Persoonlijk begeleider

"Kijk jij naar onze mogelijkheden en niet naar onze beperking? Sta je naast me, geef jij duidelijke kaders als dit moet? En geef jij mij vertrouwen zodat ik waar mogelijk mijn eigen regie kan houden?"

Waar ga je werken?
Je gaat werken als persoonlijk begeleider op onze woonlocatie in Leeuwarden van 's Heeren Loo De Noorderbrug. In de buurt zijn veel groenvoorzieningen, waaronder een park en natuurgebied. Het winkelcentrum en het station zijn op loopafstand of met de bus bereikbaar.

Op deze locatie, bieden wij complexe zorg en begeleiding aan voor cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of een overig (neurologisch) ziektebeeld. We bieden 24 uur per dag begeleiding aan de cliënten (avond-, nacht- en weekenddiensten).

Wie ga je helpen?
Je gaat zorg en begeleiding geven aan volwassen cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of die een neurologische/neuromusculaire aandoening hebben. Leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel, doofheid met complexe problematiek of een chronische neurologische ziekte valt niet altijd mee. Jij begrijpt dit en probeert hier je begeleiding op aan te passen. Je gelooft in kansen en mogelijkheden, jij gaat voor groei en ontwikkeling en kijkt niet zozeer naar de beperkingen. Met jouw manier van begeleiden zorg je ervoor dat de cliënt weer vertrouwen krijgt in zichzelf én in zijn omgeving.

Hoe ga je helpen?
Iedere cliënt is uniek. Iedere persoonlijk begeleider ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie. Misschien ontdek jij net dé manier om een cliënt te stimuleren, om hem meer grip op zijn leven te geven en om zichzelf te zijn. In ieder geval verlies je de behoefte van de cliënt nooit uit het oog en zorg je voor een vertrouwde leefomgeving. Je zorgt ervoor dat de cliënt zelf de regie houdt, waarbij jij mag ondersteunen.

In ieder geval vertaal jij mogelijkheden naar een SamenWerkplan. Het accent ligt op het bieden van begeleiding en daarnaast is er sprake van intensieve fysieke verzorging. Je bent het eerste aanspreekpunt van de cliënt en zijn verwanten en coördineert de zorg. Daarnaast coach je collega's en geef je richting. Ook streef je naar een optimale samenwerking tussen verwanten, dagbesteding en andere betrokken disciplines. Dat maakt jou waardevol. Voor de cliënt én voor je team.

Dit bieden wij
 • Een contract van minimaal 28 uur per week
 • Een contract voor onbepaalde tijd
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2381,- tot maximaal € 3452,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% van je jaarsalaris en een vakantietoeslag van 8%.
 • Jaarlijks ontvang je extra PBL-uren (Persoonlijk Budget Levensfase) boven jouw wettelijke vakantie-uren
 • Een toeslag voor het werken in de avonden, weekenden en feestdagen (voor meer informatie zie de CAO gehandicaptenzorg)
Dit ben jij
Wij betrekken de cliënten in het proces en vragen aan hen wat we zoeken;
 • Past bij onze groep, met oog voor sfeer
 • Sociaal is en werkt op basis van wederzijds respect
 • Een begeleider die naast ons staat, belangstellend en betrokken is en ondersteuning biedt
 • Communicatief sterk is
 • Helpt om waar mogelijk de eigen regie te houden
 • Duidelijke kaders geeft als het moet
Daarnaast zijn erg nog een aantal criteria vanuit de organisatie waar je aan moet voldoen;
 • Je hebt een diploma in de zorg op minimaal mbo-niveau 4
 • Je bent een verbinder, als een spin in het web op de afdeling
 • Je zoekt samenwerkingen, je maakt knelpunten inzichtelijk en bespreekbaar.
 • Creatief, sensitief omgaan met de uitdagingen die deze doelgroep met zich meebrengt.
Sollicitatieprocedure
Als er al voldoende geschikte kandidaten zijn vóór de officiële sluitingsdatum van de vacature, sluiten we de vacature eerder.

Heb je eerst nog vragen? Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen op maandag t/m donderdag met Lida Griever, manager zorg, 06 82555684.

Reageer op deze vacature