Beheerder Infrastructuur

Functie omschrijving

Data vergaren, verwerken en bewaren. En dat op een betrouwbare en veilige manier. Het klinkt simpel, maar is het niet. Bij DUO in Groningen willen we werken aan onze technische infrastructuur. En daar kan jij bij helpen. Als technisch beheerder infrastructuur bouw jij mee aan uitvoeringsorganisaties van de toekomst.

Waar jij bent is er (infra)structuur
Wij willen meer doen met data. DUO heeft namelijk een enorme hoeveelheid aan data, waar mogelijk waarde in zit. Om op een betrouwbare en veilige manier data op te vragen en te verwerken, hebben we een goede infrastructuur nodig. Daar werk jij aan mee als technisch beheerder infrastructuur. Een platform waarop data engineers, data analisten en data scientists hun werk kunnen doen. Samen met het team werk jij op een Agile manier. Jij bent bezig met het:

 • bewaken van Life Cycle management
 • beheren van PowerCenter, Tableau en Sap-BO
 • installeren van nieuwe DWH-toolingpakketten
 • migratieproces van huidige applicaties naar nieuwe solutions
 • afstemmen van werkzaamheden met gebruikers


Jij zorgt dat de technische infrastructuur blijft draaien, altijd beschikbaar en veilig is. Dit doe je door problemen op te lossen en wijzigingen uit te voeren. Doordat jij let op eventuele risico’s zie jij problemen aankomen en stel je een oplossing voor. Zijn er wijzigingsverzoeken van eindgebruikers? Dan doe jij ook de intakes om te achterhalen wat er gedaan moet worden. Zo zorg je dat we aan de wensen en eisen voldoen.

Functie-eisen

Iemand die graag meewerkt aan technische vernieuwingen. Dat ben jij. Als technisch beheerder infrastructuur is het belangrijk dat jij leergierig bent en je graag verdiept in ICT-producten. Je bent als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en deelt deze kennis met collega’s. Daarnaast ben je bereid om af en toe buiten kantoortijden te werken, bijvoorbeeld als er een serviceafspraak is. Verder heb jij:

 • minimaal een mbo-werk- en -denkniveau
 • basiskennis op het gebied van ICT
 • kennis van SQL, PowerShell en/of Python
 • ervaring met Windows beheer

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3119,- tot €4374,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer. Ook bieden we je de mogelijkheid om de voor jou belangrijke feestdagen te vieren zonder dat je daar een vrije dag voor hoeft op te nemen. Hemelvaartsdag en/of 2e pinksterdag kun je bijvoorbeeld inruilen voor een andere feestdag. Hierover maak je afspraken met je leidinggevende.

Bijzonderheden

 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.
 • Ben je nieuwsgierig naar deze functie of heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem contact op met Jakko Boersma (service owner) via 06 - 11 69 14 00.
 • Vragen over het sollicitatieproces? Neem contact op met Ruth Collé (IT recruiter) via 
  06 - 21 46 15 59 (ook bereikbaar via WhatsApp).
 • Ben je benieuwd naar je toekomstige collega’s of de werkzaamheden? We plannen graag een informeel kennismakingsgesprek voor je in met een van onze medewerkers. Zij maken ook graag kennis met je!
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw cv.
 • Je kunt reageren t/m 11 juni 2023.
 • Bij DUO streven we naar diversiteit en een inclusieve werkomgeving. Wij willen onze teams graag verrijken met collega’s van diverse achtergronden en culturen om onze dienstverlening nog meer te kunnen verbeteren. Zo kunnen we samen onze krachten, ervaring en inzichten bundelen en dragen we ons steentje bij aan een slim, vaardig en creatief Nederland.
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.

OCW|DUO|ICT|Softwarehuis

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

Als afdeling ICT Services zijn we verantwoordelijk voor ontwikkeling, instandhouding en beheer van de technische infrastructuur en voor de implementatie en exploitatie van systemen op de technische infrastructuur. Ook zijn we verantwoordelijk voor het leveren en verder ontwikkelen van de dienstverlening op deze technische infrastructuur volgens afspraken met de klanten.
Onder technische infrastructuur valt de basisinfrastructuur, de digitale werkplek en aanverwante diensten en de ontwikkel- en productieplatformen voor applicaties en bedrijfstoepassingen.

ICT Services kent op dit moment als afdeling de volgende indeling: Werkplekdiensten, Basis Infrastructuur en Applicatiediensten.

Je komt te werken bij het serviceteam Data Management Tooling (DMT) onder Applicatiediensten. Het serviceteam DMT houdt zich, in samenwerking met andere teams, binnen DUO bezig met het invullen van de DUO-brede (Business) Analytics-keten. Het deel waar het DMT team primair voor verantwoordelijk is betreft de platformen en applicaties die samen de datastromen van en naar het datawarehouse ondersteunen, inclusief bijbehorende producten en diensten. Daarbij is de dienstverlening gericht op het technisch- en functioneel beheer en de bijbehorende gebruikersondersteuning.


Reageer op deze vacature