Storage Engineer Ceph ODC-Noord

Functie omschrijving

Een stabiele en veilige storage-omgeving op basis van Ceph voor maar liefst 40 rijksoverheidsinstanties. Dat is waar jij aan bijdraagt als Storage Engineer bij ODC-Noord in Groningen, één van de vier landelijke rijksdatacentra en dé cloud dienstverlener binnen de rijksoverheid. Jij zorgt dat alle afnemers voorzien zijn van storage onder hun afgenomen diensten.

Dit ga je doen
Samen met je collega's van team Storage zorg je primair dat de omvangrijke Ceph storage omgeving altijd operationeel is en dat het Life Cycle Management van dat platform op orde is. Een essentiële rol, omdat de werking van het gros van onze diensten afhankelijk is van deze storage.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het S3-gedeelte van het Ceph platform, het voeren van regie op onze onderaannemer ten aanzien van de NetApp storage en ben je verantwoordelijk voor generieke hardwarecomponenten binnen ODC-Noord. Continuïteit en stabiliteit staat bij jou altijd op nummer 1.

Jouw team werkt volgens de scrum-methodiek en vormt integraal onderdeel met het infra-team. Dit betekent dat je dagelijks een stand-up hebt waarin je met je collega's de stand van zaken doorneemt. Vervolgens werk je gericht aan het behalen van de sprintdoelen. Je pakt items op de sprintbacklog op, en bedenkt structurele oplossingen voor verstoringen of incidenten. Ook beoordeel en implementeer je wijzigingsverzoeken. Eens per drie weken voer je met een team een retrospective uit en kijk je waar er verbeteringen in het proces en de aanpak mogelijk zijn.

Functie-eisen

De verbinding binnen je team sterker maken; dat doe jij graag én goed. Je krijgt dan ook veel energie van gezamenlijk bereiken van de beste resultaten. In het zoeken en benutten van kansen en mogelijkheden neem je vaak het voortouw. En je komt proactief met ideeën en oplossingen. Hierbij heb je ook een scherp oog voor ontwikkelingen in de omgeving die gevolgen hebben voor je werk. Waar nodig pas je je aanpak hierop aan.

Verder heb je:

 • HBO-niveau.
 • Minimaal vier jaar relevante werkervaring.
 • Een RHCE-certificaat of vergelijkbaar.
 • Ervaring met (complexe) Ceph-storage omgevingen.
 • Bij voorkeur ervaring met DNS, VPN, NTP, LDAP, netwerkprotocollen, containers, virtualisatie op KVM en clouddienstverlening.
 • Affiniteit met advisering en architectuur.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3662,- tot €5586,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 16 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen.
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. Ook bieden we je de mogelijkheid om Hemelvaartsdag en/of 2de pinksterdag in te ruilen voor een andere voor jou belangrijke feestdag. Hierover maak je afspraken met jouw leidinggevende.

Bijzonderheden

 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.
 • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.
 • In deze functie draai je ook piketdiensten.
 • Neem voor meer informatie contact op met Willeke Hofmann op willeke.hofmann@odc-noord.nl of 06-11690345 voor inhoudelijke vragen met de manager Michiel Tibbe op michiel.tibbe@odc-noord.nl of 06-10484753
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (www.europass.eu). 
 • Deze vacature staat doorlopend open. Wanneer je hebt gereageerd, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.
 • De gesprekken zullen op een nog nader te bepalen datum, fysiek dan wel via Teams, plaatsvinden.
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat  mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.
 • Bij SSO-Noord streven we naar diversiteit en een inclusieve werkomgeving. Wij willen onze teams graag verrijken met collega's van diverse achtergronden en culturen om onze dienstverlening nog meer te kunnen verbeteren. Zo kunnen we samen onze krachten, ervaring en inzichten bundelen en dragen we ons steentje bij aan een slim, vaardig en creatief Nederland.
 • Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners via het Rijksinkoopstelsel. Acquisitie is niet gewenst.

SSO-Noord

SSO-Noord bundelt generieke diensten op het vlak van bedrijfsvoering, zoals inkoop-, datacenters- en IT-diensten. We verkennen continu nieuwe samenwerkingsvormen voor het Rijk. Met onze hoogkwalitatieve diensten kunnen ruim veertig rijksorganisaties hun bedrijfsvoering efficiënt en effectief uitvoeren. Samen met hen dragen wij bij aan rijksbrede duurzaamheidsdoelen en aan maatschappelijk verantwoord inkopen. SSO-Noord is gerelateerd aan de Dienst Uitvoering Onderwijs.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en ambitieuze werkgever in Groningen? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.


ODC-Noord

Jij werkt binnen team Infra van ODC-Noord. ODC-Noord is dé cloud dienstverlener. Wij geloven in een efficiënte overheid. Vanuit onze datacenters leveren wij gestandaardiseerde, schaalbare en duurzame clouddiensten: solide en state of the art. ODC-Noord is een ambitieuze organisatie, met een groeiend aanbod van diensten en met steeds meer afnemers. ODC-Noord volgt kansen en mogelijkheden in de markt en deelt zijn innovatieve inzichten met zijn omgeving. Wij zijn oplossingsgericht, transparant, maken duidelijke afspraken en komen deze na. Wij werken vanuit een compacte en wendbare organisatie.

Team Storage bestaat, naast jou, uit drie collega's aangevuld met vijf collega's van team infra. Samen zorgen we dat de storage-omgeving van ODC-Noord en alle centrale ICT-voorzieningen, waarvan de rest van onze organisatie gebruikmaakt, optimaal in orde zijn. We werken in een informele en transparante sfeer. Naast de individuele taken die we oppakken, werken we ook graag samen.


Reageer op deze vacature