Senior Financieel Adviseur Programmagelden (Groningen)

Functie omschrijving

Heeft het rijk de budgetten rechtmatig en doelmatig besteed? Zijn de beoogde financiële resultaten behaald? En wat zou de komende begroting moeten zijn? Als ervaren financieel adviseur ben jij verantwoordelijk voor de financiële verantwoording en de begrotingsinformatie van de programmagelden. Daarmee lever jij input voor een belangrijk deel van de begroting van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en Financiën.

Binnen de financiële functie is de afdeling Programmagelden o.a. verantwoordelijk voor het betalingsverkeer van DUO en het inrichten en beheren van het betalingsverkeer.
De afdeling Programmagelden bestaat uit drie teams, één in Den Haag en twee in Groningen, waarvan één zich bezig houdt met de technische inrichting en beheer van het betalingsverkeer.
Binnen het team Programmagelden in Groningen speel jij een belangrijke rol in de uitvoering, analyse, informatievoorziening, rapportage en het advies met betrekking tot het betalingsverkeer van de verschillende ministeries.. Je draagt zorg voor de financiële verantwoording en zorgt voor het inrichten en beheren van de administraties. Je bent iemand die aan de voorkant bij het inregelen van nieuwe of gewijzigde taken als volwassen en deskundige gesprekspartner gewicht in de schaal kan leggen en daar waar nodig tegengas kan bieden.
Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de (interne) managementinformatie. Je hebt een adviserende rol richting het interne management en de opdracht gevende ministeries.

Om je werk goed te kunnen doen, signaleer je trends en ontwikkelingen. Zie je knelpunten? Dan weet jij de impact en de betekenis ervan op waarde te schatten. Proactief en standvastig los jij deze knelpunten tijdig en volledig op. De afdeling Programmagelden is volop in ontwikkeling. Een mooie kans voor jou om daar substantieel aan bij te dragen en de financiële functie binnen DUO verder mede vorm te geven.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een hbo-diploma in een relevante richting, bijvoorbeeld heao bedrijfseconomie.
 • Je hebt financiële/boekhoudkundige kennis en ervaring
 • Je hebt kennis van en ervaring met statistische methoden en technieken.
 • Structureren/Inrichten van administraties met oog voor informatievoorziening en financiële verantwoording
 • Je hebt relevante ervaring met adviestrajecten en ervaring met overheidsorganisaties en bedrijfsprocessen.
 • Je hebt, als gebruiker, kennis van en ervaring met systeemontwikkeling.
 • Je beschikt over sterke adviesvaardigheden, analyserend vermogen en je bent sterk in het leggen van verbanden.
 • Je kunt onafhankelijk van anderen je eigen oordeel en mening vormen en hebt voldoende overtuigingskracht om anderen op basis van argumenten voor jouw ideeën te winnen.
 • Je kunt goed plannen en organiseren, werkt goed zelfstandig en bent klantgericht.
 • Je bent in staat om het evenwicht te vinden tussen accuratesse en efficiency.
 • Je kunt zowel mondeling als schriftelijk op alle niveaus goed communiceren.
 • Je bent een goede gesprekspartner met bestuurlijke sensitiviteit.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met SAP-software.
 • Je wilt jezelf blijven ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3344,- tot €5139,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

None

Bijzonderheden

 • Wanneer je nog niet voldoende praktijkervaring hebt, maar wel beschikt over de minimale opleidingseis en de benodigde competenties, dan nodigen wij ook jou uit om te reageren. In deze situatie kunnen wij jou een groeitraject van maximaal 2 jaar aanbieden. Jouw aanvang salaris wordt dan schaal 10.0, bij gebleken geschiktheid voor de totale functie groei je door naar het niveau van deze functie.
 • Bel voor meer informatie over de inhoud van deze functie met Richard ter Maten, manager, via 06 – 21179120 of Joeri van Twist via 06-25768294.
 • Je standplaats is Groningen.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.
 • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (www.europass.eu).
 • Kandidaten die reageren, ontvangen naast de ontvangstbevestiging binnen vijf werkdagen een eerste reactie op hun sollicitatie. Het kan voorkomen dat kandidaten, die in aanmerking komen voor deze vacature, al eerder worden uitgenodigd voor een eerste gesprek. De sollicitatieprocedure bestaat uit tenminste 2 gesprekken en mogelijk een (ontwikkel)assessment.
 • Voor de gesprekken maken wij gebruik van WebEx.
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met opleidingen en kun je rekenen op een goede worklifebalance. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

Programmagelden

De afdeling Programmagelden verzorgt de informatievoorziening richting de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en Financiën op het gebied van de programmagelden. Deze gelden vloeien voort uit de uitvoering van diverse wet- en regelgeving. Ook verzorgen wij de informatievoorziening richting het management van DUO en andere instanties. Zo zijn wij verantwoordelijk voor het betalingsverkeer van DUO en daarmee voor de externe contacten met de banken en andere grote financiële instellingen in Nederland.


Reageer op deze vacature