Traineeship Requirements Engineering (Groningen)

Functie omschrijving

Heb jij affiniteit met ICT en wil je een waardevolle stap maken in je carrière? Als trainee requirements engineer ga je je specialiseren in het realiseren van een compleet functioneel ontwerp waarin alle gewenste functionaliteiten zijn meegenomen. Echte hersenkrakers! Het gaat om grote en complexe applicaties met miljoenen gebruikers. Denk aan het studiefinancieringssysteem, het onderwijsbekostigingssysteem en het examenplatform voor inburgering.

Jouw werk
Als requirements engineer houd jij je bezig met het ophalen van de requirements bij in- en externe stakeholders. Vervolgens maak jij de vertaalslag van de business requirements naar een functionele en technische oplossing, door middel van proces- en datamodellering. Je gebruikt methodieken zoals UML en tooling zoals MagicDraw. De nadruk ligt op techniek en analysewerk. Jouw baan is afwisselend, uitdagend en complex doordat je werkzaam bent binnen een grootschalig (maatwerk)applicatielandschap.

Het traineeship
Tijdens het traineeship kom je meer te weten over ontwerp, test en operations (beheer). Het traineeship vindt plaats op het hoofdkantoor in Groningen en duurt vier weken. In de laatste drie dagen van het traineeship vindt een battle plaats. In die dagen ga je samen met je eigen team een applicatie ontwerpen, beheren en de strijd aan met een ander team. Nadat je het traineeship hebt afgerond, ga je als junior requirements engineer werken in een van onze vijftig DevOps Teams.

Goed om te weten: er zijn jaarlijks drie startmomenten voor het traineeship requirements engineering. We kijken samen met jou naar de gewenste startdatum. Jouw voorkeur staat daarbij natuurlijk centraal.

Jouw ontwikkeling
Wij zorgen dat je de juiste begeleiding krijgt, zodat jij je kwaliteiten kunt benutten en écht goed kunt worden als requirements engineering. Na de afronding van het traineeship krijg je daarom je eigen coach. Samen met je coach maak je een opleidingsprogramma. Je werkt steeds zelfstandiger en je krijgt volop de ruimte om te groeien. We bieden je een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van drie jaar met intentie op een vast dienstverband.

Functie-eisen

 • Je beschikt over een?hbo/wo-diploma (bij voorkeur een bèta studierichting of in de richting van ICT) en je wilt je ontwikkelen tot requirements engineer
 • Het vakgebied ICT is niet nieuw voor je, bijvoorbeeld doordat je in jouw vrije tijd of tijdens jouw studie al bezig was met ICT-projecten of –activiteiten
 • Je hebt affiniteit met Scrum- en Agile-methodes en DevOps
 • Het verzorgen van presentaties, demo’s en workshops is voor jou geen probleem
 • Mensen omschrijven?jou?als?communicatief vaardig, leergierig, kritisch en assertief. Daarnaast ben je goed in het analyseren van problemen, ben je resultaatgericht en een echte teamplayer

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3028,- tot €4247,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: None tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet
 • De vacature staat doorlopend open. Voor het traineeship requirements engineering zijn er drie startmomenten per jaar. Tijdens de gesprekken kijken we samen met jou naar de gewenste startdatum. Dit is wel afhankelijk van de beschikbare plekken
 • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure
 • Heb je inhoudelijke vragen over het traineeship? Wij gaan graag met je in gesprek. Neem daarvoor contact op met Peter van Wees (0651611927) of Gerben Cadee (0637438813). Beide manager requirements engineering
 • Heb je vragen over het werving- en selectieproces? Neem daarvoor contact op met Ruth Colle, junior recruiter (0621461559 of ruth.colle@duo.nl)
 • Interesse in deze functie? Wij zien uit naar jouw CV en een gerichte motivatiebrief
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt
 • Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure, kijk hier.

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

Vakgroep Requirements Engineering

De vakgroep requirements engineering kent verschillende kennisgroepen die de nieuwste technieken en methodieken onderzoeken en volop aan het experimenteren zijn. We zien jou direct als een volwaardige collega, een onderdeel van ons team. Je hebt veel vrijheid om ideeën op te pakken en hier mee aan de slag te gaan. Jouw collega’s zijn: toegankelijk, analytisch ingesteld en behulpzaam. Samen is het namelijk een stuk leuker! Een ieder vanuit zijn eigen expertise en functie maar wel in een team waarin je elkaar versterkt of aanvult. We willen graag een organisatie zijn waarin we de kracht van diversiteit benutten.


Reageer op deze vacature