Applicatie en Data Engineer ODC-Noord

Functie omschrijving

Stabiele en continu beschikbare bedrijfskritische applicaties voor jouw ruim 120 collega’s binnen ODC-Noord met daar achter maar liefst 40 rijksoverheidsinstanties. Dat is waar jij voor zorgt als Applicatie & Data Engineer binnen ODC-Noord in Groningen, één van de vier landelijke rijksdatacentra en de cloud dienstverlener binnen de rijksoverheid. Dankzij jou kunnen alle collega’s probleemloos hun werk doen door het operationeel houden en doorontwikkeling van onder meer de stepping stone, de multi-factor toegangsapplicatie en de CMDB.

Dit ga je doen
Samen met je collega’s van team IT4IT zorg je dat alle centrale applicaties in orde zijn. Een essentiële rol, omdat alle andere teams binnen ODC-Noord hun werk voor de instanties niet kunnen doen zonder deze voorzieningen. Jouw doel? Gestandaardiseerd en stabiel alle componenten binnen onze centrale ICT-voorzieningen operationeel houden en doorontwikkelen. Maximale resultaat staat hierbij bij jou altijd op nummer 1.

Jij richt je op de doorontwikkeling van de huidige applicatieketens. Je onderzoekt waar verbetering op functioneel of veiligheidsvlak mogelijk is en voert deze door.
Aan de andere kant voeg je nieuwe applicaties, applicatieketens en functionaliteit toe. Met deze functionaliteit kunnen collega’s vervolgens betere of nieuwe dienstverlening aan onze klanten aanbieden. Applicaties waar je aan werkt zijn onder meer Splunk, Cribl, KeyCloak en Guacemole.

Jouw team werkt volgens de scrum-methodiek. Dit betekent dat je dagelijks een stand-up hebt waarin je met je collega’s de stand van zaken doorneemt. Vervolgens werk je gericht aan het behalen van de sprintdoelen. Je pakt items op de sprintbacklog op, en bedenkt structurele oplossingen voor verstoringen of incidenten. Ook beoordeel en implementeer je wijzigingsverzoeken. Eens per drie weken voer je met een team een retrospective uit en kijk je waar er verbeteringen in het proces en de aanpak mogelijk zijn.

Functie-eisen

Proactief handelen en initiatief nemen; dat is wat jouw kenmerkt. Je hebt goed inzicht in de behoeftes en acteert daar ook naar. Daarbovenop blink je uit in het anticiperen, prioriteren en regisseren van ontwikkelingen. Ten slotte ben je goed in het analyseren en adviseren. Van wensen voor support en verbeteringen tot het uitwerken van use cases en scenario’s en het verkennen van oplossingen. Dit leidt tot het voorstellen en uitvoeren van passende oplossingen. Dit doe je in nauwe samenwerking met Architecten en/of met de IT lead.

Je vindt het leuk dat deze wereld voortdurend aan verandering onderhevig is, doordat zowel commerciële leveranciers als de open source wereld voortdurend vernieuwingen aanbrengen.

Ten slotte heb jij een passie voor het werken met data, waarbij je ultieme doel is om bruikbare data beschikbaar te stellen aan gebruikers en bent gesprekspartner voor degene die afhankelijk is van data.?

Verder heb je:

 • HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur heb je een opleiding afgerond in de richting van informatica of informatiemanagement;
 • Je hebt kennis van en ervaring met Agile werken;
 • De drive om bij implementaties de regie te nemen;
 • Kennis van het IT4IT referentiemodel;
 • Kennis van IT processen en de geautomatiseerde ondersteuning daarvan.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3662,- tot €5586,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer. Ook bieden we je de mogelijkheid om de voor jou belangrijke feestdagen te vieren zonder dat je daar een vrije dag voor hoeft op te nemen. Hemelvaartsdag en/of 2e pinksterdag kun je bijvoorbeeld inruilen voor een andere feestdag. Hierover maak je afspraken met je leidinggevende.

Bijzonderheden

 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.
 • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.
 • Neem voor meer informatie contact op met Willeke Hofmann, 06-11690345 of mail naar willeke.hofmann@odc-noord.nl.
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (www.europass.eu).
 • Bij SSO-Noord streven we naar diversiteit en een inclusieve werkomgeving. Wij willen onze teams graag verrijken met collega’s van diverse achtergronden en culturen om onze dienstverlening nog meer te kunnen verbeteren. Zo kunnen we samen onze krachten, ervaring en inzichten bundelen en dragen we ons steentje bij aan een slim, vaardig en creatief Nederland.
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.
 • Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners via het Rijksinkoopstelsel. Acquisitie is niet gewenst.

SSO Noord

SSO-Noord bundelt generieke diensten op het vlak van bedrijfsvoering, zoals inkoop-, datacenters- en IT-diensten. We verkennen continu nieuwe samenwerkingsvormen voor het Rijk. Met onze hoogkwalitatieve diensten kunnen ruim veertig rijksorganisaties hun bedrijfsvoering efficiënt en effectief uitvoeren. Samen met hen dragen wij bij aan rijksbrede duurzaamheidsdoelen en aan maatschappelijk verantwoord inkopen. SSO-Noord is gerelateerd aan de Dienst Uitvoering Onderwijs.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en ambitieuze werkgever in Groningen? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

ODC-Noord, IT4IT

Jij werkt binnen het IT4IT team van ODC-Noord. ODC-Noord is dé cloud dienstverlener. Wij geloven in een efficiënte overheid. Vanuit onze datacenters leveren wij gestandaardiseerde, schaalbare en duurzame clouddiensten: solide en state of the art. ODC-Noord is een ambitieuze organisatie, met een groeiend aanbod van diensten en met steeds meer afnemers. ODC-Noord volgt kansen en mogelijkheden in de markt en deelt zijn innovatieve inzichten met zijn omgeving. Wij zijn oplossingsgericht, transparant, maken duidelijke afspraken en komen deze na. Wij werken vanuit een compacte en wendbare organisatie.
Samen met jouw vijf collega’s van team IT4IT vorm je een multidisciplinair team; ieder met een eigen kracht. Gezamenlijk zijn jullie verantwoordelijk zorg je dat de beschikbaarheid en doorontwikkeling van de door de interne organisatie gebuikte applicaties geborgd is.


Reageer op deze vacature