Domein Architect IaaS

Functie omschrijving

Rijksbreed zorgen voor een moderne, stabiele en veilige ICT-infrastructuur. Dat doe jij als domein architect IAAS bij ODC-Noord in Groningen, één van de vier landelijke rijksdatacenters en IT dienstverlener binnen de rijksoverheid. Bovendien heb je een voortrekkersrol als het gaat om de toepassing van innovatieve technieken. Kortom: je speelt een grote rol in bij het realiseren van een efficiëntere IT voorziening van de Nederlandse overheid. Binnen ODC-Noord onderkennen we vanuit de architectuur een aantal verschillende domeinen waaronder het IAAS en PAAS domein.

Het IAAS domein bestaat uit een aantal verschillende platformen. Voor cloud native applicaties / containers bieden we Red Hat Openshift. Voor cloud ready en enterpise applicaties hebben we een VMware en OpenStack virtualisatie platform. Deze diensten bieden we vanuit verschillende availability zones aan. Naast deze platformen bieden we nog verschillende andere infrastructuur producten aan zoals S3 storage en Back up as a Service. In 2023 zullen de ook infrastructuur diensten vanuit Azure worden toegevoegd aan het IAAS domein.

Dit ga je doen
Jouw rol is veelzijdig. Primair richt jij je op de ontwikkeling en optimalisatie van onze IAAS diensten, die wij leveren aan ruim veertig verschillende rijksoverheidsinstanties. Samen met de lead engineers stel je de architectuur op en onderzoek je de mogelijkheden tot doorontwikkeling. Ook geef jij vorm aan de roadmap voor IAAS diensten en noodzakelijke principes welke nodig zijn om deze te realiseren.
Uiteraard begeleid jij je afgestemde architectuurontwerp in de implementatie. Hierbij streef je naar een maximale standaardisatie, zodat er solution bouwblokken ontstaan waarmee zowel nieuwe als gewijzigde diensten efficiënt en veilig gerealiseerd kunnen worden.

Als verlengstuk van onze klantarchitecten ben je ook betrokken bij de integratie van onze diensten in de ICT-architectuur van de afnemer. Gezamenlijk kijken jullie hoe ons aanbod het beste aansluit op de huidige architectuur.

Met je collega-architecten binnen ODC-Noord én het Rijk zoek je proactief contact. Jullie delen kennis en ervaring en bespreken actuele ontwikkelingen in de markt. Zo blijft jouw kennis up-to-date en borg je onze optimale digitale dienstverlening richting tientallen rijksorganisaties.

Functie-eisen

Als domein architect IAAS overzie je het domein ook in relatie tot de roadmap en de andere domeinen. Ingewikkelde materie op eenvoudige wijze kunnen overbrengen op uiteenlopende doelgroepen is gezien het complexe domein een vereiste. Je hebt dan ook probleemloos contact met zowel 'engineers vanuit technische diepgang als gesprekspartners van de afnemer vanuit functioneel perspectief. Hoe complex een zaak ook is, jij herkent knelpunten en komt vervolgens met creatieve oplossingen. Hierbij pak je proactief de ruimte om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en met de nieuwste technologieën te werken. Tot slot past werken in teamverband goed bij jou, en wil je altijd het beste uit jezelf en je team halen.

Verder heb je:

 • Hbo-niveau
 • Minimaal acht jaar werkzaam in het ICT veld
 • Minimaal twee jaar ervaring als architect cloud technologie
 • Ervaring met Microsoft Azure is een pre
 • Kennis van TOGAF en ArchiMate is een pre

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4214,- tot €6227,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer. Ook bieden we je de mogelijkheid om de voor jou belangrijke feestdagen te vieren zonder dat je daar een vrije dag voor hoeft op te nemen. Hemelvaartsdag en/of 2e pinksterdag kun je bijvoorbeeld inruilen voor een andere feestdag. Hierover maak je afspraken met je leidinggevende.

Bijzonderheden

 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.
 • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.
 • Neem voor meer inhoudelijke informatie contact op met Robert Flap, manager, via  06-28401024.
 • Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Willeke Hofmann, via 06 11690345 (ook via WhatsApp te bereiken) of via willeke.hofmann@odc-noord.nl.
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (www.eurpass.eu). 
 • Deze vacature staat doorlopend open. Wanneer je hebt gereageerd, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
 • Bij DUO streven we naar diversiteit en een inclusieve werkomgeving. Wij willen onze teams graag verrijken met collega’s van diverse achtergronden en culturen om onze dienstverlening nog meer te kunnen verbeteren. Zo kunnen we samen onze krachten, ervaring en inzichten bundelen en dragen we ons steentje bij aan een slim, vaardig en creatief Nederland.
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.
 • Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners via het Rijksinkoopstelsel. Acquisitie is niet gewenst.

ODC-Noord

SSO-Noord bundelt generieke diensten op het vlak van bedrijfsvoering, zoals inkoop-, datacenter- en IT-diensten. We verkennen continu nieuwe samenwerkingsvormen voor het Rijk. Met onze hoogkwalitatieve diensten kunnen ruim veertig rijksorganisaties hun bedrijfsvoering efficiënt en effectief uitvoeren. Samen met hen dragen wij bij aan rijksbrede duurzaamheidsdoelen en aan maatschappelijk verantwoord inkopen. SSO-Noord is gerelateerd aan de Dienst Uitvoering Onderwijs.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en ambitieuze werkgever in Groningen? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

None

None


Reageer op deze vacature