Beleidsadviseur

Wil jij werken bij De Zijlen?

De Zijlen is er voor mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen. We zijn expert in de begeleiding en zorg voor specifieke doelgroepen. We zijn gericht op samenwerken. We investeren in medewerkers: goede zorg, goed werk. We doen dat in verbinding, met aandacht voor elkaar, met de leidinggevende dichtbij. Ons motto is: De Zijlen geeft kleur aan het leven! Werken bij De Zijlen betekent waarde toevoegen aan het leven van anderen. Ons doel is een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. Wat is er mooier dan dat mee vorm te geven?

De Zijlen is volop in ontwikkeling. Innovaties, nieuwe projecten, samenwerkingen in de keten, kwaliteitsbeleid en vraagstukken rondom cliënten met complexe zorgvragen staan op de agenda.


Zo ziet jouw werkplek er uit

De beleidsadviseur is de rechterhand van de manager Zorg & Dienstverlening West. De manager Zorg & Dienstverlening West is zowel verantwoordelijk voor alle ambulante dienstverlening, woonlocaties en werk- en dagbestedingslocaties in de gemeente Westerkwartier, alsook voor een aantal bovenregionale aandachtsgebieden zoals de zorg voor mensen met (zeer) moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). De manager stuurt 17 locatiehoofden aan en geeft als lid van het regieteam vorm en inhoud aan de doelstellingen van de organisatie. De manager is daarmee medeverantwoordelijk voor de uitvoering van het strategisch beleid en de resultaten van De Zijlen als geheel. 

De positie van beleidsadviseur is in algemene zin gericht op het gevraagd en ongevraagd voorzien van advies en ondersteuning van de manager, onder wie jij hiërarchisch valt. Aan de hand van jouw onderzoek, analyses, voorstellen, beleid en hulp bij de implementatie daarvan, help jij haar bij het maken en uitvoeren van weloverwogen tactische en strategische keuzes. Als adviseur werk je daarbij ook samen met locatiehoofden, een collega beleidsadviseur en de afdeling Kwaliteit & Beleid. Je weet ideeën van jezelf of van anderen om te zetten naar toegankelijk geschreven adviezen of concept beleid. Je monitort de uitvoering van het jaarplan en de plannen op het gebied van vastgoed. Ook kan de adviseur fungeren als projectleider ten aanzien van regionale of regio-overstijgende onderwerpen.

Dit ben jij

 • Zelfstandigheid, pro-activiteit, vooruitdenken, ontzorgen en pionieren zijn eigenschappen die in jouw DNA zitten.
 • Je beschikt over hbo+ werk- en denkniveau en je schakelt gemakkelijk tussen verschillende niveaus en onderdelen binnen en buiten de organisatie.
 • Je bent een intelligente en kritische sparringpartner die de juiste vragen weet te stellen en de juiste informatie weet op te halen.
 • Je weet je zowel mondeling als schriftelijk goed uit te drukken.
 • Jij bent soepel in contact, communiceert helder en to the point.
 • Je bekijkt vraagstukken met een overstijgende blik vanuit verschillende perspectieven en belangen.
 • Je werkt systematisch, planmatig en ordelijk.
 • Je snapt en kent het zorglandschap en de vraagstukken die daar leven.

Dit bieden wij

 • Salarisconform CAO Gehandicaptenzorg FWG 60 (inschaling o.b.v. ervaring €3.289 –maximaal €4.799) bij een volledig dienstverband.
 • Een dienstverband van 24 uur per week voor onbepaalde tijd.
 • Het verzorgingsgebied voor deze positie is Groningen West met Tolbert als centrale vestiging.
 • De Zijlen biedt inspirerend, uitdagend en afwisselend werk in een toonaangevende organisatie met enthousiaste collega’s en een informele werksfeer.
 • Er is veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling en je kunt een herkenbare bijdrage leveren aan de zorg aan cliënten.


Past dit helemaal bij jou?

Schrijf dan een korte motivatie en voeg je CV toe. Solliciteren kan via www.werkenbijdezijlen.nl. Je kunt je sollicitatie richten aan Joke Huisman (manager Zorg en Dienstverlening regio West).Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Joke via telefoonnummer 06-25015259. Dit kan op dinsdag 11 januari tussen 10.00 en 12.00 uur en op donderdag 13 januari tussen 16.00 en 18.00 uur. Je kunt op deze vacature solliciteren tot en met woensdag 19 januari. De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdagmiddag 27 januari.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.