Adviseur Compliancy (Registers & Examens)

Functie omschrijving

Om DUO compliant aan de geldende wet- en regelgeving en eigen beleid te brengen en houden is structurele borging van compliance benodigd. Om compliance structureel te kunnen borgen is er versterking nodig. Deze versterking vindt plaats langs de zogeheten "3 lines of defense" (3LoD's). Deze functie betreft versterking in de eerste lijn. In deze functie heb je naast passie voor ook kennis van privacy, informatiebeveiliging en archiefmanagement en van de bedrijfsprocessen in het domein.

Je beschikt over de vaardigheid om risicogericht te kunnen denken en handelen en om kennis intern over te brengen. Verder geef je praktische ondersteuning vanuit het werkgebied binnen de eenheid waar je werkzaam bent. Ook heb je inzicht in de momenten wanneer er afstemming met de 2e lijn (CenC/Compliance) en de collega adviseurs compliancy bij de overige bedrijfsonderdelen moet plaatsvinden.
De 3e lijn betreft de in- en externe toezichthouders zoals de Functionaris Gegevensbescherming en de Beveiligingsambtenaar (BVA) van DUO resp. partijen als Interne Audit, Audit Dienst Rijk en Algemene Rekenkamer.

Uitgangspunt in de functie is dat je awareness in jouw onderdeel creëert, ondersteunt bij kennisverbreding, werkinstructies en wiki's opstelt, trainingen verzorgt en eerstelijnsvragen afdoet. Er wordt hierbij nauw met de 2e-lijns compliance-specialisten samengewerkt. Je adviseert, gevraagd en ongevraagd, de directeur, Ict-security manager, managers en product owners.

De adviseurs compliancy stellen samen met de 2e-lijns compliance specialisten risicoanalyses op van operationele processen en bedrijfssystemen, initiëren en formuleren verbetervoorstellen en monitoren de realisatie hiervan.

Functie-eisen

Jij…

 • Hebt een HBO plus werk- en denkniveau met een relevante opleiding voor het werkveld. Je hebt meerdere jaren relevante werkervaring op een of meerdere klantgebieden, vanuit verschillende projectteams/-omgevingen en in meerdere fases van het adviesproces;
 • Hebt de bereidheid (waar nodig) tot het volgen van een opleiding om kennis op de vakgebieden van privacy, informatiebeveiliging en archiefmanagement te optimaliseren;
 • Bent in staat tot het toepassen van relevante wet- en regelgeving in de uitvoeringspraktijk;
 • Hebt kennis van DUO c.q. met DUO vergelijkbare uitvoeringsorganisaties en inzicht in de voor DUO van belang zijnde (vakinhoudelijke en maatschappelijke) ontwikkelingen;
 • Hebt kennis van en ervaring met het ontwikkelen en onderhouden van compliancy (by design-)maatregelen;
 • Hebt kennis van de vakgebieden privacy, informatiebeveiliging en archiefmanagement
  NB Het gevolgd hebben van cursussen, certificeringen of trainingen op (één van) de verschillende vakgebieden is een pré;
 • Kunt goed samenwerken in een constant veranderende en dynamische werkomgeving;
 • Bent een "netwerker";
 • Hebt een hands-on-mentaliteit;
 • Bent creatief, flexibel, resultaatgericht, zelfstandig en beschikt over de nodige overtuigingskracht;
 • Bent (organisatie)sensitief, stressbestendig en integer.

Kerncompetenties

 • Klantgerichtheid
 • Analyseren
 • Samenwerken
 • Omgevingsbewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Voortgangscontrole
 • Zelfontwikkeling

Geïnteresseerden die nog niet geheel voldoen aan de gestelde functie-eisen worden toch uitgenodigd hun interesse kenbaar te maken.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3344,- tot €5139,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

None

Bijzonderheden

 • Afhankelijk van ontwikkelingen kan een verlenging van de arbeidsovereenkomst tot de mogelijkheden behoren.
 • Neem voor meer informatie contact op met Ralph Galliard (plaatsvervangend business manager SEG) op telefoonnummer 06-46991700.
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (www.europass.eu). 
 • Je kunt reageren tot en met 12 januari 2022. De gesprekken zullen op een nog nader te bepalen datum wellicht online via Webex plaatsvinden.
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.


 

Dienst Uitvoering Onderwijs

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

Directie Registers & Examens

De adviseur compliancy is werkzaam bij en ten behoeve voor een van de onderdelen van DUO. De adviseur compliancy werkt nauw samen met de collega adviseurs compliancy van de verschillende onderdelen van DUO alsook met de afdeling Compliance (2e lijn).

De afzonderlijke onderdelen zijn: Directie Onderwijsvolgers (OVG), Directie Registers en Examens (RNE), Directie Onderwijs Instellingen (OI), ICT en Bedrijfsvoering (incl. HR in scope).

Deze specifieke vacature heeft betrekking op het DUO onderdeel
Registers en Examens, waar momenteel 2 adviseurs werkzaam zijn. Dit bestaat uit bestaat uit meerdere businesseenheden: Examens, SCI, SEG, Kinderopvang, Internationale Diensten en de vakgroepen Relatiemanagement en Analyse.


Reageer op deze vacature