.eu)
 • Bij DUO streven we naar diversiteit en een inclusieve werkomgeving. Wij willen onze teams graag verrijken met collega’s van diverse achtergronden en culturen om onze dienstverlening nog meer te kunnen verbeteren. Zo kunnen we samen onze krachten, ervaring en inzichten bundelen en dragen we ons steentje bij aan een slim, vaardig en creatief Nederland.
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.


Reageer op deze vacature