Kubernetes Engineer

Functie omschrijving

De optimale inrichting en beschikbaarheid van een containerplatform waarvan ruim tien rijksoverheidsinstantiesgebruikmaken verdeeld over 40 clusters. Daarvoor zorg jij als Kubernetes engineer bij ODC-Noord in Groningen, één van de vier landelijke rijksdatacentra en dé cloud dienstverlener binnen de rijksoverheid. Dankzij jou ontvangen gebruikers bedrijfskritische clouddiensten in gescheiden omgevingen via één platform. Een uitdaging!

Dit ga je doen
Samen met je collega's van team Quattro focus je op het doorontwikkelen en operationeel houden van ons containerplatform volgens de gestelde prestatiekenmerken. Denk aan performance- en beschikbaarheidseisen. Standaardiseren, automatiseren, innoveren en het realiseren van maximale security zijn daarbij jullie speerpunten. Met iedere stap die je zet, draag je bij aan ons doel om de rest van de Rijksoverheid te ontzorgen.

Wat je zoal doet tijdens een werkweek? In de dagelijks stand-up met je team bespreek je de stand van zaken en spar je met collega's over eventuele knelpunten. Vervolgens werk je volgens de scrum methodiek aan het behalen van de sprintdoelen. Dit doe je onder meer door items op de sprintbacklog op te pakken. Verstoringen of incidenten zoek je uit en je zorgt voor structurele oplossingen. Dient een klant een wijzigingsverzoek in, dan kijk jij welke aangepaste of nieuwe functionaliteiten mogelijk zijn.
Daarnaast ben je druk met innovatie. Momenteel is dat de overgang naar een volledig bare metal omgeving met alle voordelen én uitdagingen die daarbij komen kijken.

Je ontwerpt, implementeert, onderhoudt en beheert verschillende ICT-omgevingen, zoals ontwikkel-, productie- en uitwijkomgevingen. Eens per drie weken voer je met een team een retrospective uit en kijk je waar er verbeteringen in het proces en de aanpak mogelijk zijn.

Functie-eisen

Innovatief denken en handelen; jij kunt het als de beste. Je voorziet ontwikkelingen die gevolgen hebben voor ons werk en handelt daarnaar. Het doel van je werk heb je duidelijk voor ogen. Hierin ben je wel flexibel: geven de omstandigheden daar aanleiding toe, dan pas je je aanpak aan. Je voelt en neemt verantwoordelijkheid voor je taken en onderneemt op eigen initiatief steeds de juiste actie. Zo zoek je ook actief naar verbeterkansen en -mogelijkheden en draag je proactief ideeën of oplossingen aan.

Verder heb je:

 • Hbo-niveau.
 • Minimaal vier jaar relevante werkervaring.
 • Ervaring met Linux en minimaal een jaar ervaring met Kubernetes.
 • Bij voorkeur ervaring met containerplatformen, Ansible, Saltstack, Terraform, Python, Bash en clouddienstverlening.
 • Affiniteit met advisering en architectuur.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3608,- tot €5503,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Deze vacature staat doorlopend open. Wanneer je hebt gereageerd zul je binnen een aantal dagen worden gebeld voor een eventuele kennismaking. We zullen dan zo snel mogelijk een afspraak met je maken.
 • De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • Indien je vragen hebt over deze vacature mag je contact opnemen met Willeke Hofmann 06-11690345 (ook via WhatsApp te bereiken) of willeke.hofmann@odc-noord.nl
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (www.europass.eu).
 • Bij DUO streven we naar diversiteit en een inclusieve werkomgeving. Wij willen onze teams graag verrijken met collega’s van diverse achtergronden en culturen om onze dienstverlening nog meer te kunnen verbeteren. Zo kunnen we samen onze krachten, ervaring en inzichten bundelen en dragen we ons steentje bij aan een slim, vaardig en creatief Nederland.
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam-e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit ODC-Noord in deze map(pen) terechtkomt.
   

SSO Noord

SSO-Noord bundelt generieke diensten op het vlak van bedrijfsvoering, zoals inkoop-, datacenters- en IT-diensten. We verkennen continu nieuwe samenwerkingsvormen voor het Rijk. Met onze hoogkwalitatieve diensten kunnen ruim veertig rijksorganisaties hun bedrijfsvoering efficiënt en effectief uitvoeren. Samen met hen dragen wij bij aan rijksbrede duurzaamheidsdoelen en aan maatschappelijk verantwoord inkopen. SSO-Noord is gerelateerd aan de Dienst Uitvoering Onderwijs.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en ambitieuze werkgever in Groningen? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

ODC-Noord

Jij werkt binnen team Quattro van ODC-Noord. ODC-Noord is dé cloud dienstverlener. Wij geloven in een efficiënte overheid. Vanuit onze datacenters leveren wij gestandaardiseerde, schaalbare en duurzame clouddiensten: solide en state of the art. ODC-Noord is een ambitieuze organisatie, met een groeiend aanbod van diensten en met steeds meer afnemers. ODC-Noord volgt kansen en mogelijkheden in de markt en deelt zijn innovatieve inzichten met zijn omgeving. Wij zijn oplossingsgericht, transparant, maken duidelijke afspraken en komen deze na. Wij werken vanuit een compacte en wendbare organisatie.

De negen collega's van Quattro vormen een hecht team. Samen werken we aan het optimaliseren en operationeel houden van het containerplatform waarvan al onze klanten gebruikmaken. Naast dat ieder van ons zelfstandig werkzaamheden oppakt, werken we ook veel samen. De onderlinge sfeer is open en informeel en we vertrouwen op elkaars capaciteiten.


Reageer op deze vacature