Trainee Test Engineer

Functie omschrijving

Medio januari 2022 start het DUO Softwarehuis in Groningen weer met een inhouse ICT-traineeship. De trainingen worden met veel plezier en toewijding verzorgd door onze eigen DUO-collega's, met ieder hun specifieke ICT-expertisegebied. Jij kunt hieraan deelnemen! Het traineeship biedt ruimte voor tien professionals met een duidelijke passie voor softwareontwikkeling. Als trainee test engineer specialiseer jij je in het geautomatiseerd testen van complexe maatwerkapplicaties.

Jouw werk
Tevreden klanten en applicaties die goed functioneren; dat is waar jij het als trainee test-engineer allemaal voor doet. Samen met collega's werk je aan het optimaliseren van applicaties met behulp van een breed scala aan technologieën en werkwijzen. Testautomatisering is hier een essentieel onderdeel van.

Het traineeship
Je start met een masterclass van drie weken. Een soort bootcamp. De masterclass vindt (fysiek) plaats op het hoofdkantoor van DUO in Groningen. Zo word je klaargestoomd om goed van start te kunnen gaan als trainee test-engineer. Je komt meer te weten over de volgende drie disciplines: ontwerp, test en beheer. In de laatste drie dagen van de masterclass vindt een battle plaats. In die dagen ontwerp, test en beheer je met jouw team een eigen applicatie en ga je de strijd aan met een ander team. Na deze drie weken kom je te werken in een van onze vijftig DevOps-teams.

Jouw ontwikkeling
Samen met een coach maak je een eigen opleidingsprogramma met workshops en trainingen, die voor jou van toegevoegde waarde zijn. Natuurlijk ga jij steeds zelfstandiger werken en krijg jij volop de ruimte om te groeien. Op termijn kun je doorgroeien naar de rol van medior test-engineer, maar je kunt ook jouw carrièrepad vervolgen bij een andere (ICT-)afdeling binnen DUO.

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo- of wo-diploma, bij voorkeur in een bètastudierichting of in de richting van ICT, en je wilt je graag ontwikkelen tot test-engineer.
 • Je bent geïnteresseerd in testmethodieken, testtooling en testautomatisering. Denk aan Selenium, Protractor en Cucumber.
 • Je weet wat scrum- en agile-methodes zijn en het werken in een DevOps-team past bij jou.
 • Je toont initiatief, bent leergierig, deelt graag kennis en weet mensen te overtuigen.
 • Je bent bereid om jezelf te ontwikkelen tot een T-shaped-professional; iemand die beschikt over specialistische kennis en die tegelijkertijd in staat is om over de grenzen van zijn/haar eigen vakgebied heen te kijken en verbindingen te leggen.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2824,- tot €3990,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De vacature staat open tot en met 8 november 2021.
 • Interesse in deze functie? Solliciteer dan via de solliciteerbutton. Wij ontvangen graag een cv en een motivatiebrief.
 • Neem voor meer informatie over de sollicitatieprocedure contact op met Marieke Lokhorst, recruiter, via 06 – 24 30 96 25 of marieke.lokhorst@duo.nl.
 • Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Gabrielle Remerij of Sarah Smith (beiden vakgroepmanager Test-engineering) via 06 – 41 30 91 17 (Gabrielle) of 06 – 21 65 38 72 (Sarah).
 • Je ontvangt binnen drie werkdagen een eerste reactie op je sollicitatie. Het sollicitatieproces is volledig online en bestaat uit een kennismakingsgesprek, een assessment, een verdiepend gesprek en een AV-gesprek. Voor de gesprekken maken wij gebruik van het platform WebEx.
 • Er geldt een ruime sluitingstermijn. Kom je in aanmerking voor deze vacature? Dan word je binnen vijf werkdagen uitgenodigd om deel te nemen aan het sollicitatietraject. Het kan dus zijn dat de vacature eerder dan de sluitingsdatum is ingevuld. In dat geval halen wij deze vacature van onze vacaturepagina.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.

Dienst Uitvoering Onderwijs

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is dé schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo richten we ons meer dan ooit op de vraag hoe we onze klanten nóg sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; daarom staan innovatie en de nieuwste technologieën centraal in onze ontwikkeling.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten we dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Daarom investeren we in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen. En kun je rekenen op een goede werk-privébalans. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

Test engineering

Binnen de vakgroep Test-engineering kun je van alles doen en leren. We zijn een vooruitstrevende, informele club met toegankelijke en behulpzame professionals. Je kunt deelnemen aan events zoals NoorderTest en EuroSTAR. Maar het verzorgen van workshops en het begeleiden van ICT-stagiairs en afstudeerders behoren ook tot de mogelijkheden. In totaal werken er ongeveer tachtig test-engineers bij DUO.


Reageer op deze vacature