Geestelijk Verzorger (m/v)

De dienst Gedrag & Gezondheid zoekt een

Geestelijk Verzorger (m/v)
Voor 20 uur per week, voor onbepaalde tijd.

Wie zijn wij?
De Zijlen is een organisatie die zich vol overtuiging inzet voor mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen. Wij richten ons op het leveren van intensieve en complexe zorg. Wij ondersteunen mensen bij het vinden van een eigen plek in de samenleving. Onze missie ‘Betekenis boven beperking’ staat hierbij centraal. Wij vinden dat mensen met een beperking net als ieder ander van betekenis zijn. Wat is er mooier om dat mee vorm te geven? Werken bij De Zijlen betekent waarde toevoegen aan het leven van anderen en van jezelf! Daarnaast vormt De Zijlen een professionele gemeenschap waarin samen met ervaringsdeskundigen als mensen met een verstandelijke beperking, hun ouders/verwanten, professionals en vrijwilligers geleerd en ontwikkeld wordt.

Geestelijke verzorging
De dienst Gedrag & Gezondheid bestaat uit verscheidene zorginhoudelijke disciplines, waaronder geestelijke verzorging. Samen met je collega geestelijk verzorger geef je vorm en inhoud aan de thema’s zingeving en betekenisgeving binnen De Zijlen. We sluiten daarin aan bij de behoeften van mensen met en zonder een verstandelijke beperking. Hierbij zijn hun levensverhaal, levens- en geloofsvragen, maar ook de zorg- en ondersteuningsvragen belangrijke vertrekpunten.

Wat houdt de functie in?
Het accent van de werkzaamheden ligt op het voeren van de dialoog met medewerkers in het (leren) herkennen en omgaan met levensvragen, zingeving en ethische dilemma’s in de ondersteuning. Daarnaast richt de geestelijk verzorger zich op de ouders / verwanten en vrijwilligers. Als vertrouwenspersoon speel je, als interne vertrouwenspersoon, een rol in de eerste opvang en begeleiding van medewerkers, stagiaires en vrijwilligers rondom “klachten en ongewenst gedrag”. Ook heeft de geestelijke verzorger zelf contact met mensen met een verstandelijke beperking.
Je maakt ontwikkelprogramma’s / modules voor medewerkers om levensvragen te herkennen en hier in de dagelijkse praktijk adequaat mee om te gaan. Ter ondersteuning van locaties vervul je een brugfunctie naar kerken en andere geloofsgemeenschappen. In samenwerking met anderen realiseer je dat de thema’s kwaliteit van leven, zingeving en ethische dilemma’s binnen de gangbare vormen van overleg worden ingebed.
Je levert ook een bijdrage bij het doordenken van genoemde thema’s, zowel ten behoeve van de zorg- en ondersteuning als voor (voor zover relevant) organisatievraagstukken.

Functie-eisen
Wij hebben algemene kerncompetenties opgesteld die we bij al onze medewerkers terug zien. Deze kerncompetenties zijn resultaatgerichtheid, klantgerichtheid, ontwikkelen en samenwerken. Naast deze kerncompetenties vragen wij de volgende specifieke functie-eisen:

  • Een afgeronde opleiding Theologie of Geestelijke Verzorging op HBO master of WO niveau.
  • Je bent lid van de VGVZ en bij voorkeur geregistreerd binnen het kwaliteitsregister SKGV.
  • Je kan gemakkelijk schakelen tussen en aansluiten bij de verschillende niveaus binnen en buiten De Zijlen.
  • Je bent bedreven in het opzetten en begeleiden van (organisatie brede) projecten.
  • Omgaan met mensen (met en zonder verstandelijke beperking) met een diversiteit aan levensbeschouwelijke achtergronden gaat je goed af. Je beschikt over een open visie en instelling.
  • De identiteit, missie en ambitie van De Zijlen spreken je aan.
  • Vanzelfsprekend ben je communicatief sterk, verbindend en goed in samenwerken.

Wat bieden wij?
Naast enthousiaste collega’s en een collegiale werksfeer bieden wij een uitdagende, afwisselende baan, waarin gewerkt wordt voor en met mensen met een verstandelijke beperking en zeer diverse ondersteuningsvragen. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg. Voor deze functie geldt FWG 60. Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals diverse bestedingsdoelen in het kader van de Werkkostenregeling.

Wil jij werken bij De Zijlen?
Heb je na het lezen van deze vacature belangstelling gekregen voor de functie van Geestelijk Verzorger en denk je helemaal bij onze organisatie te passen? Solliciteer! Je kunt je sollicitatie richten aan Alko Ufkes, Hoofd Gedrag & Gezondheid.
Je kunt solliciteren via www.zorgpleinnoord.nl of www.dezijlen.nl
Je kunt uitsluitend via onderstaande knop ‘solliciteren’ reageren op de vacature.
Je kunt op deze vacature solliciteren tot en met 25 oktober 2016. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagochtend 14 november 2016.

Informatie interne kandidaten
De vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Informatie externe kandidaten
Van externe kandidaten wordt verwacht dat zij bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren.
De Zijlen vindt het belangrijk dat medewerkers veilig kunnen werken en voert daarom een preventief hepatitis B beleid. Dit betekent dat je bereid bent bij indiensttreding van De Zijlen je tegen hepatitis B te laten vaccineren volgens een vastgesteld schema, tenzij je aantoonbaar al voldoende bescherming hebt opgebouwd. Verder is Bedrijfshulpverlening onderdeel van het werk van elke medewerker binnen De Zijlen.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.