Begeleider wonen MVG - De Fender

Is werken met cliënten met een intensieve zorgvraag echt iets voor jou? En heb jij een nuchtere begeleidingsstijl? Op onze unieke locatie De Fender in Tolbert zijn wij op zoek naar ervaren begeleiders MVG!

Wil jij werken bij De Zijlen?
De Zijlen is er voor mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen. Bovendien zijn we expert in specifieke doelgroepen. We zijn gericht op samenwerken en we investeren in medewerkers: goede zorg, goed werk. Ons motto is: De Zijlen geeft kleur aan het leven! Werken bij De Zijlen betekent waarde toevoegen aan het leven van anderen. Ons doel is een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. Wat is er mooier dan dat mee vorm te geven?

Zo ziet jouw werkplek er uit

De Fender is een nieuwbouwlocatie in Tolbert waar 21 cliënten wonen op 4 verschillende groepen. Op elke groep wonen maximaal 6 cliënten in de leeftijd tussen de 20 en 54 jaar. De ontwikkelingsleeftijd is tot 36 maanden. Elke cliënt heeft een eigen studio welke is voorzien van eigen sanitair en er is een gezamenlijke huiskamer. De cliënten hebben intensieve zorgvraag en bijkomende problematiek, met onder andere de nadruk op ASS. Een aantal cliënten wordt in een 1 op 1 situatie begeleid. Tijdens de sollicitatieprocedure zullen we samen onderzoeken welke groep jouw voorkeur heeft.

Je begeleidt de cliënten op zowel wonen als tijdens de dagbesteding: integraal werken noemen we dat. De dagbesteding is actief en creatief. Zo loop je het ene moment samen een ronde met de was of zorg je voor dieren en het andere moment ben je aan het kleuren of apparaten aan het demonteren. Aan het eind van de middag doe je boodschappen of helpen de cliënten met koken.

Je werkt tijdens de diensten altijd samen met een directe collega. Tijdens het werk kunnen cliënten verbale en fysieke agressie laten zien. Tijdens vergaderingen en overlegmomenten is er ruimte om ervaringen te delen en samen te kijken naar handvatten en tips omtrent het begeleiden.

Dit ben jij

 • Je hebt een diploma in de zorg op HBO niveau of MBO niveau 4;
 • Je werkt alle voorkomende diensten: zowel vroeg- als laat en af en toe een slaapdienst;
 • Je kan omgaan met verbale en fysieke agressie en je bent in staat om snel te kunnen schakelen met verschillende niveaus;
 • Je bent betrouwbaar en creatief in je benadering naar onze cliënten;
 • Je staat stevig in je schoenen en kan grenzen stellen bij zowel jezelf als bij de cliënt;
 • Je kan kijken naar de vraag achter het zichtbare gedrag en neemt hierbij de context van het gedrag mee.

Dit bieden wij

 • Een contract van 24 - 32 uur per week voor onbepaalde tijd;
 • Een intensief inwerkprogramma van 2 maanden;
 • Cursussen en kennisverdieping waaronder weerbaarheid en Triple C;
 • Salaris conform CAO gehandicaptenzorg FWG 40 (minimaal €1963 – maximaal €2902) bij een volledig dienstverband);
 • Vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,33% conform CAO;
 • Jaarlijks belastingvoordeel op: aanschaf sportabonnement, fiets, sportattributen.

Past dit helemaal bij jou?

Schrijf dan een korte motivatie en voeg je CV toe. Solliciteren kan via www.werkenbijdezijlen.nl. Je kunt je sollicitatie richten aan Ria de Gier (locatiehoofd). Wil je meer informatie over de vacature dan kun je ook contact opnemen met haar via telefoonnummer 06-23232337.
Je kunt op deze vacature solliciteren tot en met vrijdag 15 januari 2021.
De sollicitatiegesprekken worden individueel ingepland.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.