Medior Test Engineer

Functie omschrijving

Een vooruitstrevende ICT-omgeving nóg vooruitstrevender maken. Dat is de uitdaging waarmee je aan de slag gaat als medior test-engineer bij DUO in Groningen. En het leuke is: we zijn volop in beweging, waardoor je meewerkt aan innovatieve, actuele opgaven en projecten waarmee we ons klaarmaken voor de toekomst. Benieuwd naar deze afwisselende baan? Lees dan verder.

Het behouden en verbeteren van de kwaliteit van onze applicaties. Dat is wat jij gaat doen. Met als doel: tevreden klanten en optimaal functionerende applicaties. Je werkt met een breed scala aan technologieën en werkwijzen, waaronder veelal testautomatisering. Maar ook continuous deployment, geautomatiseerde security- en performancetests, Ccoud, elasticsearch en user-experience. En heb je adviezen en vernieuwende ideeën op deze gebieden? Deel ze dan vooral, graag zelfs!

Verder draag je met jouw DevOps-team bij aan optimaal gebruikersgemak van applicaties, zoals de studiefinancieringsapplicatie of het digitale examenplatform waarin we de Cito-toets beschikbaar stellen voor ruim zevenduizend basisscholen. Zodat studenten, leraren en onderwijsinstellingen onze applicaties probleemloos en soepel kunnen gebruiken.

Je werkt mee aan de ambitie van DUO: nóg actiever samenwerken met onder andere studenten en (onderwijs)instellingen. We willen leren van situaties zoals het parlementair onderzoek naar de kinderopvangtoeslag en werken er samen aan om een open en digitale overheid te zijn. Een overheid die dicht bij de samenleving staat en de menselijke maat toepast. Om deze ambitie waar te maken, gaan we aan de slag met veranderopgaven en nieuwe overheidsprojecten. Zoals het kersverse project Nationaal Programma Onderwijs, dat zich richt op het herstel en de ontwikkeling van onderwijs tijdens en na corona. Kortom: een dynamische werkomgeving waarin jij als medior test-engineer echt verschil kunt maken.

Deze functie biedt volop autonomie en mogelijkheden om je kennis te verbreden en delen. Zo kun je deelnemen aan kennissessies, seminars en congressen zoals NoorderTest, Agile TestingDays en TestBash. Verder krijg je de kans om workshops te verzorgen en stagiairs te begeleiden. Ook aan roulatie- en doorgroeimogelijkheden ontbreekt het niet, doordat er binnen DUO wel vijftig DevOps-teams zijn.

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-diploma, bij voorkeur in de richting van ICT.
 • Je hebt ervaring als tester met testmethodieken, -tools en -automatisering, zoals Selenium, Protractor en Cucumber.
 • Je hebt kennis van scrum- en agile-methodes en kunt werken in een DevOps-team.
 • Je hebt affiniteit met het programmeren en beheren van (Java-)applicaties.
 • Je kunt goed omgaan met de publieke taak en verantwoordelijkheid van de overheid.
 • Je herkent jezelf in de kernwaarden van DUO: betrouwbaar, verbindend, toekomstgericht en klantgericht.
 • Je pioniert en onderneemt graag, toont initiatief, stelt je leergierig op en streeft naar beweging en dynamiek.
 • Je werkt graag in teamverband, deelt je kennis en weet mensen te overtuigen.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2756,- tot €4430,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Hebben wij je interesse gewekt voor deze functie? Solliciteer dan via de solliciteerbutton. We ontvangen graag een Europass-cv (www.europass.eu) en gerichte motivatiebrief.
 • Neem voor meer informatie over de sollicitatieprocedure contact op met Marieke Lokhorst. recruiter, via 06 - 24 30 96 25 of marieke.lokhorst@duo.nl.
 • Inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Dagmar Hansen, vakgroepmanager test-engineering, via 06 - 15 12 93 83 of dagmar.hansen@duo.nl. Of met Gabrielle Remerij, vakgroepmanager test-engineering, via 06 - 41 30 91 17 of gabrielle.remerij@duo.nl.
 • We bieden je een contract op basis van een tijdelijk of vast dienstverband, eventueel inclusief proeftijd.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet en Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.
 • Deze vacature is geschikt voor de doelgroep van de Banenafspraak, waaronder kandidaten met een Wajong-uitkering, WSW-indicatie, WIW- of ID-baan en kandidaten uit de doelgroep van de Participatiewet die niet zelfstandig het wettelijk minimumloon kunnen verdienen.
 • Controleer regelmatig je ongewenste e-mail-/spammap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.

Dienst Uitvoering Onderwijs

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

None

None


Reageer op deze vacature