Operationeel manager Communicatie Specialistische teams

Functie omschrijving

Als manager communicatie voor het cluster specialistische teams haal jij het beste uit de specialisten die DUO communicatiever maken.

Situatieschets
In de Koers DUO 2021-2025 staat waar DUO wil staan in 2025. Daar staan grote ambities in. Er moet veel gebeuren. Door alle maatschappelijke ontwikkelingen, is nu het moment voor DUO om zich te ontwikkelen van uitvoerder naar publieke dienstverlener. Dat vraagt om een andere manier van werken, waarbij de mens centraal staat. Hiervoor lopen verschillende grote verandertrajecten. Daarnaast heeft DUO andere grote klussen te doen zoals het invoeren van een nieuw stelsel voor studiefinanciering, het verder vormgeven van de nieuwe wet inburgering en diverse ICT-projecten. En dat gebeurt dan weer naast het dagelijkse werk waarbij DUO interne en externe klanten goed moet (blijven) helpen. Kortom, het is veel, het is ambitieus. Dat vraagt om goede communicatieve ondersteuning. De uitdaging daarbij is om samenhang te creëren in alle grote ontwikkelingen en dit behapbaar te maken voor een organisatie die het enorm druk heeft. Dat vraagt veel van de communicatieprofessional.

Wat ga je doen?
Als manager ben je HR-verantwoordelijk en geef jij leiding aan zo’n twintig medewerkers binnen de specialistische teams. Je focus ligt op de HR-taken, maar je kunt op niveau meepraten en -denken met de specialisten.
Je speelt in op veranderingen en stimuleert kennisdeling. Je inspireert de medewerkers om zich verder professioneel te ontwikkelen en streeft ernaar om de kwaliteiten van iedere medewerker optimaal te benutten. Dit doe je door open en eerlijk in gesprek te zijn met de medewerkers. Je maakt duidelijke resultaatafspraken en geeft de medewerkers hierbij de ruimte.

Functie-eisen

Dit ben jij:

 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau.
 • Jij hebt affiniteit met het communicatievak, ervaring in het vak is een pre.
 • Je hebt aantoonbaar ervaring in het aansturen van professionals.
 • Je hebt een energieke en mensgerichte persoonlijkheid en bent toe aan een (nieuwe) managementpositie.
 • Je herkent jezelf in de volgende competenties: organisatiesensitiviteit, klantgerichtheid, doelgerichtheid, besluitvaardigheid, omgevingsbewustzijn, ontwikkelen van anderen, resultaatgerichtheid en visie.
 • Je deelt de visie op leiderschap van DUO en brengt deze in praktijk.

Dit betekent leiderschap bij DUO
Samen onderwijs en ontwikkeling mogelijk maken, dat is onze missie. Onze werkwijze verandert en daar geef jij met jouw leiderschap richting aan. Als manager bij DUO werk je aan actuele maatschappelijke thema’s. Jouw uitdaging? De juiste balans vinden tussen aandacht voor onze klanten en de organisatie, aandacht voor het team én de resultaten van de opdracht. Jouw leiderschap is zichtbaar en voelbaar binnen de afdeling.

Net als DUO is jouw leiderschap continu in beweging. Hoe dat er in de praktijk uitziet, is afhankelijk van het team en de opdracht. Op het ene moment ligt het accent met name op een pittige veranderopgave, waar je vervolgens samen met je team invulling aan geeft. De andere keer stimuleer je vooral de samenwerking tussen medewerkers en partners binnen en buiten de organisatie. Of misschien richt je je voornamelijk op een derde accent: vanuit een open, inspirerende omgeving sturen op resultaat waarbij je oog hebt voor de bedoeling en de impact van het werk. Welk accent ook de hoofdrol speelt, ook de andere aspecten zijn altijd aanwezig in jouw managementfunctie bij DUO. Hierdoor kun je al jouw leiderschapskwaliteiten inzetten.

Meer weten over jouw nieuwe rol als manager? Bekijk onze visie op leiderschap? Stuur een mail naar vacatures@duo.nl.

Jouw ontwikkeling als manager bij DUO
Waar jij oog hebt voor de ontwikkeling van je team, hebben wij oog voor jóuw ontwikkeling. We stimuleren je om actief na te denken over je loopbaan en te werken aan je persoonlijke ambities. Ons MD programma ondersteunt je bij je groei en ontwikkeling.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4214,- tot €6227,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: None tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen.

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. Ook bieden we je de mogelijkheid om Hemelvaartsdag en/of 2de pinksterdag in te ruilen voor een andere voor jou belangrijke feestdag. Hierover maak je afspraken met jouw leidinggevende.

Bijzonderheden

 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.
 • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.
 • Neem voor meer inhoudelijke informatie contact op met Karst Langedijk (plaatsvervangend manager), telefoonnummer: 06-29 09 69 67.
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (www.europass.eu).
 • Je kunt reageren tot en met 26 maart 2023.
 • Bij DUO streven we naar diversiteit en een inclusieve werkomgeving. Wij willen onze teams graag verrijken met collega’s van diverse achtergronden en culturen om onze dienstverlening nog meer te kunnen verbeteren. Zo kunnen we samen onze krachten, ervaring en inzichten bundelen en dragen we ons steentje bij aan een slim, vaardig en creatief Nederland.
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

Bij DUO streven we naar diversiteit en een inclusieve werkomgeving. Wij willen onze teams graag verrijken met collega’s van diverse achtergronden en culturen om onze dienstverlening nog meer te kunnen verbeteren. Zo kunnen we samen onze krachten, ervaring en inzichten bundelen en dragen we ons steentje bij aan een slim, vaardig en creatief Nederland.

Communicatie

Waar kom jij te werken?
De afdeling Communicatie valt onder de directie Bedrijfsvoering van DUO. Zo’n 50
communicatieprofessionals zijn verantwoordelijk voor de interne communicatie, de
corporate communicatie en communicatieadvies. De afdeling kent verschillende
disciplines: woordvoering, persvoorlichting en omgevingsanalyse, interne communicatie,
communicatieadvies, een congresbureau, grafische vormgeving en huisstijlbewaking,
communicatiemiddelen en redactie, bibliotheek en mediabeheer, onderzoek en
projectcommunicatie. De afdeling huurt regelmatig externe (project)capaciteit in en
stimuleert actief mobiliteit en een frisse inbreng door bijvoorbeeld detachering.

Samen met de tactisch manager en de operationeel manager Communicatieadvies en
interne communicatie geef jij invulling aan de managementtaken. Samen, maar ieder
met zijn eigen focus:

 • Tactisch manager: woordvoering en strategische communicatieadviseurs
 • Operationeel manager: Communicatieadvies en interne communicatie
 • Operationeel manager: Specialistische teams (onderzoek, bibliotheek, mediabeheer, grafische vormgeving, formulierenredactie, communicatiemiddelen, congresbureau)

Reageer op deze vacature