Communicatieadviseur

“Wil jij een actieve bijdrage leveren aan het op de kaart zetten van ’s Heeren Loo, een zorgorganisatie die volop in beweging is? Werk je graag met en voor collega’s in een maatschappelijk relevante organisatie die continu in beweging is? Heb je een vlotte pen, ben je veelzijdig, heb je een hands-on mentaliteit, maar vind je het ook leuk om over strategische thema’s na te denken? Dan kom ik graag met je in contact “ Eric Wortelboer – Hoofd Communicatie

Waar ga je werken?
's Heeren Loo ondersteunt in bijna heel Nederland mensen met een verstandelijke beperking of andere beperking. Dat doen wij al meer dan 125 jaar op basis van onze kennis en ervaring uit de praktijk en de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek en innovaties. Zo helpen we mensen verder. De Noorderbrug is ruim 50 jaar specialist voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) en doofheid met complexe problematiek. Daarnaast helpt De Noorderbrug mensen met chronische neurologische aandoeningen, zoals de ziekte van Huntington en Duchenne. We behandelen en begeleiden cliënten zowel thuis als in één van onze Woon- en Talentencentra.

Sinds ruim een jaar is de bestuurlijke fusie tussen 's Heeren Loo en De Noorderbrug een feit. De continuïteit van de Noorderbrug is daarmee zeker gesteld evenals de kwaliteit van dienstverlening aan onze cliënten. De basis is dus op orde en nu kan er gewerkt gaan worden aan het verder profileren van de organisatie, zowel intern als richting externe stakeholders. Op dit ogenblik wordt er hard gewerkt om de integratie uit te werken in concrete implementatieplannen voor alle ondersteunende afdelingen, en dus ook voor communicatie.

De Noorderbrug is één van de van de 17 regio's van 's Heeren Loo. In deze regio, met als standplaats Groningen, werk je nauw samen met de directie, het managementteam en de medewerkers.

Hiërarchisch val je onder de concernafdeling Marketing & Communicatie (M&C) in Amersfoort. Dit team bestaat uit zo'n 60 medewerkers die vanuit hun vakkennis en passie voor het vak ondersteuning bieden aan alle organisatieonderdelen van 's Heeren Loo. Samenwerken staat binnen M&C hoog in het vaandel dus je kunt altijd rekenen op collega's die bereid zijn je te helpen.Je hebt regelmatig plenair overleg (live of via Teams) met al je regio- en concern communicatiecollega's uit het hele land. Onze werksfeer is fijn, informeel en we houden van humor.

Wat ga je doen?
Je bent in staat zelfstandig inhoud te geven aan het M&C beleid van de regio. Het jaarplan van de regio is hierbij leidend. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de regiodirectie rondom externe en interne communicatievraagstukken en de uitvoering van het beleid. De belangrijkste ambitie van de regio voor de komende jaren is de positionering van 's Heeren Loo De Noorderbrug als expertregio bij alle relevante stakeholders. Als communicatieadviseur bouw je aan constante zichtbaarheid en een sterk imago van 's Heeren Loo in de regio. Je zorgt dat onze positioneringsstrategie en merkbelofte uitgewerkt en verankerd is in al onze communicatieplannen en activiteiten. Dit doe je vooral op strategisch en beleidsmatig niveau.

Je hebt oog en oor voor wat er speelt in de dynamische omgeving binnen en buiten de organisatie, je onderhoudt contacten met de media, ziet overal communicatiekansen en weet deze te verzilveren. De mooie verhalen van onze cliënten, verwanten en medewerkers vertaal je naar aansprekende teksten, foto's en films voor diverse communicatiedoeleinden.

Tot slot; wij vinden passie voor wat wij doen belangrijk: als je bevlogen bent voor ons primaire proces, dan liggen de mooie verhalen voor het oprapen: jij ziet dat!

Dit bieden wij
 • We bieden jou een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een brutosalaris conform de CAO gehandicaptenzorg van minimaal € 2938,- euro en maximaal € 4304,- euro (FWG 55) bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% van je jaarsalaris en een vakantietoeslag van 8%.
 • Carrièrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.
Dit ben jij
 • Je bent woonachtig in het Noorden van het land.
 • Je hebt een passend hbo diploma (bv. Communicatie) en minimaal 5 jaar werkervaring als communicatieadviseur in een grote en complexe organisatie. Ervaring bij een zorgorganisatie is een pré.
 • Je hebt een pragmatische insteek en kunt gemakkelijk nut van noodzaak onderscheiden en prioriteiten stellen in je werkzaamheden. Je verbindt denken én doen. Je hebt een goed strategisch denkvermogen en een hands-on mentaliteit.
 • Je bent meer dan een adviseur alleen. Je krijgt het ook voor elkaar om je voorstellen om te zetten naar effectieve communicatiemiddelen. Je werkt daarbij zelfstandig.
 • Je kunt uitstekend schriftelijk en mondeling adviseren en bent op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op je vakgebied.
 • Je bent een kei in het opbouwen en onderhouden van relaties met diverse interne en externe stakeholders.
 • Je schakelt snel tussen verschillende onderwerpen en projecten, hebt een neus voor nieuws, een vlotte pen en uitstekende uitdrukkingsvaardigheden.
 • Je hebt een sterke affiniteit met onze sector en kunt je goed inleven in de verschillende doelgroepen.
Sollicitatieprocedure
We vinden het belangrijk te horen wat je motivatie is om te solliciteren op deze vacature. We ontvangen daarom graag een motivatiebrief én je cv.

Wil je meer inhoudelijke informatie over de functie? Neem dan contact op met Eric Wortelboer, hoofd communicatie op telefoonnummer 06 - 82 52 07 36. Voor overige vragen neem je contact op met Eline Veldhuizen, recruiter, via telefoonnummer 06 - 23 29 93 42

Reageer op deze vacature