Senior Ops Engineer

Functie omschrijving

Als senior Ops Engineer zorg je ervoor dat de DUO-applicaties continu duurzaam performen en beschikbaar zijn. Je signaleert knelpunten, bent in de lead bij het oplossen van incidenten en beheert onder andere de monitoring-tooling. Ook werk je aan het verder automatiseren van de beheerwerkzaamheden en deployen van software. Daarnaast draag je actief bij aan de backlog in het kader van (door)ontwikkeling van deze applicaties. Werk waar je gerust trots op mag zijn: jouw inzet heeft direct effect voor miljoenen gebruikers. Studenten, docenten, onderwijsinstellingen, ouders, overheidsorganisaties en beleidsmakers.

Wat ga je doen?
Als senior Ops Engineer weet je dat het beheer van applicaties zoveel méér is dan alleen het aan- en uitzetten van een functie. Zo weet jij bij DUO, dé topspeler op het gebied van ICT in Noord-Nederland, jouw collega's te coachen en adviseren, en zo de softwareontwikkeling naar een hoger plan te tillen.
Je staat vooraan als het gaat om vernieuwing van je vak. Wat je kunt automatiseren, heb je al ontwikkeld en gebouwd. Je bent medeverantwoordelijk voor het technische en functionele beheer en de ontwikkeling van ketens van vernieuwende applicaties, zoals de DUO-portalen en andere selfservicekanalen.

Je kijkt niet alleen naar je eigen team, maar zoekt ook actief de samenwerking met andere DevOps-teams om het werken voor DUO efficiënter, beheersbaarder en simpeler te maken. Je wacht niet tot het management je een opdracht geeft, maar gaat zelf aan de slag om innovatieve kansen te ontwikkelen. Daarnaast sta je met jouw kennis, kunde en inspiratie voor de groep om je collega's te adviseren, coachen en inspireren. Zo speel jij een belangrijke rol in hun ontwikkeling.

Wat bieden we jou?
Uitdaging, plezier en collegialiteit. Bij DUO staat jouw eigen ontwikkeling centraal en daarbij ondersteunen we je graag. Je kunt deelnemen aan diverse competence groepen. DUO is vooruitstrevend en vernieuwend, daar vertellen we je natuurlijk ook graag meer over. Ook vind je bij ons een open cultuur waar je je welkom voelt en waar we vertrouwen op je kennis en kunde. Ook is er uitstekende balans tussen werk en privé. Zo heb je bijvoorbeeld de vrijheid om je werktijden af te stemmen met je team en daarnaast bestaat de mogelijkheid om thuis te werken. Én successen vieren we samen, ook op vrijdag als we met z'n allen een drankje doen.

Functie-eisen

Waarom zoeken we jou?
Jij bent in staat om mee te bouwen aan uitvoeringsorganisaties van de toekomst. Ambtelijk vakmanschap is daarom op jouw lijf geschreven. Je kunt als geen ander goed omgaan met de publieke taak en de verantwoordelijkheid van de overheid. We zien in jou graag het volgende:

 • Je hebt hbo werk-denkniveau
 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring als Ops Engineer (of een vergelijkbare functie).
 • Je bent bekend met toegepaste technologieën (Docker, Kubernetes, Openshift, Helm, ArgoCD) en Git en je hebt kennis van automatisering (GitLab-CI), Python en Java.
 • Je bent gericht op innovatie en je past je makkelijk aan in een veranderende DevOps-omgeving.
 • Je zoekt actief de verbinding met andere disciplines en stakeholders.
 • Je kunt anderen inspireren, motiveren en coachen.
 • Je herkent jezelf in de kernwaarden van DUO: betrouwbaar, verbindend, toekomstgericht en klantgericht.

Wij kijken graag naar jouw kwaliteiten en talenten. Voldoe je niet aan alle functie-eisen maar denk je dat je een geschikte kandidaat bent? Voel je welkom om te solliciteren!

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3608,- tot €5503,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.
 • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.
 • Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Jelle Veenstra (manager) op 06-25 13 08 97 jelle.veenstra@duo.nl. Voor meer vragen over de sollicitatieprocedure, neem je contact op met Ruth Collé (recruiter) op
  06-21 46 15 59 (ook bereikbaar via Whatsapp) of
  ruth.colle@duo.nl.
 • Interesse in deze functie?  Stuur een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (www.europass.eu).
 • De vacature staat open tot en met 01-06-2023. Wanneer je hebt gereageerd, nemen we binnen 5 werkdagen contact met je op. We plannen vervolgens zo snel mogelijk een afspraak met je in.
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.
 • Bij DUO streven we naar diversiteit en een inclusieve werkomgeving. Wij willen onze teams graag verrijken met collega’s van diverse achtergronden en culturen om onze dienstverlening nog meer te kunnen verbeteren. Zo kunnen we samen onze krachten, ervaring en inzichten bundelen en dragen we ons steentje bij aan een slim, vaardig en creatief Nederland.

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

Bij DUO streven we naar diversiteit en een inclusieve werkomgeving. Wij willen onze teams graag verrijken met collega's van diverse achtergronden en culturen om onze dienstverlening nog meer te kunnen verbeteren. Zo kunnen we samen onze krachten, ervaring en inzichten bundelen en dragen we ons steentje bij aan een slim, vaardig en creatief Nederland.

None

None


Reageer op deze vacature