Relatiemanager IV Overheidsdatacenter

Functie omschrijving

Wil jij bijdragen aan een efficiëntere Rijksoverheid vanuit schaalbare IT-infrastructuur en cloudoplossingen? Wil je werken met gepassioneerde IT professionals en met diensten die zijn gebaseerd op de nieuwste technologieën? Dan heeft het Overheidsdatacenter-Noord (ODC-Noord) in Groningen dé job voor jou. Als Relatiemanager IV ben jij de spil tussen onze IT-dienstverlening en onze (potentiele) afnemers binnen het Rijk.

Als Relatiemanager IV ben je namens ODC-Noord het boegbeeld voor samenwerking binnen het Rijk. ODC-Noord wil verder investeren in generieke IT dienstverlening voor de rijksoverheid. Je zoekt actief contact met rijksorganisaties en je bouwt aan duurzame relaties met onze afnemers en andere IT-dienstverleners binnen het Rijk. Daardoor bouw je een beeld op van de onderwerpen die leven binnen het Rijk en zie je vraag naar dienstverlening op tijd aankomen. Je kijkt daarbij verder dan de individuele wensen en uitdagingen van één afnemer maar zoekt steeds de gemene deler. Je bent in staat de generieke richting uit de roadmaps van de diverse afnemers te filteren en die om te zetten in uitbreiding en vernieuwing van onze dienstverlening. Je hebt een goed beeld van de mogelijke oplossingen binnen ODC-Noord en andere IT-organisaties binnen het Rijk. Je zet je in voor samenwerking en als er tegenstrijdige belangen spelen dan weet jij deze te overbruggen en partijen bij elkaar te brengen. Je maakt correcteen haalbare inhoudelijke en financiële afspraken Waar nodig stem je af met leveranciers en bewaak je de gemaakte afspraken.

Functie-eisen

Jij bent in staat de uitdagingen die bij de afnemers spelen te analyseren en bent gedreven om in samenwerking oplossingen te vinden. Je bent sterk in het herkennen, benoemen en afwegen van belangen. Je hebt een goed gevoel voor politieke verhoudingen. Jij zorgt dat afspraken duidelijk zijn en dat informatie eenduidig gedeeld wordt. Jij kunt goed en helder communiceren. Tot slot beschik je over natuurlijk leiderschap om klanten, collega's en leveranciers op de juiste manier te laten samenwerken.

Verder vragen we het volgende van je:

 • Je hebt hbo-werk- en denkniveau;
 • Je hebt ruime ervaring als Relatiemanager IV of als Delivery Manager opgedaan bij meerdere (overheids)organisaties in verschillende complexe omgevingen;
 • Je hebt daarnaast meerdere jaren ervaring in diverse functies in de IT waaronder op het gebied van van infrastructuur- en clouddiensten;
 • Je hebt ervaring met organiseren van samenwerking tussen (overheids)organisaties;
 • Ervaring met leveranciersmanagement is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €4092,- tot €6045,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.
 • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.
 • Deze vacature staat doorlopend open. Wanneer je hebt gereageerd zul je binnen een aantal dagen worden gebeld voor een eventuele kennismaking. We zullen dan zo snel mogelijk een afspraak met je maken.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • Indien je vragen hebt over deze vacature mag je contact opnemen met onze recruiter Yvonne van ’t Oever via 06-30317460 (ook via whatsapp te bereiken) of yvonne.vantoever@duo.nl
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (www.europass.eu).
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam-e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit ODC-Noord in deze map(pen) terechtkomt.
 • Bij SSO-Noord streven we naar diversiteit en een inclusieve werkomgeving. Wij willen onze teams graag verrijken met collega’s van diverse achtergronden en culturen om onze dienstverlening nog meer te kunnen verbeteren. Zo kunnen we samen onze krachten, ervaring en inzichten bundelen en dragen we ons steentje bij aan een slim, vaardig en creatief Nederland.

SSO Noord

SSO-Noord bundelt generieke diensten op het vlak van bedrijfsvoering, zoals inkoop, datacenters en IT-diensten. We verkennen continu nieuwe samenwerkingsvormen voor het Rijk. Met onze hoogkwalitatieve diensten zijn onze klanten, ruim veertig rijksorganisaties, in staat hun bedrijfsvoering efficiënt en effectief uit te voeren. Samen met hen dragen wij bij aan rijksbrede duurzaamheidsdoelen en aan maatschappelijk verantwoord inkopen. SSO-Noord is gerelateerd aan de Dienst Uitvoering Onderwijs.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en ambitieuze werkgever in Groningen? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

ODC-Noord

Als IT-dienstverlener ván het Rijk en vóór het Rijk geloven wij in een efficiënte overheid. Vanuit onze datacenters leveren wij gestandaardiseerde, schaalbare en duurzame IT-infrastructuur en clouddiensten: solide en state of the art. ODC-Noord is een ambitieuze organisatie, met een groeiend aanbod van diensten en met steeds meer afnemers. ODC-Noord volgt kansen en mogelijkheden in de markt en deelt zijn innovatieve inzichten met zijn omgeving. Wij zijn oplossingsgericht, transparant, maken duidelijke afspraken en komen deze na. Wij werken vanuit een compacte en wendbare organisatie.


Reageer op deze vacature