IT Solution Consultant

Functie omschrijving

Bij DUO ontwikkelen en beheren wij honderden geavanceerde applicaties voor alle mensen en organisaties in Nederland die met onderwijs, kinderopvang en inburgeren te maken hebben. Miljoenen klanten dus. Niet voor niets is DUO dé ICT-werkgever van Noord-Nederland. We werken met innovatieve en complexe ICT-infrastructuren.

Beschrijving werkzaamheden
Als IT Solution Consultant help je onze klanten met het functioneel specificeren van hun IT-behoeften. Je zoekt hierbij de best passende oplossing, voor zover deze nog gemaakt moet worden help je dit proces de juiste richting te geven.

Je hebt veelvuldig afstemming met de belangrijkste afnemers van de DUO-IT diensten, de IT-architecten, de DevOps teams die verantwoordelijk zijn voor de realisatie en de DUO ICT directie. Dankzij jou staan alle neuzen dezelfde kant op, weet de klant wat hij kan verwachten en de techneuten wat ze moeten doen. Je kijkt met een helicopterview over disciplines heen en zorgt dat ontwikkelingen in de pas lopen en elkaar versterken.

Je bepaalt de impact op hoofdlijnen van klantwensen/verzoeken tot wijziging. Toetst deze bij product owners, collega architecten en/of technical leads en bereidt de realisatie voor.

Functie-eisen

Wij zoeken een consultant, die in staat is om mee te bouwen aan uitvoeringsorganisaties van de toekomst. Ambtelijk vakmanschap is daarom op jouw lijf geschreven. Jij combineert je inhoudelijke kennis en vakmanschap met de vaardigheden die je in staat stellen een boodschap over te brengen. Je herkent jezelf in de kernwaarden van DUO: betrouwbaar, verbindend, toekomstgericht en klantgericht.
Wij vragen:

 • Een hbo werk- en denkniveau en relevante ervaring in een vergelijkbare rol;
 • brede kennis van ICT-infrastructuren, w.o. IT-werkplek;
 • De competenties: overtuigingskracht, resultaatgerichtheid, communicatieve vaardigheid, initiatiefrijk, organisatiesensitiviteit, vermogen tot samenwerken, ontwikkelgerichtheid;
 • Sterk ontwikkelde analytische vaardigheden je weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden;
 • Je bent bekend met Scrum/Agile-methodes, Continuous Delivery en DevOps;

En nog wat specifieker:

 • Kennis van Microsoft-gebaseerde werkplek oplossingen (Microsoft 365)
 • Brede kennis van VDI infrastructuur
 • Kennis van EMM oplossingen
 • Kennis van / ervaring met migratie- en uitroltrajecten op werkplekgebied

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4092,- tot €6045,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.
 • De interne functienaam voor deze positie is infrastructuur architect en valt in de functiegroep Expert InformatieVoorziening binnen het functiegebouw Rijk.
 • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.
 • Neem voor meer informatie contact op met Johan Hugen (manager Architectuur) op 06-22999486 of via johan.hugen@duo.nl. Of met onze recruiter: Yvonne van ’t Oever op 06-30317460 of yvonne.vantoever@duo.nl.
 • Interesse in deze functie? Solliciteer via de sollicitatiebutton op werkenbijduo.nl of mail  een motivatiebrief samen met jouw CV.
 • De vacature staat open tot en met 30 oktober 2022, gesprekken met kandidaten vinden tot die tijd doorlopend plaats.
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.
 • Bij DUO streven we naar diversiteit en een inclusieve werkomgeving. Wij willen onze teams graag verrijken met collega’s van diverse achtergronden en culturen om onze dienstverlening nog meer te kunnen verbeteren. Zo kunnen we samen onze krachten, ervaring en inzichten bundelen en dragen we ons steentje bij aan een slim, vaardig en creatief Nederland.

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

CAS

CAS (Customer, Architecture en Security) neemt als onderdeel van de Directie ICT een rol in als het gaat om ICT brede onderwerpen zoals Architectuur, ICT-Regie, Security, en klantcontact via de Servicedesk.

Bij afdeling Architectuur binnen CAS komen de verschillende architectuurdisciplines bijeen. De softwarehuis- en IT-infrastructuurarchitecten en -ontwerpers werken samen om DUO technologisch verder te laten groeien. De consultants helpen met het vertalen van de klantvragen naar (bestaande of nieuwe) oplossingen.
Help jij ons als IT Solution Consultant mee onze ambitie om diverse grote, maatschappelijke relevante projecten tot een succes te maken?


Reageer op deze vacature