Medior Requirements Engineer

Functie omschrijving

DUO is volop in beweging en heeft de ambitie om nog actiever samen te werken met onder andere studievolgers en (onderwijs)instellingen. Wij willen leren van situaties zoals het parlementair onderzoek naar de kinderopvangtoeslag. Samen aan de slag om een open en digitale overheid te zijn. Een overheid die dicht bij de samenleving staat en met menselijke maat het werk uitvoert.

Om de ambitie waar te maken, staan er belangrijke veranderopgaven op de stoep. Tegelijkertijd dienen zich nieuwe overheidsprojecten aan.

Eén van de kersverse projecten is het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Het NPO richt zich op herstel en ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na corona. Kortom, de dynamiek is voelbaar. Wij zoeken daarom per direct nieuwe medewerkers die aan deze opgaven en projecten willen meewerken.

Help jij ons als medior Requirements Engineer mee om onze ambitie om deze uitvoeringsorganisatie van de toekomst te realiseren en projecten zoals het NPO tot een succes te maken?

De kans is groot dat je binnen DUO aan projecten werkt die aansluiten bij jouw persoonlijke interesse. Want er zijn niet tien, maar bijna vijftig verschillende DevOps-teams actief. Zij ontwikkelen en beheren vernieuwende applicaties voor de enorme en diverse klantgroep van DUO. Dit kan gaan over de betaling van studiefinanciering, het organiseren van inburgeringsexamens of de invoering van nieuwe wetten. Binnen DUO weet je zeker dat jij de kans krijgt om jezelf verder te ontplooien, zowel binnen als buiten het vakgebied van requirements engineer.

Als medior requirements engineer binnen zo'n innovatieteam houd je je continu bezig met de vraag hoe DUO haar klanten nóg sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kan zijn. Daarvoor ga je in gesprek met stakeholders binnen en buiten DUO. Je weet hun specifieke vragen boven tafel te krijgen en vertaalt deze naar vernieuwende ontwerp-producten. Het team waarin je werkt, is zelfsturend en bestaat doorgaans uit zo'n 6 tot 8 personen. Ook ontwikkel je specificaties waar jouw teamgenoten mee verder kunnen. Mogelijk is UX-ontwerp ook onderdeel van jouw takenpakket.

Je werkt met de nieuwste technologieën en werkwijzen als continuous delivery en DevOps. Als professional weet jij jouw collega's daar proactief over te adviseren. Je ziet het belang van een uniforme manier van ontwerpen. Met jouw verfrissende ideeën inspireer en motiveer jij jouw directe collega's om samen de softwareontwikkeling van DUO structureel te verbeteren.

Functie-eisen

Wij zoeken medewerkers, die in staat zijn om mee te bouwen aan uitvoeringsorganisaties van de toekomst. Ambtelijk vakmanschap is daarom op jouw lijf geschreven. Je kunt als geen ander goed omgaan met de publieke taak en de verantwoordelijkheid van de overheid.

 • Je hebt een HBO-of WO diploma en minimaal drie jaar ervaring met informatieanalyses en/of requirements engineering;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het maken van user stories en use cases;
 • Je bent bekend met UML. Ervaring in het gebruik van een modelleringstool is een pré;
 • Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met Scrum- en Agile-methodes en (Bus)DevOps;
 • Als persoon ben jij een teamspeler; leer jij van anderen en draag jij jouw kennis graag over;
 • De volgende competenties zijn bij jou sterk ontwikkeld: analytisch vermogen, resultaatgerichtheid, plannen en organiseren, organisatiesensitiviteit;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent uitstekend in staat om presentaties, demo's en workshops te verzorgen;
 • Je herkent jezelf in de kernwaarden van DUO: betrouwbaar, verbindend, toekomstgericht en klantgericht.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2756,- tot €4430,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB kun je een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. De vakantie-en eindejaarsuitkering zijn hier onder andere in opgenomen. Iedere maand bouw je een deel op. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor medewerkers die minimaal 58 jaar én de laatste 5 jaar onafgebroken in dienst zijn bij de Rijksoverheid, en een vergoeding woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.
 • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.
 • Neem voor meer informatie over de sollicitatieprocedure contact op met Marieke Lokhorst (Recruiter) op telefoonnummer 06-24309625 of per mail marieke.lokhorst@duo.nl;
 • Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Peter van Wees (Manager Requirements Engineering) op telefoonnummer 06-51611927 of per mail peter.vanwees@duo.nl;
 • Interesse in deze functie? Wij ontvangen graag een (bij voorkeur) Europass CV (www.europass.eu) en een gerichte motivatiebrief. 
 • Dienstverband: wij bieden een tijdelijk of vast dienstverband (eventueel met proeftijd);
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt;
 • Deze vacature is geschikt voor doelgroep banenafspraak. Tot de doelgroep banenafspraak behoren de volgende groepen mensen: mensen met een Wajong-uitkering, mensen met een WSW-indicatie, mensen met een WIW of ID-baan, mensen uit de doelgroep van de Participatiewet die niet WML kunnen verdienen.

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

Softwarehuis


Reageer op deze vacature