Incidentmanager

Functie omschrijving

DUO is de spil in het onderwijsveld van Nederland. Niet voor niets is het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap onze belangrijkste opdrachtgever. Zo leveren wij de ICT-werkplekdienstverlening voor het gehele ministerie, en draait de Virtual Desktop Infrastructure (VDI) bij ons in Groningen. Daarnaast leveren we tal van andere ICT diensten als basis voor de uitvoeringsprocessen van DUO. Binnen de afdeling ICT zijn we op zoek naar een incident manager.

De Functie:
Als incident manager zorg je ervoor dat de verschillende teams hun incidentproces op de juiste wijze kunnen uitvoeren.

 • Je coördineert bij complexe incidenten de activiteiten van collega’s, klanten en leveranciers om een tijdige oplossing van problemen en antwoord op klantvragen te waarborgen. Je communiceert adequaat over de voortgang. Daarbij werk je nauw samen met je collega-procesmanagers, de Service Owners en ook met de Service Delivery Manager;
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de (interne) klant wanneer een incident door de klant wordt geëscaleerd;
 • Je bewaakt de voortgang van het proces met betrekking tot overeengekomen oplostijden;
 • Je signaleert knelpunten in het operationele incident proces, en stemt verbeterpunten af samen met de andere incidentmanager(s) en betrokken collega’s, waarna je deze verbeterpunten ook weet te implementeren.

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Kennis van en ervaring met Agile/Scrum methodiek.
 • Kennis van gangbare servicemanagementprocessen (bv. ITIL, ISM etc.).
 • Kennis van LEAN methodiek.
 • Adviesvaardig.
 • Affiniteit met zowel ICT- als Businessprocessen.
 • Proactief afstemming en samenwerking opzoeken met zowel interne als externe partijen.
 • Inventariseren en analyseren van informatiebehoefte.

Naast de competenties resultaatgerichtheid en samenwerken, verwachten we dat je
beschikt over goede mondelinge– en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en dat je gemakkelijk contacten legt. Je bent klantgericht, beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht en bent gewend mensen bij elkaar te brengen. Daarnaast ben je je bewust van je omgeving en kun je hier goed op anticiperen. Je beschikt over een goed analyserend vermogen. Je bent flexibel ingesteld, neemt gemakkelijk initiatief en toont durf.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2811,- tot €4519,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: None tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.
 • Neem voor meer informatie contact op met Karin Lacum (manager),
  telefoonnummer 06 - 22325082.
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (https://europa.eu/europass).
 • Je kunt t/m 27 mei 2022 reageren. De gesprekken zullen op een nog nader te bepalen datum, wellicht online via Webex, plaatsvinden.
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

ICT/Regie

Je komt te werken op de afdeling ICT Regie. ICT Regie is onderdeel van de afdeling CAS. CAS staat voor Customer, Architectuur en Security. We merken dat de (interne) ICT klant duidelijke verwachtingen heeft als het gaat om de ICT-dienstverlening en klantgerichtheid. Er wordt meer en meer gedacht en verwacht dat we vanuit dienstverlening naar ons mooie ICT-werk kijken.


Reageer op deze vacature