Functioneel beheerder

Functie omschrijving

Bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) staat de 24/7 digitale zelfbediening van uiteenlopende klanten centraal. Als functioneel beheerder ben jij het aanspreekpunt en verbeter jij continu de ICT-dienstverlening. Je bent de verbindende schakel tussen de business en ICT en maakt innovatie mogelijk. Zo maak je het verschil bij dé topspeler op het gebied van ICT in Noord-Nederland.

Met jouw expertise op het gebied van functioneel beheer ben jij binnen de afdeling Onderwijsinstellingen verantwoordelijk voor een optimale werking van de informatievoorziening van DUO. Je zorgt voor de ontwikkeling, inrichting en het beheer van bedrijfsprocessen en borgt de kwaliteit en continuïteit ervan. Je houdt je vooral bezig met het modelleren van E-formulieren met behulp van de Blueriq-tool.

Komen er – bijvoorbeeld uit het door jouw georganiseerde gebruikersoverleg – vragen, wensen of aanpassingen? Dan inventariseer en registreer jij deze. Je toetst ze aan de wet- en regelgeving en brengt ze in kaart voor zowel de gebruikers- als ICT-organisatie. Zo analyseer en beoordeel je de noodzaak of urgentie en ook de impact op bedrijfsprocessen, andere organisaties en het functioneel beheer. Vervolgens kom je met gewenste oplossingen en adviseer je over het uitvoeren en inplannen hiervan. Jij stelt plannen voor testactiviteiten op en voert de testen uit. Op basis van jouw beoordeling van de resultaten en afhankelijk van de aard en impact van gevonden fouten bepaal jij het vervolg. Daarbij bewaak je continu de besluitvormingstermijnen.

De mogelijkheden van de ICT bevatten voor jou geen geheimen. Daarom weet jij continu een goede afweging te maken tussen gebruikersbehoeften, aangeboden ICT-oplossingen en bijbehorende dienstverlening. Ook zie jij als vertegenwoordiger van de vraagorganisatie en als intermediair toe op de naleving van de overeengekomen diensten en niveaus. Daarmee zorg jij voor een optimale en blijvende ‘fit’ tussen het bedrijfsproces en de systemen en componenten.

Functie-eisen

 • Je hebt hbo-niveau en ruime ervaring in een complexe functioneelbeheeromgeving.
 • Je hebt kennis van Blueriq en bij voorkeur van SQL, PHP en XML.
 • Je hebt ruime kennis van en/of ervaring met methoden en technieken voor functioneel beheer.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken en met testmethoden en technieken.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van PRINCE2, Agile en TMap NEXT®.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van BISL en/of andere functioneelbeheerframeworks, zoals FSM.
 • Je hebt bij voorkeur programmeerervaring.
 • Je bent een betrouwbaar persoon die goed kan samenwerken en klantgericht is.
 • Je kunt goed analyseren, en plannen en organiseren.
 • Je beschikt over verbindend vermogen en omgevingsbewustzijn.
 • Je weet de voortgang van werkzaamheden van jezelf en anderen te bewaken.
 • Je wilt jezelf continu blijven ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2617,- tot €3698,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.


Reageer op deze vacature