Begeleider ouderen MVG

"Kun jij mijn vraag begrijpen en vertalen? Zorg jij voor me, maar kun je er ook voor zorgen dat ik zoveel mogelijk zelf blijf doen? Help je bij het creëren van een ontspannen sfeer zodat ik echt van een moment kan genieten?"

Waar ga je werken?
Jij als begeleider komt te werken in Bedum. Het betreft een kleinschalige woning waar ouderen wonen en dagbesteding ontvangen. Onze cliënten hebben behoefte aan een eenduidige benadering, een duidelijke omgeving en structuur, sommigen hebben moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG).

De begeleiding richt zich op een vaste dagstructuur, afgestemd op het verstandelijke en sociaal emotionele niveau van de individuele cliënt. We willen onze ouder wordende cliënten een zo prettig mogelijke oude dag bezorgen. Dit doen we door de woonomgeving en begeleidingsstijl zo optimaal mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en zorgvragen van iedere individuele cliënt.

Wij vinden het belangrijk dat jij werkt op de oudere woongroep dat het beste bij jouw manier van begeleiden past. Daarom gaan wij tijdens het eerste gesprek in overleg met jou waar je kwaliteiten liggen. We hebben namelijk 2 ouderen MVG woningen met verschillende niveaus waar we medewerkers voor zoeken.

Wie ga je helpen?
Gewoon leven. Dat willen we allemaal. Maar voor cliënten met Moeilijk Verstaanbaar Gedrag (MVG) is dit niet altijd vanzelfsprekend. Omdat een cliënt met MVG niet goed kan uitleggen waarom hij boos of verdrietig is, uit hij dit soms in verbale of non-verbale boosheid.

In deze woning wonen ouder wordende cliënten met een matig tot licht verstandelijke beperking, in combinatie met ASS en/of psychiatrische problematiek. De cliënten zijn sociaal beperkt en nauwelijks zelfstandig. Er kan sprake zijn van risicovol gedrag wat zich kan uiten in verbale agressie, lichamelijke agressie, dwangmatig en reactief gedrag. In de begeleiding en verzorging focus je dan ook op de kracht, aanleg en talent bij de cliënt. Je houdt in stand wat de cliënt zelf kan. Of je zoekt nieuwe manieren en mogelijkheden als iets niet meer lukt.

Hoe ga je helpen?
Iedere cliënt is uniek. Iedere begeleider ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie. Misschien ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien.

Je bent altijd eenduidig in je begeleidingsstijl en zorgt voor veiligheid, structuur en bescherming. Je weet hoe jij voor de cliënten een prettige oude dag kan creëren. Dit doe je door rust, aandacht en geborgenheid te bieden.

Je hebt oog voor de cliënt en biedt ondersteuning waar nodig. Je vindt het leuk om de kar te trekken als het gaat om het bieden van de juiste zorg en dagbesteding aan huis. Hierin toon je initiatief en beschik je over de nodige creativiteit. Je bent het aanspreekpunt van de cliënt en zijn verwanten en coördineert de zorg. Je stimuleert cliënten in zelfredzaamheid en houdt de vaardigheden die zij hebben in stand. Dit maakt jou waardevol. Voor de cliënten en voor jouw collega's!

Dit bieden wij
 • Een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2236,- en maximaal € 3154,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Een dienstverband van 26 tot 28 uur per week.
 • Financiële vergoeding voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen.
 • Vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, studiekostenfaciliteiten en een Persoonlijk Budget Levensfase naast de wettelijke vakantie-uren en een vakantietoeslag van 8%.
 • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via "Mijn Leeromgeving" en e-learning via GoodHabitz.
 • Speciale aandacht en ondersteuning op het gebied van digitale vaardigheden; zo nodig bieden wij extra scholing en handvatten om je snel op weg te helpen, passend bij deze tijd.
Dit ben jij
Je hebt een afgeronde zorggerelateerde opleiding op minimaal mbo niveau 3, met bij voorkeur ervaring in het verlenen van intensieve zorg.
 • Je kunt omgaan met dwangmatigheid en agressie (zowel verbaal als fysiek) en bent consequent.
 • Je kunt reflecteren op je eigen functioneren en dat van het team.
 • Je staat stevig in je schoenen en durft je mening te geven op een respectvolle manier.
 • Je bent creatief in het bieden van een zinvolle dagbesteding voor ouder wordende cliënten.
 • Je hebt doorzettingsvermogen: je houdt vast aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met cliënten, ook als dat minder vanzelfsprekend lijkt.
Sollicitatieprocedure
De eerste gesprekken worden gedurende de procedure gevoerd.

Heb je vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Helma Wiersema (manager zorg, cluster ouderen) via telefoonnummer 06 - 22 97 51 33.

Reageer op deze vacature