Medewerker Kwaliteitsmanagement Overheidsdatacenter

Functie omschrijving

De IT-professionals van ons datacenter werken aan innovatieve oplossingen voor ruim dertig overheidsorganisaties. Jouw uitdaging als medewerker kwaliteitsmanagement? Je coördineert de procesmatige kwaliteitsverbetering van onze diensten én ziet erop toe dat onze afnemers zo goed mogelijk worden bediend.

Van datacenteroplossingen tot clouddiensten, Overheidsdatacenter-Noord (ODC-Noord) loopt voorop als IT-dienstverlener binnen de Rijksoverheid. In deze inspirerende omgeving helpen jij en je team verschillende afdelingen vooruit. Je brengt de serviceorganisatie naar een hoger level door jouw bijdrage bij het opstellen en onderhouden van de servicedocumenten. Daarnaast stel je klantrapportages op, bewaak je de bedrijfsvoeringkalender en activiteitenplannen en realiseer je de nodige documenten voor de administratieve organisatie. Je ondersteunt bij de uitvoering en verbetering van het inkoopproces van hardware en software. Verder voer je interne controles uit, beheer je risicologs, signaleer je verbetermogelijkheden en rapporteer je over de kwaliteit en de werking van de processen.

In dit alles heb jij een uitvoerende en coördinerende rol. Je bewaakt de voortgang, rapporteert hierover en signaleert waar nodig. Tevens houd je zicht op de diverse projecten, controleert de voortgang en verleent project(management)support. Kortom: de uitgelezen kans om met jouw expertise het verschil te maken voor de IT van de Rijksoverheid én de dienstverlening van ODC-Noord!

Functie-eisen

Projecten voor kwaliteitsmanagement coördineren en uitvoeren: dat geeft jou energie. Dankzij jouw helikopterview en uitstekende planning- en organisatievaardigheden kun je het overzicht houden over lopende projecten en bijsturen waar nodig. Daarbij werk je graag samen en voel je aan wat er in je omgeving speelt. Verder kun je goed rapporteren en het management en collega's adviseren. Je weet ontwikkelingen en problemen te signaleren en analyseren. En vanzelfsprekend heb je een klantgerichte instelling en gevoel voor kwaliteit van dienstverlening. Verder vragen we het volgende van je:

 • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt ruime ervaring met administratieve organisatie, kwaliteits- en servicemanagement, en met auditing en risicomanagement voor de publieke sector.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken en met het ondersteunen van projectmanagement.
 • Je hebt ervaring met gangbare tooling, zoals servicemanagementtools, spreadsheets en rapportagetools.
 • Je hebt affiniteit met IT-processen en -dienstverlening en bij voorkeur kennis van processen volgens de USM-methodiek.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2957,- tot €4707,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.
 • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.
 • Deze vacature staat doorlopend open. Wanneer je hebt gereageerd zul je binnen een aantal dagen worden gebeld voor een eventuele kennismaking. We zullen dan zo snel mogelijk een afspraak met je maken.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • Indien je vragen hebt over deze vacature mag je contact opnemen met onze recruiter Yvonne van ’t Oever via 06-30317460 (ook via whatsapp te bereiken) of yvonne.vantoever@duo.nl
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (www.europass.eu). 
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam-e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit ODC-Noord in deze map(pen) terechtkomt.
 • Bij SSO-Noord streven we naar diversiteit en een inclusieve werkomgeving. Wij willen onze teams graag verrijken met collega’s van diverse achtergronden en culturen om onze dienstverlening nog meer te kunnen verbeteren. Zo kunnen we samen onze krachten, ervaring en inzichten bundelen en dragen we ons steentje bij aan een slim, vaardig en creatief Nederland.

SSO Noord

SSO-Noord bundelt generieke diensten op het vlak van bedrijfsvoering, zoals inkoop, datacenters en IT-diensten. We verkennen continu nieuwe samenwerkingsvormen voor het Rijk. Met onze hoogkwalitatieve diensten zijn onze klanten, ruim veertig rijksorganisaties, in staat hun bedrijfsvoering efficiënt en effectief uit te voeren. Samen met hen dragen wij bij aan rijksbrede duurzaamheidsdoelen en aan maatschappelijk verantwoord inkopen. SSO-Noord is gerelateerd aan de Dienst Uitvoering Onderwijs.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en ambitieuze werkgever in Groningen? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

ODC-Noord

Overheidsdatacenter-Noord (ODC-Noord) maakt als een rijksdienstverlener deel uit van SSO-Noord en is onderdeel van DUO. Onze ruim honderd IT-professionals doen hier hun werk stuk voor stuk met trots. Logisch als je bedenkt dat wij met ons werk voor de overheid bijdragen aan het maatschappelijk belang. We voelen dan ook de verantwoordelijkheid om uitstekende diensten te leveren tegen een zo goed mogelijk tarief. Onze werkwijzen zijn gebaseerd op een mix van agile, scrum, Kanban en ITIL/USM.


Reageer op deze vacature