Projectleider Verpleegkundige zorg en expertise

Wil je bijdragen aan het verbeteren van de gezondheidszorg binnen De Zijlen? En heb je affiniteit en ervaring met projectmatig samenwerken? Dan hebben wij een leuke uitdaging voor je!

Wij zoeken een Projectleider Verpleegkundige zorg en expertise voor 18 uur per week voor de duur van het project, tot en met december 2025.

Zo ziet jouw werkplek er uit

De zorgbehoefte van de cliënten verandert, de complexiteit neemt toe. Vooral voor cliënten met een (zeer) ernstig meervoudige beperking en ouder wordende cliënten is het nodig om de verpleegkundige expertise nog beter te organiseren. Opnieuw positioneren en verder inrichten van de verpleegkundige zorg is van belang, om nu en in de toekomst te blijven aansluiten bij deze complexe zorgvraag.

De Zijlen investeert met het project Verpleegkundige zorg en expertise in het verder ontwikkelen van die verpleegkundige zorg, onder andere door nieuwe verpleegkundige functies toe te voegen. Door de inzet van flexibele en proactieve hbo-verpleegkundigen en verpleegkundig begeleiders op de woonlocaties streven we naar gezondheidszorg dicht bij de cliënt. Daarnaast gaan we de ‘klinische blik’ en de verpleegkundige competenties van alle agogisch begeleiders door ontwikkelen.

Als projectleider initieer, ontwikkel en leid je het project Verpleegkundige zorg en expertise. Je initieert de activiteiten, monitort de doelen en zo nodig stuur je bij of neem je hobbels uit de weg. Je bewaakt de planning en beheert het budget. Je draagt zorg voor een goede afstemming tussen project, lijnmanagement en de omgeving van het project. Je adviseert over de voortgang, projectresultaten en de implementatie.

Het project is geslaagd wanneer De Zijlen met de beschikbare middelen adequaat en effectief kan inspelen op de veranderde complexere en intensievere zorgvraag van cliënten met een verstandelijke beperking. Jouw uitdaging is het ontwikkelen van een toekomstbestendig plan, dat overeind blijft na afloop van het project.

Als projectleider val je direct onder en werk je samen met de Manager Zorg en Dienstverlening. Dit is ook jouw opdrachtgever. Er is nauwe samenwerking met locatiehoofden en de Medische dienst. Je geeft leiding aan het projectteam in de rol van voorzitter.

Dit ben jij

Jij leidt dit project met een organisatie brede en overstijgende visie. Jij neemt de regie en legt verbindingen die nodig zijn voor het slagen van dit project. Jij bent echt een pionier, je geeft verder invulling aan het project. Je hebt doorzettingsvermogen en daadkracht. Je bent enthousiast, gedreven en resultaatgericht.

Om voor deze functie in aanmerking te kunnen komen, vragen we het volgende:

 • Je hebt hbo+ werk- en denkniveau
 • Je beschikt over kennis en ervaring in de zorg
 • Je hebt algemene kennis van werkprocessen en samenspel tussen professionals, zowel in de zorg als bij de ondersteunende diensten
 • Je hebt kennis van het projectmatig werken

Dit bieden wij

 • Salaris conform cao Gehandicaptenzorg FWG 55 (minimaal € 2938,- tot maximaal € 4304,- bij een volledig dienstverband)
 • Een contract voor de duur van het project, tot en met december 2025
 • Je werkplek is hybride: vanuit Tolbert, thuis of op locatie als je daar nodig bent
 • Naast je wettelijke vakantie-uren krijg je Balansverlof (57 uur per kalenderjaar op basis van een fulltime dienstverband)
 • Vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,33% conform cao
 • Reiskostenvergoeding van € 0,12 per km tot 30 km enkele reis en € 0,03 per km tussen 30 en 60 km enkele reis (in plaats van € 0,08 per km tot 30 km conform cao Gehandicaptenzorg)
 • Goede secundaire voorwaarden zoals een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten en diverse aantrekkelijke voordeelregelingen bij de aanschaf van bijvoorbeeld een sportabonnement, fiets, laptop of telefoon, wellness en health-check
 • Diverse premiekortingen op aanvullende verzekeringen

Meer over De Zijlen

De Zijlen biedt onder andere woonlocaties en dagbesteding aan ruim 1100 cliënten. We zijn expert in de begeleiding en zorg voor specifieke doelgroepen. We zijn gericht op samenwerken. We investeren in medewerkers: goede zorg, goed werk. We doen dat in verbinding, met aandacht voor elkaar, met de leidinggevende dichtbij. Ons motto is: De Zijlen geeft kleur aan het leven! Werken bij De Zijlen betekent samen met 1400 collega’s waarde toevoegen aan het leven van anderen. Ons doel is een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. Wat is er mooier dan dat mee vorm te geven?

Heb je interesse?

Leuk! Dan ontvangen we graag uiterlijk 12 februari aanstaande je cv en motivatie via de sollicitatiebutton. Je kunt je sollicitatie richten aan Esther Ellen (Manager Zorg en dienstverlening). Zodra je sollicitatie binnen is, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. de sollicitatiegesprekken zijn gepland op woensdagmiddag 15 februari.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature dan kun je contact opnemen met Esther Ellen via het telefoonnummer: 0610184722.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben in de procedure.

Voor deze vacature is bij indiensttreding een positieve ‘verklaring omtrent gedrag’ (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren