Medior Requirements Engineer

Functie omschrijving

DUO is volop in beweging en heeft de ambitie om nog actiever samen te werken met onder andere studievolgers en onderwijsinstellingen. Samen aan de slag om een open en digitale overheid te zijn. En die met menselijke maat het werk uitvoert. Om de ambitie waar te maken, staan er belangrijke veranderopgaven op de stoep. Tegelijkertijd dienen zich nieuwe overheidsprojecten aan. Eén van de kersverse projecten is het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Het NPO richt zich op herstel en ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na corona. Wij zoeken daarom per direct nieuwe medewerkers die aan deze opgaven en projecten willen meewerken.

Functieomschrijving
Daar waar de business analist nadenkt over het bedrijfsproces, buigt de requirements engineer zich veel meer over het vraagstuk hoe het bedrijfsproces kan landen in het DUO-applicatielandschap. Het functioneel ontwerpen van de maatwerkapplicaties staat dus centraal.

Het realiseren van een compleet functioneel ontwerp, waarin alle gewenste functionaliteiten zijn meegenomen, is een echte hersenkraker. Het gaat immers om relatief grote en complexe applicaties met miljoenen gebruikers, zoals het studiefinancieringssysteem, het onderwijsbekostigingssysteem en het examenplatform voor inburgering. Je bent verzekerd van complexe (domein)materie, verschillende stakeholders en veel afhankelijkheden en koppelingen met andere systemen.

Het doel van de functie is om - samen met jouw teamgenoten - applicaties te ontwikkelen, die waarde voor de klanten van DUO leveren. Om dat te realiseren, werk je veel samen en communiceer je pro-actief. Het is aan jou om alle betrokken partijen bij elkaar te brengen en te zorgen voor een goede afstemming rondom de gewenste functionaliteit. Dit doe je met onder andere de opdrachtgever (soms extern, soms intern), de business analist, de software architect, de UX-er, een communicatiemedewerker en natuurlijk met jouw eigen directe teamleden. Alle inzichten en ingevingen neem jij mee. Jij bent aan zet als het gaat om data-/en procesmodellering, het opstellen van heldere user stories en het documenteren van de specificaties. Binnen DUO documenteren we in MagicDraw.

Waar kom je terecht?
Je werkt als requirements engineer binnen de afdeling Softwarehuis. Deze afdeling bestaat ongeveer uit 500 medewerkers. De vakgroep Ontwerp, die daar weer deel van uitmaakt, telt zo'n 80 bevlogen vakspecialisten. Allemaal met een Agile-mindset.

Functie-eisen

Wij zoeken medewerkers, die in staat zijn om mee te bouwen aan uitvoeringsorganisaties van de toekomst. Ambtelijk vakmanschap is daarom op jouw lijf geschreven. Je kunt als geen ander goed omgaan met de publieke taak en de verantwoordelijkheid van de overheid.

 • Je hebt een HBO-of WO diploma en minimaal drie jaar ervaring met informatieanalyses en/of requirements engineering;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het maken van user stories en use cases;
 • Je bent bekend met UML. Ervaring in het gebruik van een modelleringstool is een pré;
 • Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit met Scrum- en Agile-methodes en (Bus)DevOps;
 • Als persoon werk jij graag samen, leer jij van anderen en vind jij het leuk om kennis te delen via bijvoorbeeld een demo of een presentatie;
 • Je hebt meer met "applicatie-/systeemdenken" dan "business-denken";
 • De volgende competenties zijn bij jou sterk ontwikkeld: analytisch vermogen, resultaatgerichtheid, plannen en organiseren, organisatiesensitiviteit;
 • Je herkent jezelf in de kernwaarden van DUO: betrouwbaar, verbindend, toekomstgericht en klantgericht.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2957,- tot €4707,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Bijzonderheden

 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.
 • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.
 • Neem voor meer informatie over de sollicitatieprocedure contact op met Marieke Lokhorst (Recruiter) op telefoonnummer 06-24309625 of per mail marieke.lokhorst@duo.nl;
 • Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Peter van Wees of Gerben Cadee (beide managers Requirements Engineering) op telefoonnummer 06-51611927 (Peter) of 06-37438813 (Gerben) of per mail peter.vanwees@duo.nl of gerben.cadee.nl@duo.nl;
 • Hoe ziet het proces eruit? Zie: Sollicitatieprocedure – Werken bij DUO
 • Interesse in deze functie? Solliciteer dan via de solliciteer-button. Wij ontvangen graag jouw CV en een gerichte motivatiebrief.
 • Dienstverband: wij bieden een tijdelijk of vast dienstverband (eventueel met proeftijd);
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.


Reageer op deze vacature