Strategisch inkoopadviseur

Functie omschrijving

Willen ministeries en departementen diensten inkopen, bijvoorbeeld op het gebied van ICT, P&O, facilitair of communicatie, dan komen ze terecht bij een Inkoop Uitvoerings- Centrum (IUC).

Jouw taken
Je adviseert en ondersteunt de klant op het gebied van sourcingstrategieën, optimaliseringvraagstukken m.b.t. de inkoopketen, inkoopvraagstukken die voortvloeien uit strategievraagstukken en organisatieontwikkeling bij de klant, de relatie inkoop en ICT, innovaties, duurzaamheid / MVI en zo meer. Als SIA claim je een proactieve positie in complexe inkoopissues. Je zit al bij de klant aan tafel ‘voordat ie het zelf doorheeft’. Komen hierbij ook operationele of tactische taken voor jou kijken? Dan stroop je de mouwen op en ga je aan de slag. Ook zorg je dat de klant weet wat van hem verwacht wordt in welke fase van het inkoopproces. Je borgt dat het proces tussen IUC-Noord en de klant altijd soepel verloopt.

Aan jou de taak om de wederzijdse verwachtingen met betrekking tot de inkoopdienstverlening te managen en waar te maken. Gaat het om besluitvorming rondom zowel in- al externe complexe ontwikkelings- en veranderprocessen, dan heb jij een belangrijke adviserende rol. Zo adviseer en begeleid je het (lijn)management en medewerkers bij deze processen en de implementatie en uitvoering ervan.
Je bent in staat om kansen voor verbetering van de dienstverlening in het inkoopdomein te onderkennen en je weet deze door te vertalen naar concrete verbetervoorstellen.

Voor de Rijksbrede inkoopcategorie Datacenters ben je de vanzelfsprekende sparringpartner om de categorie door te ontwikkelen op diverse vlakken: natuurlijk inkooptechnisch maar ook organisatorisch en technisch.

Als SIA zorg je dat je continu up-to-date bent. Zo weet je in- en/of externe ontwikkelingen meteen te signaleren en te vertalen naar de inkoopprocessen. Ook eventuele knelpunten en problemen heb jij direct in het oog. Je analyseert deze en zorgt dat ze worden opgelost. Je voert in overleg en in opdracht van het MT IUC-Noord opdrachten uit ter verbetering van de eigen organisatie. Om je werk goed te kunnen doen, onderhoud je in- en extern een relevant klant- en relatienetwerk, dat je proactief verder uitbouwt.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een hbo-diploma, bijvoorbeeld facility management, technische bedrijfskunde of vergelijkbaar, of een wo-diploma bedrijfseconomie of bedrijfskunde.
 • Jouw kennisniveau bevindt zich minimaal op het niveau dat gelijkwaardig is aan een inkoopopleiding op hbo niveau, NEVI 2 Expert Publiek (of bereid zijn met RIO Medior te starten). Een diploma van een dergelijke opleiding is een pré.
 • Je bent een expert op het gebied van duurzaamheid / Maatschappelijk verantwoord Inkopen (MVI) en adviseert organisaties hoe het samen duurzamer kan.
 • Je hebt minimaal 5 jaar inkoopervaring, bij voorkeur binnen het rijk.
 • Je hebt kennis van het Rijksinkoopstelsel.
 • Je hebt ervaring met interdepartementaal en multidisciplinair samenwerken.
 • Je beschikt over uitstekende projectmanagementvaardigheden, bij voorkeur Prince 2 of vergelijkbaar of bereid een training in deze richting te volgen. Een certificaat van een dergelijke training is een pré.
 • Je bent een ervaren adviseur die bekend is met veranderkunde, het ontwerpen en (bege)leiden van workshops en conferenties, en het geven van feedback.
 • Je kunt uitstekend mondeling en schriftelijk rapporteren.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4214,- tot €6227,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: None tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB kun je een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. De vakantie-en eindejaarsuitkering zijn hier onder andere in opgenomen. Iedere maand bouw je een deel op. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor medewerkers die minimaal 58 jaar én de laatste 5 jaar onafgebroken in dienst zijn bij de Rijksoverheid, en een vergoeding woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

 • Neem voor meer informatie over de sollicitatieprocedure contact op met Susan Schreijer, HR-adviseur, via 06-16135739.
 • Neem voor meer informatie over de vacature contact op met Ted Rozijn, manager IUC-Team 2 via 06-21150691.
 • Een (online) assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (www.europass.eu). 
 • Bij IUC-Noord streven we naar diversiteit en een inclusieve werkomgeving. Wij willen onze teams graag verrijken met collega’s van diverse achtergronden en culturen om onze dienstverlening nog meer te kunnen verbeteren. Zo kunnen we samen onze krachten, ervaring en inzichten bundelen en dragen we ons steentje bij aan een slim, vaardig en creatief Nederland.
 • Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. We streven ernaar om binnen 5 werkdagen uitsluitsel te geven over je sollicitatie. Indien deze vacature nog online staat bij werkenbijduo.nl, zijn we nog niet tot overeenstemming gekomen met een kandidaat.

SSO-Noord

SSO-Noord bundelt generieke diensten op het vlak van bedrijfsvoering, zoals inkoop, datacenters en IT-diensten. We verkennen continu nieuwe samenwerkingsvormen voor het Rijk. Met onze hoogkwalitatieve diensten zijn onze klanten, ruim veertig rijksorganisaties, in staat hun bedrijfsvoering efficiënt en effectief uit te voeren. Samen met hen dragen wij bij aan rijksbrede duurzaamheidsdoelen en aan maatschappelijk verantwoord inkopen. SSO-Noord is gerelateerd aan de Dienst Uitvoering Onderwijs.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en ambitieuze werkgever in Groningen? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

SSO-Noord is ervan overtuigd dat we met een diverse en inclusieve organisatie onze taak het beste kunnen uitvoeren. Wanneer ons personeel een afspiegeling is van de maatschappij. Wij verrijken onze teams dan ook graag met collega’s met diverse achtergronden en culturen. Samen bundelen we onze krachten, ervaring en inzichten en dragen we ons steentje bij aan onze missie om onderwijs en ontwikkeling mogelijk te maken. Wij zijn benieuwd naar jouw ambities om bij te dragen aan belangrijke maatschappelijke thema’s.

IUC-Noord

Inkoop UitvoeringsCentrum Noord (IUC-Noord) is een van de twintig landelijke inkoopuitvoeringscentra en levert inkoopdiensten aan de dienstonderdelen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en aan het Centraal Justitieel Incassobureau van het Ministerie van J&V. Daarnaast is de Rijksbrede inkoopcategorie Datacenters aan IUC-Noord toegewezen. Bij IUC-Noord is momenteel de vacature voor een Strategisch Inkoopadviseur (SIA).


Reageer op deze vacature