Verpleegkundig specialist

Ben jij een enthousiaste collega, met brede ervaring in de VG sector, die met ons de uitdaging aan wil gaan om medische / verpleegkundige ondersteuning aan onze cliënten vorm te geven? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?
De Zijlen is een organisatie die zich vol overtuiging inzet voor mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen. Wij richten ons op het leveren van intensieve en complexe zorg. Wij ondersteunen mensen bij het vinden van een eigen plek in de samenleving. Onze missie ‘Betekenis boven beperking’ staat hierbij centraal. Richtinggevende thema’s hierbij zijn: betekenisvol leven, samen leren leven en vakmanschap ontwikkelen en delen. Wij vinden dat mensen met een beperking net als ieder ander van betekenis zijn. Wat is er mooier om dat mee vorm te geven? Werken bij De Zijlen betekent waarde toevoegen aan het leven van anderen en van jezelf! Daarnaast vormt De Zijlen een professionele gemeenschap waarin samen met ervaringsdeskundigen als mensen met een verstandelijke beperking, hun ouders/verwanten, professionals en vrijwilligers geleerd en ontwikkeld wordt.

Het team:
De dienst Gedrag & Gezondheid is erop gericht om aantoonbaar kwalitatief goede zorg en dienstverlening te realiseren en om specialistische kennis en dito deskundigheid te verwerven. Deze willen we behouden, onderhouden, verbeteren, ontwikkelen en delen.
De dienst Gedrag & Gezondheid bestaat uit verscheidene zorginhoudelijke disciplines, waaronder het team van verpleegkundig specialisten. Dit team bestaat uit twee Verpleegkundig Specialisten, één Physician Assistant en één Verpleegkundig Specialist in opleiding. We werken multidisciplinair samen vanuit de missie van De Zijlen. Je kunt rekenen op een constructieve samenwerking met je directe collega’s, andere disciplines en lijnfunctionarissen.

Wat houdt de functie in?
De verpleegkundig specialist heeft een zelfstandige behandelfunctie met medische en verzorgende aspecten binnen het werkveld. De werkzaamheden betreffen voor een belangrijk deel substitutie van taken van de huisarts en AVG, zoals het afnemen van anamneses, het verrichten van lichamelijk onderzoek, het voorschrijven van medicijnen, het interpreteren van uitslagen en het verstrekken en inwinnen van informatie. Daarnaast is het ontwikkelen van  protocollen en samenwerkingsafspraken een onderdeel van de functie.

Wat zijn de functie-eisen?
De functie vereist een diploma van de opleiding Master Advanced Nursing Practice (MANP) of opleiding Master Physician Assistant (MPA). De werkzaamheden worden binnen de richtlijnen, procedures en protocollen zelfstandig uitgevoerd en georganiseerd. Naast de algemene kerncompetenties professionaliteit, sensitiviteit, eigenaarschap en reflecteren ben je in staat om te werken binnen teams met wisselende samenstelling. Je beschikt over tact en hebt een motiverend, stimulerend en corrigerend vermogen. Goede communicatieve en sociale vaardigheden zijn onmisbaar voor de uitoefening van deze functie.

Wat bieden wij?
Naast enthousiaste collega’s en een collegiale werksfeer bieden wij een uitdagende, afwisselende baan. Waarin werken voor en met mensen met een verstandelijke beperking en zeer diverse ondersteuningsvragen centraal staan. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg. Voor deze functie geldt FWG 60. Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals diverse bestedingsdoelen in het kader van de Werkkostenregeling.

Nadere informatie
Over deze functie kun je telefonisch informatie inwinnen bij Annet de Jong 06 – 12591108 of Sandra de Wit 06 – 20077968.

Wil jij werken bij De Zijlen?
Heb je na het lezen van deze vacature belangstelling gekregen voor de functie van Verpleegkundig Specialist en denk je helemaal bij onze organisatie te passen? Solliciteer! Je kunt je sollicitatie richten aan Alko Ufkes, diensthoofd Gedrag & Gezondheid. Solliciteren kan via de website www.dezijlen.nl
Je kunt op deze vacature solliciteren tot en met woensdag 28 juni 2017. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdagochtend 11 juli 2017.

Informatie externe kandidaten
Van externe kandidaten wordt verwacht dat zij bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren. De Zijlen vindt het belangrijk dat medewerkers veilig kunnen werken en voert daarom een preventief hepatitis B beleid. Dit betekent dat je bereid bent bij indiensttreding van De Zijlen je tegen hepatitis B te laten vaccineren volgens een vastgesteld schema, tenzij je aantoonbaar al voldoende bescherming hebt opgebouwd. Verder is Bedrijfshulpverlening onderdeel van het werk van elke medewerker binnen De Zijlen.