Adviseur Werving en Selectie

Functie omschrijving

Een nieuwe koers en mooie ontwikkelingen. DUO is volop in beweging.
Als adviseur werving & selectie weet jij genoeg: er ligt een uitdaging als het gaat om het begeleiden van het wervingsproces en de veranderingen binnen de organisatie. Aan jou de taak om het werving & selectie proces te optimaliseren en het management daarover te adviseren. Je zoekt actief de verbinding en bevorderd hierbij het werken in de multidisciplinaire samenstelling van de teams.

Het werk is uitdagend, actiegericht, heeft een hoog werktempo en vraagt om goede analyses en reflectie. Als adviseur ben je betrokken bij verschillende managementteams en ben je het aanspreekpunt voor diverse werving & selectie onderwerpen. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en maakt hierbij gebruik van verschillende adviesstijlen.

Je zorgt er in samenwerking met de collega's voor dat de afgesproken doelen worden gerealiseerd. Daarbij ken je de vraagstukken in de organisatie, weet je wie je wanneer kunt inschakelenen bewaak je de voortgang. De thema's waarover je adviseert zijn uiteenlopend: het adviseren van het management omtrent w&s, het sturen op het proces, zorgdragen voor juiste vacatureteksten o.b.v. informatie vanuit het management en .

Als adviseur werving & selectie heb je o.a. de volgende verantwoordelijkheden:

 • Gesprekspartner voor managers op gebied van werving & selectie.
 • Begeleider van in- en doorstroom vraagstukken.
 • Sparringpartner voor de organisatie bij werkgroepen met raakvlakken met werving & selectie.
 • Begeleider van het proces rondom de interne arbeidsmarkt.

Functie-eisen

 • Je bent in het bezit van tenminste een afgeronde HBO opleiding gericht op het HR-vakgebied, bijvoorbeeld HRM/Personeelsmanagement of Bedrijfskunde;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als HR-adviseur gericht op werving & selectie;
 • Je hebt bovengemiddelde interesse voor het werken met HR data in je advisering;
 • Je kunt goed plannen en organiseren en het overzicht bewaren;
 • Je bent volwaardig gesprekspartner voor zowel managers als HR adviseurs;

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2957,- tot €4707,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.
 • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure. 
 • Neem voor meer informatie contact op met Guus Holthof, HR business partner W&S (guus.holthof@duo.nl, 06 – 22 42 54 59).
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (www.europass.eu). 
 • Je kunt reageren t/m 8 februari 2023. De gesprekken zullen op kantoor of online via Teams plaatsvinden.
 • Bij DUO streven we naar diversiteit en een inclusieve werkomgeving. Wij willen onze teams graag verrijken met collega’s van diverse achtergronden en culturen om onze dienstverlening nog meer te kunnen verbeteren. Zo kunnen we samen onze krachten, ervaring en inzichten bundelen en dragen we ons steentje bij aan een slim, vaardig en creatief Nederland.
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

HR-AO

De afdeling HR
De afdeling HR bestaat uit twee teams: HR-Advies & Ondersteuning (AO) en Beleid, Organisatie en Ontwikkeling (BOO). De afdeling HR bestaat uit HR-adviseurs, organisatie- en ontwikkelingsadviseurs, recruiters, adviseurs werving & selectie en ondersteunende medewerkers, verdeeld over de teams AO en BOO, op twee locaties (Groningen en Den Haag).
Er zijn een 5 tal speerpunten geformuleerd die ons personeelsbeleid richting geven, te weten: bezetting op orde, leren & ontwikkelen, employee experience,vitaliteit en diversiteit & inclusie. Als HR-adviseur werving & selectie kom je te werken bij het team AO.

Het team Advies en Ondersteuning (AO)
Als afdeling HR zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor een consistent en volledig strategisch HR-beleid. Het team AO bestaat uit vier klantteams gespiegeld aan de organisatie inrichting van DUO en het team voor recruitment, arbeidsmarktcommunicatie en werving & selectie. Ambitie, resultaat en samenwerken is waar een klantteam van AO voor staat. Een team waarbij resultaten voorop staan en samenwerking vanzelfsprekend is. We zoeken voor het RAW team, bestaande uit 7 mensen, een nieuwe collega.


Reageer op deze vacature