Begeleider wonen MVG

Wil jij werken bij De Zijlen?
De Zijlen is er voor mensen met een verstandelijke beperking in de provincie Groningen. Bovendien zijn we expert in specifieke doelgroepen. We zijn gericht op samenwerken en we investeren in medewerkers: goede zorg, goed werk. Ons motto is: De Zijlen geeft kleur aan het leven! 
Werken bij De Zijlen betekent waarde toevoegen aan het leven van anderen. Ons doel is een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. Wat is er mooier dan dat mee vorm te geven?

Zo ziet jouw werkplek er uit
Binnen locatie De Fender is een crisiswoning gevestigd. Deze biedt plaats aan 5 cliënten met een intensieve zorgvraag met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). Er zijn 3 plekken voor langdurig verblijf (3-12 maanden) en 2 plekken voor kortdurend verblijf (6 tot 12 weken).

Binnen de crisislocatie worden cliënten na aanmelding op vrij korte termijn geplaatst. Dit kan onder andere zijn ter observatie, om tot rust te komen en om stabiliteit te ervaren. Doordat de wereld voor deze cliënten beangstigend kan zijn met veel externe prikkels vragen ze een onvoorwaardelijke ondersteuning en hele dag nabijheid van de begeleider om veilig en prettig de dag door te kunnen komen.

De sociaal emotionele ontwikkelingsleeftijd ligt tussen de 0 en 36 maanden. Er is sprake van bijkomende problematiek met de nadruk op ASS. Er wordt integraal gewerkt. Dit betekent dat je de cliënten begeleidt op zowel wonen als tijdens de dagbesteding. Tijdens het werk kunnen de cliënten verbale en fysieke agressie laten zien. Je wordt vanuit De Zijlen geschoold om hier zowel fysiek als mentaal mee om te kunnen gaan (weerbaarheidstraining). Daarnaast wordt er ruimte geboden om op professionele wijze te praten over je handelen middels cliëntenoverleg, teamoverleg, intervisie en je krijgt eigen ontwikkeltijd.

Dit ben jij

 • Je hebt een relevante diploma in de zorg op HBO niveau of MBO niveau 4;
 • Je hebt ervaring in het begeleiden van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag;
 • Je blijft rustig in een omgeving waarin cliënten hun draai nog moeten vinden;
 • Je werkt alle voorkomende diensten: zowel vroeg, laat als slaapdiensten;
 • Je hebt een voorspelbare houding en bent creatief in je benadering naar onze cliënten;
 • Je staat stevig in je schoenen en kan grenzen stellen bij zowel jezelf als bij de cliënt;
 • Je kan kijken naar de vraag achter het zichtbare gedrag en neemt hierbij de context van het gedrag mee.

Dit bieden wij

 • Een contract voor onbepaalde tijd van 24 - 32 uur per week;
 • Een intensief inwerkprogramma van 2 maanden;
 • Cursussen en kennisverdieping waaronder weerbaarheid en Triple C;
 • Ruimte voor je eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling;
 • Salaris conform CAO gehandicaptenzorg FWG 40 (minimaal €1898 – maximaal €2807 bij een volledig dienstverband);
 • Vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,33% conform cao;
 • Jaarlijks belastingvoordeel op: aanschaf sport abonnement, fiets, sportattributen of premie aanvullende verzekeringen.

Past dit helemaal bij jou?

Schrijf dan een korte motivatie en voeg je CV toe. Solliciteren kan via www.werkenbijdezijlen.nl. Je kunt je sollicitatie richten aan Heidy Oort (locatiehoofd). Wil je meer informatie over de vacature dan kan je contact opnemen met Jerry Barends (coördinerend begeleider Team C), bereikbaar via telefoonnummer 06-22931713 op maandag t/m vrijdag.

Je kunt op deze vacature solliciteren tot en met 29 februari 2020.

De sollicitatiegesprekken vinden in overleg plaats.