(Persoonlijk) begeleider complexe zorg

"Stel jij open om echt naar mij te kijken? Door ervaringen uit het verleden vind ik het moeilijk om mijzelf te laten zien en anderen te vertrouwen. Kun je samen met mij zien welke kleine succes we behaald hebben? Blijf je naast mij staan ook als het moeilijk is?"

Waar ga je werken?
Je gaat werken als (persoonlijk) begeleider bij De Eikenhorst in Geeuwenbrug. Dit is een prachtige besloten locatie in Drenthe. Op dit park wonen 32 cliënten met een lichte verstandelijke beperking en complexe gedragsproblematiek. De cliënten hebben veel meegemaakt, en veel instellingen van binnen gezien. Het is bij uitstek een groep die gebaat is bij sterke, daadkrachtige en weerbare begeleiders die naast hen blijven staan. We werken samen hard aan een veilige omgeving voor de cliënten, maar ook zorgen we ervoor dat het werkklimaat voor onze medewerkers gezond is. Want werken met deze doelgroep is niet altijd even eenvoudig. Sterker nog; het kan ronduit moeilijk zijn. Daarom word je goed ingewerkt en zijn er altijd managers en gedragswetenschappers in de buurt om de juiste ondersteuning te bieden aan jou en/of aan je team. Dit werk doe je samen. Altijd. 

Kijk ook eens op onze website voor wat meer informatie 

Wie ga je helpen?
Veiligheid en stabiliteit. Dat is wat de cliënten nodig hebben. Dat wil alleen niet zeggen dat ze daar meteen bij geholpen zijn. Omdat de cliënten veel hebben meegemaakt en veel instellingen hebben gezien, zijn zij beschadigd. Dit kan ertoe leiden dat ze onvoorspelbaar zijn in situaties en moeilijk verstaanbaar gedrag kunnen laten zien. Binnen De Eikenhorst vierde een cliënt laatst dat hij 1 jaar bij de Eikenhorst woonde. De langste tijd dat hij ooit binnen een instelling had doorgebracht. 

Hoe ga je helpen?
Als (persoonlijk) begeleider werk je op jouw manier. Je begrijpt dat de cliënten het moeilijk vinden om iemand te vertrouwen of een verbintenis aan te gaan. Maar jij blijft naast de cliënt staan. De cliënten wonen in een eigen appartement en worden vanuit daar begeleidt. Werk en vrije tijd worden op het park aangeboden. En als de cliënt het nodig heeft, dan ga je met hem of haar mee. Bij De Eikenhorst kijken we verder. Je mag zijn wie je bent. Zo kijken we naar onze cliënten, maar ook naar onze collega’s. 

Als (persoonlijk) begeleider heb je volop de ruimte om je op de begeleiding te richten. Omdat de zorg voor cliënten op de Eikenhorst heel intensief is, ben je persoonlijk begeleid van één cliënt. Daarin word je ondersteund door de (coördinerend) begeleiders, gedragswetenschapper en manager.  

Als persoonlijk begeleider ben je verantwoordelijk voor het coördineren van de zorg rondom de cliënt. Dat betekent veel afstemmen met de gedragswetenschapper en deelnemen aan multidisciplinaire overleggen. 

Dit bieden wij
 • Een team waarin we van en met elkaar leren als begeleiders en cliënt.
 • Een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Het aantal uren is in overleg, bij voorkeur tussen 20 en 32 uur.
 • We werken binnen 's Heeren Loo Persoonsgericht. Dat betekent dat je werkt vanuit de zorgvraag van de cliënt en tegelijkertijd worden jouw persoonlijke wensen hierop zoveel mogelijk afgestemd.
 • Een goed inwerkprogramma waarbij we investeren in jou als medewerker en de benodigde scholing aanbieden.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2457,- en maximaal € 3640,- (FWG 40-45) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring, opleiding en de functie.
 • Financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen.
 • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en balansverlof naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%

Dit ben jij
Je hebt een afgeronde relevante zorggerichte opleiding op minimaal mbo-niveau 3.
 • Je bent op een professionele manier betrokken bij de bewoners, je bent daadkrachtig en je handelt vanuit visie en de individuele leer-/werkdoelen van de bewoner.
 • Je vindt het belangrijk vindt om goed samen te kunnen werken met de familie en het netwerk van de bewoner (samen werken in de driehoek)
 • Het lijkt jou een uitdaging binnen een team te pionieren, onderzoeken en ontwikkelen.
 • Je kunt je grenzen stellen en standvastig zijn vanuit een professioneel oogpunt.

Sollicitatieprocedure
Wil je meer weten over deze vacature en/ of het werken bij 's Heeren Loo dan komen we graag met je in contact. We vinden het belangrijk om met jouw in contact te komen. Een brief en cv uploaden hoeft niet. Je bent welkom om een kennismakingsafspraak in onze agenda's te plannen. We hebben hiervoor een aantal mogelijkheden. Je kunt hier een belafspraak inplannen maar, als je liever kennismaakt door middel van een wandeling over het terrein kan dat ook door hier een afspraak in te plannen. Je mag natuurlijk ook je contact gegevens achterlaten, dan nemen wij contact met jou op. Mijn naam is Pamela de Man en ik ben recruiter. Je kan me bereiken op: 06-12804409.

De gesprekken worden lopende de procedure gevoerd.

Reageer op deze vacature