Medewerker Service Centrum Inburgering

Functie omschrijving

Dankbaar werk? Reken maar! Want als servicedesk-medewerker bij DUO in Groningen help je mensen bij hun inburgeringsproces. Het gaat hierbij over mensen die naar Nederland migreren vanwege onder andere werk, veiligheid en liefde. Jij beantwoordt veelal telefonisch hun inburgeringsvragen en helpt hen daarmee snel deel te laten nemen aan de maatschappij. Zo zet je mensen in hun kracht.

Dit ga je doen
Jij gaat aan de slag in een unieke werkomgeving: het enige servicecentrum voor inburgeringsvragen in Nederland. Hier ligt de focus op dienstverlening en effectiviteit in plaats van targets. Want het doel van jou en je collega's is - in lijn met de Wet inburgering - om mensen snel te laten integreren in de maatschappij. Een mooie opgave waarbij je regelmatig inspeelt op nieuwe regelgeving en procedures. En waarvoor je schakelt met zowel mensen die inburgeren als taalscholen, de Immigratie- en Naturalisatiedienst en stichting Vluchtelingen Werk. Dit maakt jouw baan extra dynamisch.

Hoe kan ik me inschrijven bij een taalschool? Is het mogelijk om mijn inburgeringsexamen te verplaatsen? Wat kunnen mijn ouders doen om ook in te burgeren? Kun je me uitleggen waarom ik een brief van DUO ontvang over een boete? Voorbeelden van vragen die jij beantwoordt. Dit doe je vooral telefonisch. Je kunt daarbij inhoudelijk rekenen op ondersteuning van je backoffice-collega's en de informatie in de kennisbank.

Jij helpt mensen bij hun groei tijdens hun inburgeringsproces, onder anderen door ze te stimuleren om in het Nederlands te communiceren. Daarnaast staat ook jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling centraal. Zo begin je met een inwerktraject waarin je méér leert over DUO, inburgeringswetten, vraaganalyse en gesprekstechnieken. Een buddy helpt je hierbij op weg. Vervolgens krijg je de kans om extra taken op te pakken, zoals het begeleiden van collega's en aanleveren van input voor de website. En heb je nog meer ambities? Geef het vooral aan, dan denken we met je mee!

Functie-eisen

Jij gaat zowel service- als doelgericht te werk en helpt anderen graag vooruit. Je stelt je daarbij geduldig en meelevend op, maar kunt ook je grenzen aangeven. Ook communiceren gaat je goed af: je beheerst het Nederlands en spreekt en begrijpt Engels. Je denkt daarnaast in oplossingen, durft je uit te spreken en begeleidt anderen actiegericht. Verder heb je:

 • Aantoonvaar mbo- werk- en denkniveau middels opleiding dan wel ruime ervaring.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2615,- tot €3376,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen.
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. Ook bieden we je de mogelijkheid om Hemelvaartsdag en/of 2de pinksterdag in te ruilen voor een andere voor jou belangrijke feestdag. Hierover maak je afspraken met jouw leidinggevende.

Bijzonderheden

 • Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet.
 • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.
 • Meer weten over deze functie? Bel dan met Philip Witham, senior medewerker,
  via 06 – 29 60 56 93.
 • Je volgt in eerste instantie een opleiding van zes weken tot drie maanden. Je krijg een contract van 6 maanden, op basis van je prestaties overleggen we of je hierna voor onbepaalde tijd in dienst kunt komen.
 • De eerste zes maanden werk je op kantoor, kom je daarna in vaste dienst, mag je in overleg thuiswerken.
 • We zoeken ongeveer 7 / 8 nieuwe collega’s.
 • De startdatum is 8 mei 2023.
 • Tijdens de eerste drie maanden heb je geen vakantie plannen.
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (www.europass.eu). 
 • Je kunt reageren tot en met 29 maart 2023. De gesprekken vinden plaats in week 14 wellicht online via Teams.
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam-e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

Service Centrum Inburgering

Bij het Servicecentrum Inburgering voeren we een aantal taken uit in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het gaat hierbij over taken rondom het informeren en adviseren van inburgeraars, het toekennen van leningen en vergoedingen én het organiseren van inburgeringsexamens. We bieden ondersteuning vanuit een dienstverlenende houding en zetten tegelijkertijd actief in op een snel inburgeringsproces.

Afdeling Klant Contact Inburgering (KCI)
Met 2 senior medewerkers, een project medewerker, twee postverwerkers en zevenentwintig servicedesk-medewerkers vormen we de afdeling Inburgeringsinformatie. We beantwoorden inburgerings-gerelateerde vragen van de inburgeraars zelf én betrokken partijen. Daarbij staan de drie Wetten inburgering uit 2007, 2013 en 2022 centraal. We helpen elkaar vakinhoudelijk op weg, hebben regelmatig een etentje, borrel of quiz én investeren in ons team via cursussen. Bijvoorbeeld rondom het geven en ontvangen van feedback.


Reageer op deze vacature