Begeleider Doven

Wil jij kennismaken met de dovencultuur? En wil jij graag werken met de Nederlandse Gebarentaal (NGT)? In deze functie kan jij dat leren!

Waar ga je werken?
Jouw werkplek is het wooncentrum voor doven en slechthorenden van 's Heeren Loo De Noorderbrug. Dit is een modern appartementencomplex voor doven en slechthorenden met een behoefte aan 24-uurs zorg. Het wooncentrum ligt in de wijk Paddepoel, in het Noorden van de stad Groningen. De meeste cliënten wonen in het wooncentrum, maar er zijn ook een aantal cliënten die buiten het wooncentrum wonen en 24-uurs zorg van ons ontvangen.

Wie ga je helpen?
Onze 35 cliënten zijn doof of slechthorend en hebben vaak te maken met bijkomende problematiek. De problematiek verschilt per cliënt, elke cliënt heeft zijn/haar eigen uitdaging en beperking. Naast doof-/slechthorendheid kan er bijvoorbeeld sprake zijn van psychiatrie, een verstandelijke beperking, lichamelijke problematiek, ontwikkelingsstoornis en/of een visuele beperking.

Hoe ga je helpen?
Samen met jouw collega's in het team sta jij klaar om goede zorg en begeleiding te geven. Voor elke cliënt is een plan opgesteld in samenspraak met de cliënt zelf. Hierin staan afspraken over de zorg en begeleiding die de cliënt nodig heeft. Jij draagt vooral zorg voor ondersteuning in de algemene dagelijkse levensverrichtingen. De invulling van je dag zal elke dag anders zijn. Het ene moment help je iemand met douchen of eten, het andere moment ga je samen boodschappen doen of naar een doktersbezoek. Je communiceert met behulp van de NGT, wij verzorgen jouw opleiding. Er is dan ook een docent NGT in dienst bij 's Heeren Loo De Noorderbrug. Het wooncentrum biedt 24-uurs zorg, dus je draait mee in de avond- en weekenddiensten en de nacht- en slaapdiensten.

Dit bieden wij
  • Een contract voor onbepaalde tijd van 24 - 28 uur per week. Ga je de NGT leren, dan start je eerst met een jaarcontract met de intentie tot een vaste aanstelling.
  • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2.110,- en maximaal € 3.009,- (FWG 35) bij een 36-urig dienstverband.
  • Opleiding Nederlandse Gebarentaal.
  • Opname in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
  • Mogelijkheden voor collectieve (ziektekosten) verzekering.
  • Vakantiegeld 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
Dit ben jij
  • Jij hebt een relevante zorgopleiding afgerond op minimaal mbo-niveau 3 (o.a. mbo specifieke doelgroepen, VIG, MBO-V, Social work).
  • Je bent bereid Nederlandse Gebarentaal (NGT) te leren of je beheerst de NGT.
  • En als je al kennis hebt van doofheid of slechthorendheid, is dat mooi meegenomen.
  • Je bent flexibel om in wisselende diensten mee te draaien in de 24-uurszorg.
Sollicitatieprocedure
De gesprekken worden gedurende de procedure gevoerd.

Kunnen we je verder helpen?
Wil je meer weten over deze vacature dan kun je whatsappen of bellen met Anke 't Mannetje, manager zorg, 06 57133909.

Reageer op deze vacature