Procesmanager / Service Delivery Manager

Functie omschrijving

DUO is volop in beweging en heeft de ambitie om nog actiever samen te werken met onder andere studie volgers en (onderwijs)instellingen. Wij willen leren van situaties zoals het parlementair onderzoek naar de kinderopvangtoeslag. Samen aan de slag om een open en digitale overheid te zijn. Een overheid die dicht bij de samenleving staat en met menselijke maat het werk uitvoert.

Om de ambitie waar te maken, staan er belangrijke veranderopgaven op de stoep. Tegelijkertijd dienen zich nieuwe overheidsprojecten aan.

Eén van de kersverse projecten is het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Het NPO richt zich op herstel en ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na corona. Kortom, de dynamiek is voelbaar. Wij zoeken daarom per direct nieuwe medewerkers die aan deze opgaven en projecten willen meewerken.

Help jij ons als Procesmanager of Service Delivery Manager mee om onze ambitie om deze uitvoeringsorganisatie van de toekomst te realiseren en projecten zoals het NPO tot een succes te maken?

Jouw taken
De functie van Procesmanager bij DUO kent diverse expertisegebieden. Het kan gaan om Incidentmanagement of Changemanagement.

Bij incidentmanagement zorg je ervoor dat de verschillende teams hun incidentproces op de juiste wijze kunnen uitvoeren. Je signaleert, rapporteert en adviseert vooral over de voortgang en verbeterpunten. Je bent in staat om een terugkoppeling te geven over incidenten, indien nodig samen met de betreffende Productowner. Daarbij werk je nauw samen met je collega-procesmanagers.

Bij changemanagement ben je verantwoordelijk voor het changeproces ten behoeve van de toegewezen klanten van DUO ICT. Je analyseert en interpreteert de wijzigingsverzoeken van klanten om ervoor te zorgen dat alle benodigde informatie aanwezig is zodat de service- en infrateams en/of leveranciers de wijziging in één keer goed kunnen uitvoeren. Je bewaakt de met de klant afgesproken doorlooptijden en implementatiedata en rapporteert hierover. Je signaleert knelpunten in het changeproces en stemt verbeterpunten af met de andere changemanagers.

Als Service Delivery Manager ben je de schakel tussen de klant en DUO als het gaat om de dienstverlening. Je bent verantwoordelijk voor het realiseren en het onderhouden van dienstverleningsafspraken met afnemers en de rapportage hierover. Je verzamelt de non functional requirements en eisen en op basis daarvan worden de Service Level

Functie-eisen

Wij zoeken medewerkers, die in staat zijn om mee te bouwen aan uitvoeringsorganisaties van de toekomst. Ambtelijk vakmanschap is daarom op jouw lijf geschreven. Je kunt als geen ander goed omgaan met de publieke taak en de verantwoordelijkheid van de overheid.

Voor deze functie geldt dat je minimaal beschikt over een HBO werk- en denkniveau. Dit is aantoonbaar en/of blijkt uit het niveau van je huidige functie. Je hebt ruime werkervaring op een van bovenstaande expertisegebieden in een ICT (infrastructuur) omgeving en voelt je als een vis in het water als het gaat om een organisatie waarin de informatiebehoefte continu wijzigt. Je hebt algemene kennis van en werkervaring met ITIL, ISM of USM en met dienstverlening aan meerdere klantorganisaties.

Naast de OCW competenties resultaatgerichtheid en samenwerken, verwachten we dat je
beschikt over goede mondelinge– en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en dat je gemakkelijk contacten legt. Je bent klantgericht, beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht en bent gewend mensen bij elkaar te brengen. Daarnaast ben je je bewust van je omgeving en kun je hier goed op anticiperen. Je beschikt over een goed analyserend vermogen. Je bent flexibel ingesteld, neemt gemakkelijk initiatief en toont durf.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3279,- tot €5039,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: None tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je vanaf 1 januari 2020 een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB kun je een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. De vakantie-en eindejaarsuitkering zijn hier onder andere in opgenomen. Iedere maand bouw je een deel op. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor medewerkers die minimaal 58 jaar én de laatste 5 jaar onafgebroken in dienst zijn bij de Rijksoverheid, en een vergoeding woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

  • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet;
  • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure;
  • Neem voor meer informatie over de vaature contact op met Johan Bos op 06 48138572 of  johan.bos@duo.nl;
  • Neem voor meer informatie over de sollicitatieprocedrue contact op met Marieke Lokhorst op 06 24309625 of marieke.lokhorst@duo.nl;
  • Interesse in deze functie? Solliciteer dan via de solliciteer-button. Wij ontvangen graag een (bij voorkeur) Europass CV (www.europass.eu) en een gerichte motivatiebrief;
  • Salarisinschaling kan variëren. Afhankelijk van jouw werkervaring, mate van vak-volwassenheid en expertiseniveau word je ingeschaald in S10, S11 of S12 (salarisbedragen liggen tussen 2756 – 5710);
  • Dienstverband: wij bieden een tijdelijk of vast dienstverband (eventueel met proeftijd);
  • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt;
  • Deze vacature is geschikt voor doelgroep banenafspraak. Tot de doelgroep banenafspraak behoren de volgende groepen mensen: mensen met een Wajong-uitkering, mensen met een WSW-indicatie, mensen met een WIW of ID-baan, mensen uit de doelgroep van de Participatiewet die niet WML kunnen verdienen.

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

Infrastructuur & Exploitatie

Als afdeling I&E zijn we verantwoordelijk voor ontwikkeling, instandhouding en beheer van de technische infrastructuur en voor de implementatie en exploitatie van systemen op de technische infrastructuur. Ook zijn we verantwoordelijk voor het leveren en verder ontwikkelen van de dienstverlening op deze technische infrastructuur volgens afspraken met de klanten. Onder technische infrastructuur valt de basisinfrastructuur, de digitale werkplek en aanverwante diensten en de ontwikkel- en productieplatformen voor applicaties en bedrijfstoepassingen.

I&E kent op dit moment als afdeling de volgende indeling: Regie, Security, Servicedesk, Werkplekdiensten, Applicatiediensten, Basis Infrastructuur en Architectuur.
Je komt te werken op de afdeling Regie. Deze adviseert en ondersteunt de verschillende ICT-teams in de uitvoering van hun processen.


Reageer op deze vacature