Begeleider EMB

"Signaleer jij lichamelijke of geestelijke veranderingen bij mij? Wil jij je inzetten om erachter te komen wat ik allemaal nog wel zelf kan? Help je mee aan een veilige woonomgeving waar ik mij prettig en thuis voel?"

Waar ga je werken?
De woongroep is gevestigd op ons woonzorgpark midden in de woonwijk Ter Laan in Bedum. Vlakbij verschillende andere woningen van 's Heeren Loo. In de buurt zijn veel groenvoorzieningen, waaronder een kinderboerderij en een park. Op deze groepen wonen cliënten met ernstige meervoudige beperking (EMB) en werken per woning circa 15 begeleiders. De cliënten ontvangen dagbesteding aan huis en hier mag jij een creatieve bijdrage aanleveren. De huiselijke sfeer, duidelijkheid, structuur en het zichzelf kunnen zijn, zijn belangrijke thema's in deze woongroep.

Wij vinden het belangrijk dat jij werkt op de EMB woongroep dat het beste bij jouw manier van begeleiden past. Daarom gaan wij tijdens het eerste gesprek in overleg met jou waar je kwaliteiten liggen. De startdatum is in overleg maar zo spoedig mogelijk is gewenst.

Wie ga je helpen?
Mensen met een Ernstige Meervoudige Beperking (EMB) tussen de 18 en 80 jaar, kunnen niet altijd zeggen wat ze willen zeggen en uitleggen hoe ze zich voelen, of bij jou aangeven dat ze bijvoorbeeld pijn hebben. Jij begrijpt dit en je past jouw manier van begeleiden hierop aan. Sommige cliënten hebben daarbij ook moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG), zijn rolstoelafhankelijk en het kan voorkomen dat er verpleegtechnische handelingen worden uitgevoerd. Jij weet dat signaleren, verzorgen en nabijheid belangrijke aspecten zijn van je functie. En jij weet ook dat de cliënt kwetsbaar is door zijn beperking. Het uitgangspunt in jouw begeleiding is dat je oog hebt voor wat de cliënt (nog) wel kan en dat hij doet waar hij gelukkig van wordt.

Hoe ga je helpen?
Iedere cliënt is uniek. Iedere begeleider ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie. Misschien ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien. In ieder geval verlies je de behoefte van de cliënt nooit uit het oog en zorg je voor een vertrouwde leefomgeving. Je zorgt ervoor dat de cliënt zelf de regie houdt, waarbij jij de kaders bewaakt.

Jij begeleidt de cliënt thuis én tijdens dagbesteding (aan huis). Op die manier krijgt de cliënt niet te maken met wisselende gezichten en blijft de kwaliteit van zorg gewaarborgd. Het accent ligt op het bieden van begeleiding en daarnaast is er sprake van intensieve fysieke verzorging. Door meerzorg is er ook sprake van regelmatige momenten van 1 op 1 begeleiding van een cliënt. Jij werkt nauw samen met familie, collega's en andere professionals. Zo creëer jij een sociaal stabiele situatie waarin de cliënt zich kan ontwikkelen. Dat maakt jou waardevol. Voor de cliënt én voor je team.

Dit bieden wij
  • Een contract van minimaal 24 uur per week, voor bepaalde tijd, met uitzicht op een vaste aanstelling.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2236,- tot maximaal € 3154,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
  • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% van je jaarsalaris en een vakantietoeslag van 8%.
  • Jaarlijks ontvang je extra PBL-uren (Persoonlijk Budget Levensfase) boven jouw wettelijke vakantie-uren.
  • Een toeslag voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen (voor meer informatie zie de CAO gehandicaptenzorg).
Dit ben jij
  • Je hebt een afgeronde mbo-opleiding op minimaal niveau 3 in de gezondheids- of welzijnszorg, bijvoorbeeld: MMZ, Verzorgende en/of SPH.
  • Het gedrag van de cliënten interpreteert en je de juiste wijze van begeleiding er tegenoverstelt.
  • Resultaatgericht bent: je maakt knelpunten inzichtelijk en bespreekbaar.
  • Creatief, sensitief omgaan met de uitdagingen die deze doelgroep met zich meebrengt.
Sollicitatieprocedure
De gesprekken worden gedurende de procedure gevoerd.

Heb je vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Diana Vernooij (manager zorg) via telefoonnummer 06 - 21 19 49 57 .

Voor overige vragen kun je contact opnemen met Gerard Martijn Wobbes (recruitment) via 06 - 82935142 (een whatsapp-bericht sturen mag ook).

Heb je vragen over werken bij 's Heeren Loo? Bijvoorbeeld over hoe jouw sollicitatieproces verloopt, of welke vacature het best bij je past? Iedere maandag van 12:00 tot 12:30 uur helpen onze recruiters je verder door alle vragen te beantwoorden in de livechat op Facebook.

Reageer op deze vacature