Medior / senior functioneel ontwerper

Functie omschrijving

Jij hebt een verfrissende kijk op de nieuwste technologieën. Sterker nog, je weet ons omver te blazen met ideeën die onze software naar een hoger plan tillen. Bij DUO, dé topspeler op het gebied van ICT in Noord-Nederland, ben je als functioneel ontwerper continu aan het innoveren. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan ons complexe applicatielandschap.

De kans is groot dat je binnen de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aan projecten werkt die aansluiten bij je persoonlijke interesse. Want er zijn niet tien maar wel vijftig verschillende DevOps-teams actief. Zij ontwikkelen en beheren vernieuwende applicaties voor de enorme en diverse klantgroep van DUO. Dit kan gaan over de betaling van studiefinanciering, het organiseren van inburgeringsexamens of de invoering van nieuwe wetten.

Als functioneel ontwerper binnen zo'n innovatieteam houd je je continu bezig met de vraag hoe DUO haar klanten nóg sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst zijn. Daarvoor ga je in gesprek met klanten binnen en buiten DUO. Je weet hun specifieke vragen boven tafel te krijgen en vertaalt deze naar vernieuwende ontwerp-producten. Ook ontwikkel je specificaties waar je teamgenoten mee verder kunnen.

Je werkt met de nieuwste technologieën en werkwijzen als continuous delivery, DevOps en user experience. Als expert in je vakgebied weet je daar je collega's proactief over te adviseren. Met jouw verfrissende ideeën inspireer en motiveer je je collega's om samen de softwareontwikkeling van DUO structureel te verbeteren.

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo-diploma en minimaal twee jaar ervaring met informatieanalyses en/of functioneel ontwerp.
  • Je hebt aantoonbaar ervaring en affiniteit met Scrum- en Agile-methodes en DevOps.
  • Je beschikt over relevante certificeringen in je vakgebied en volgt de ontwikkelingen nauwgezet.
  • Je bent een teamspeler, leert van anderen en draagt je kennis graag over.
  • Je kunt problemen analyseren, je weet van aanpakken en bent resultaatgericht.
  • Je hebt communicatieve vaardigheden en bent goed in staat om presentaties, demo's en workshops te verzorgen
  • Je bent ondernemend, toont initiatief en weet mensen te overtuigen.
  • Je bent kritisch, leergierig, creatief, flexibel, enthousiast en assertief.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3038,- tot €4669,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.


Reageer op deze vacature