Security Officer ODC-Noord

Functie omschrijving

ODC-Noord groeit qua dienstverlening en klanten. Hierbij speelt informatiebeveiliging een belangrijke rol. Het is van groot belang voor onze klanten, en daarmee voor de maatschappij, dat informatiebeveiliging beheerst blijft. Dit betekent dat wij als security mee moeten groeien, ook in volwassenheid. Dit vraagt steeds meer van het Security team. Om die reden zoeken we jou!

Omschrijving van het team
Als nieuwe Security medewerker binnen het Security team kom je in een groeiend team terecht. Door deze groei komt er een scheiding in het team: een tactisch security team en een operationeel security team. Jij wordt onderdeel van het team Tactisch Security.

De werkzaamheden die dit team uitvoert variëren sterk. Van het opstellen van het security beleid, contact met afnemers en toezichthouders, inrichten van het ISMS, tot het doen van onderzoek naar ontwikkelingen. Door de groei in het team en in de werkzaamheden is er volop de ruimte om zowel bestaande processen en systemen te optimaliseren als nieuwe te implementeren. Dit doe je samen met je directe collega's, als ook met andere teams en het management.

'There is no I in team', past goed bij ons. Het gaat om een goed werkend geheel om resultaat te halen. Bij ons gaat het vooral om wie je bent en wat je drive is. Doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen. Natuurlijk moet dit wel aansluiten bij de dagelijkse werkzaamheden van het team.

De werkzaamheden
Je werkzaamheden zullen met name bestaan uit:

 • Het uitvoeren van werkzaamheden voortkomend uit ons ISMS;
 • Het uitvoeren van compliancy werkzaamheden, zoals het begeleiden van audits;
 • Het opstellen van security beleid voor de gehele organisatie, uitdragen van het beleid en beoordelen of het beleid wordt nageleefd;
 • Het optimaliseren van bestaande processen en implementeren van nieuwe processen;
 • En andere werkzaamheden die jij ziet liggen en proactief oppakt.

Functie-eisen

Benodigde kennis en ervaring

 • Minimaal 1 tot 3 jaar ervaring op het gebied van informatiebeveiliging, risicomanagement, audit of compliance;
 • Kennis van actuele wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging. Bijvoorbeeld de BIO en ISO 27001;
 • Certificeringen zoals CISSP, CISM en/of CISA zijn een pré;
 • HBO werk- en denkniveau.

Benodigde competenties

 • Jij kan goed en helder communiceren zodat afspraken duidelijk zijn en informatie eenduidig gedeeld wordt;
 • Jij bent proactief, ziet kansen en pakt deze ook zelfstandig op;
 • Jij kan processen analyseren en knelpunten daarin herkennen en duidelijk overbrengen;
 • Jij wilt zaken automatiseren om knelpunten weg te nemen of om iets efficiënter en effectiever te maken;
 • Jij kan (tegengestelde) belangen herkennen, benoemen en afwegen en waar nodig verdedigen in besluitvormingsprocessen;
 • Jij kunt het security belang overbrengen op je omgeving en je staat tegelijkertijd open voor nieuwe inzichten;
 • Jij voelt je thuis in een organisatie die continu in beweging is op zowel organisatorisch als technologisch gebied.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3344,- tot €5139,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB kun je een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. De vakantie-en eindejaarsuitkering zijn hier onder andere in opgenomen. Iedere maand bouw je een deel op. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor medewerkers die minimaal 58 jaar én de laatste 5 jaar onafgebroken in dienst zijn bij de Rijksoverheid, en een vergoeding woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • Het gaat om een functie waarbij je mogelijk in de toekomst ook diensten draait buiten de reguliere werktijden.
 • Deze vrije werkplek is alleen opengesteld voor DUO- en Rijksmedewerkers die in dienst zijn binnen de Staat der Nederlanden met een arbeidsovereenkomst voor (on)bepaalde tijd.
 • Neem voor meer informatie contact op met Robert Flap op 0628401024.
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (www.europass.eu).
 • Je kunt reageren tot en met 5 december 2021.
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.


 

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

ODC-Noord maakt bestuurlijk onderdeel uit van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). DUO werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

ODC-Noord

ODC-Noord is een Rijksdienstverlener van datacenter oplossingen, clouddiensten en andere IT voorzieningen. We leveren deze diensten aan 30 overheidsorganisaties. ODC-Noord valt bestuurlijk onder de DUO. Wij zijn een compacte organisatie waar ruim 110 ICT professionals met trots en passie hun werk verrichten. De werkwijzen van ODC-Noord zijn gebaseerd op een mix van Agile Scrum, Kanban en ITIL/USM.


Reageer op deze vacature