Persoonlijk Begeleider ‘t Roer

Denk je graag in mogelijkheden? Ben jij de stabiele factor voor onze cliënten en je collega’s? Neem jij de regie en zorg je dat de client centraal staat? Dan hebben wij een interessante vacature voor jou!

We zoeken een Persoonlijk begeleider voor onze woonlocatie ’t Roer in Groningen.

Wat ga je doen

Geen dag is hetzelfde. En dat maakt deze functie zo leuk! Samen met je collega’s begeleid en/of verzorg je de cliënten. De hulpvraag is zeer divers op deze groep. Het ene moment begeleid je met je handen op je rug om de zelfstandigheid bij de cliënt te vergroten en/of stuur je op het gedrag. Het andere moment ondersteun je met wassen en scheren. Je bent een onmisbare schakel omdat jij het mogelijk maakt dat de zorg voor de client door blijft gaan en dat cliënten overzicht en grip op hun leven houden.

Als persoonlijk begeleider ben je daarnaast verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het begeleidingsplan. Dit doe je vanuit de zorgvisie van De Zijlen.
Je onderhoudt actief contact met de familie en betrokkenen van onze cliënten. Je beheert de cliëntendossiers waarbij je verantwoordelijk bent voor een goede administratie.

Zo ziet jouw werkplek er uit

Onze woonlocatie ’t Roer ligt in de Groninger wijk Lewenborg. Hier wonen 29 cliënten verdeeld over de 3 woonlagen van het gebouw. De leeftijd varieert van begin 20 tot eind 70. Op iedere etage wonen 7 tot 12 cliënten. Binnen ’t Roer zijn de hulpvragen zeer divers. Er wonen cliënten met een lichte tot matige verstandelijk beperking en bijkomende problematiek. Daarbij kun je denken aan ASS, epilepsie en psychische problematiek. Elke cliënt heeft een eigen appartement en kan daarnaast gebruik maken van een gezamenlijke huiskamer voor bijvoorbeeld de eetmomenten. Overdag gaan ze met de fiets, het openbaar vervoer of de taxi naar hun werk of dagbesteding. De begeleidingsvorm richt zich op zelfstandig wonen met begeleiding. Daarnaast wordt er ondersteuning geboden bij ADL-taken.

Dit ben jij

Jij staat positief in het leven en denkt in mogelijkheden. Je kunt overstijgend denken, je houdt overzicht en neemt de regie. Je kunt omgaan met onvoorspelbare aspecten in de begeleiding. Je bewaart de rust en straalt dat ook uit. Je werkt zelfstanding en methodisch. Je bent proactief in het nemen van beslissingen en neemt verantwoordelijkheid.

Verder vragen we

 • Je beschikt over een relevant diploma in de zorg, minimaal op mbo-niveau 4
 • Je hebt enkele jaren ervaring als persoonlijk begeleider
 • Je bent flexibel als het gaat om werken in een 24 uurs-rooster met onregelmatige werktijden (dag-, avond-, nacht-, en weekenddienst, ook op feestdagen, is voor jou geen enkel probleem)

Dit bieden wij

 • Direct een vast dienstverband voor gemiddeld 24 uur per week
 • Salaris conform cao Gehandicaptenzorg FWG 40 (minimaal €2.236,- maximaal €3.154,- bij een volledig dienstverband)
 • Uitbetaling onregelmatigheidstoeslag conform cao Gehandicaptenzorg
 • Vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,33% conform cao
 • Reiskostenvergoeding van € 0,12 per km tot 30 km enkele reis en € 0,03 per km tussen 30 en 60 km enkele reis (in plaats van € 0,08 per km tot 30 km conform cao gehandicaptenzorg)
 • Naast je wettelijke vakantie-uren Balansverlof van 57 uur per kalenderjaar op fulltime basis
 • Goede secundaire voorwaarden zoals een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten en diverse aantrekkelijke voordeelregelingen bij de aanschaf van bijvoorbeeld een sportabonnement, fiets, laptop of telefoon, wellness en health-check
 • Diverse premiekortingen op aanvullende verzekeringen
 • Diverse interne opleidingen en trainingen om je te blijven ontwikkelen

Wil jij werken bij De Zijlen?

De Zijlen is er voor mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen. Bovendien zijn we expert in specifieke doelgroepen. We zijn gericht op samenwerken en we investeren in medewerkers: goede zorg, goed werk. Ons motto is: De Zijlen geeft kleur aan het leven! Werken bij De Zijlen betekent waarde toevoegen aan het leven van anderen. Ons doel is een betekenisvol leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Wat is er mooier dan dat mee vorm te geven?

Heb je interesse?

Leuk! Dan ontvangen we graag uiterlijk 6 februari je cv en motivatie via de sollicitatiebutton. Deze kun je richten aan Miranda Vermeij (locatiehoofd). Zodra je sollicitatie binnen is, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

De sollicitatiegesprekken moeten nog worden gepland.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Miranda Vermeij via telefoonnummer 06-12691680. Zij is aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben in de procedure.

Voor deze vacature is bij indiensttreding een positieve ‘verklaring omtrent gedrag’ (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren