Traineeship software-engineering

Functie omschrijving

Heb jij de ambitie om jezelf te specialiseren richting software-engineering? Wil je meer leren van de nieuwste front- en backend technieken? Die kans krijg je bij DUO, dé topspeler op het gebied van ICT in Noord-Nederland. Volg je ons traineeship, dan leer je meer over continuous delivery, agile werken en softwareontwikkeling binnen een uitdagende enterprise-omgeving.

Werken bij DUO
Bij DUO, de Dienst Uitvoering Onderwijs, richten we ons meer dan ooit op de vraag hoe we onze klanten nóg sneller en beter 24/7 van dienst kunnen zijn. Ongeveer vijftig innovatieve DevOps-teams ontwikkelen en beheren zo'n tweehonderd maatwerkapplicaties. Als software-engineer werk je in een van deze multidisciplinaire teams.

Ontwikkel en deel je kennis
Kennisdeling en persoonlijke groei vinden we belangrijk bij DUO. Om die reden heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende ICT-kennisgroepen, onder andere over blockchain, machine-Learning en testautomatisering. Daarnaast kun je aansluiten bij hackatons of onze inhouse meet-ups. Maar ook buiten DUO valt er vanalles te beleven. Samen met collega's bezoek je Java-events zoals J-Fall, J-Spring en Devoxx. Binnen de kortste keren hebben technieken en methodieken als Spring Boot, Git, Hibernate, Jenkins, Angular en NgRx voor jou geen geheimen meer.

Traineeprogramma
Samen met collega-trainees doorloop je een opleidingsprogramma van drie maanden, dat onder andere bestaat uit een basiscursus ICT en programmeren (inclusief het behalen van een Oracle-certificering omtrent objectgeoriënteerd programmeren) en een verdiepende hands-oncursus waarin je werkt met front- en backend frameworks en databasetechnologieën. Vervolgens ga je aan de slag in een van de DevOps-teams en krijg je de ruimte om werkervaring op te doen en jezelf verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door het volgen van een aanvullende training naar keuze. Uiteraard met begeleiding waar nodig!

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo- of wo-diploma (bij voorkeur in een bèta-studie) en je wilt je graag ontwikkelen tot software-engineer.
 • Je bent analytisch en technisch onderlegd en hebt aantoonbare affiniteit met programmeren.
 • Je past goed in een team dat werkt volgens een agile-methodiek.
 • Je scoort goed op de competenties veerkracht, daadkracht, energie en ontwikkelgerichtheid.
 • Je bent gemotiveerd om jezelf te ontwikkelen tot een T-shaped professional. Dat houdt in dat je beschikt over specialistische kennis en tegelijkertijd in staat bent om over de grenzen van je vakgebied heen te kijken en verbindingen te leggen.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2824,- tot €3990,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Je start in september 2021. De exacte startdatum maken we rondom juni bekend.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.
 • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.
 • Neem voor meer informatie over de sollicitatieprocedure contact op met Marieke Lokhorst. recruiter, via 06 - 24 30 96 25 of marieke.lokhorst@duo.nl.
 • Meer weten over de vacature? Neem contact op met Peter van Kesteren via 06 – 55 34 87 51 of peter.vankesteren@duo.nl of met Wiebe van Zwol via wiebe.vanzwol.@duo.nl. Peter en Wiebe zijn vakgroepmanagers van DUO-softwarerealisatie.
 • Interesse in het traineeship? Wij ontvangen graag jouw cv en een gerichte motivatiebrief.
 • De vacature staat open tot en met 30 juni. Maar we raden je aan om zo snel mogelijk te reageren. Als we voor de deadline voldoende geschikte kandidaten vinden, sluiten we de vacature.
 • Deze vacature is geschikt voor de doelgroep banenafspraak. Hiertoe behoren de volgende groepen mensen: mensen met een Wajong-uitkering, mensen met een WSW-indicatie, mensen met een WIW- of ID-baan en mensen uit de doelgroep van de Participatiewet die niet het wettelijk minimumloon kunnen verdienen.

Sollicitatieprocedure

 1. Onze eerste reactie op je sollicitatie, binnen vijf werkdagen.
 2. Kennismakingsgesprek.
 3. Assessment.
 4. Verdiepend gesprek.
 5. Arbeidsvoorwaardengesprek.

Het proces vindt volledig online plaats. De gesprekken houden we via WebEx.

Dienst Uitvoering Onderwijs

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.


Reageer op deze vacature