Medewerker Totale Communicatie Deventer

Jouw functie
Als medewerker Totale Communicatie observeer en analyseer jij de communicatie tussen cliënten en belangrijke anderen (begeleiders, verwanten, medecliënten). Deze observaties vormen de basis voor het communicatieplan dat jij schrijft. In het communicatieplan beschrijf je adviezen en aanbevelingen om de communicatie stabiel te houden, te verbeteren of goed aangepast te laten zijn op een cliënt van wie de communicatie achteruit gaat. Je werkt nauw samen met begeleiders en gedragswetenschappers om de adviezen te implementeren. Je signaleert daarnaast waar ondersteuning in communicatie gewenst is en bent in staat dit te vertalen naar praktische uitwerkingen. Het kan hierbij gaan om visualisaties in pictogrammen voor de cliënt of het ondersteunen van begeleiders in het werken met planborden. Je hebt ook verschillende taken op het gebied van organisatie en beleid zoals het coördineren van team Totale Communicatie, het organiseren en geven van scholing Totale Communicatie en het schrijven van een begroting en jaarplan. Het gaat om een functie van 28 uur met mogelijk uitbreiding in de toekomst. Je werkt voor de locatie Doven Deventer, zo nodig neem je tijdens vakantie waar voor je collega in Groningen.

Locatie Wooncentrum voor Doven Deventer
Binnen het Wooncentrum wonen 28 cliënten op basis van 24-uurs zorg en behandeling. Elke cliënt is uniek. Cliënten hebben hun eigen mogelijkheden, beperkingen en communicatievormen. Alle cliënten binnen het wooncentrum in Deventer hebben een auditieve beperking en daarnaast is er sprake van complexe problematiek op uiteenlopende gebieden. Communicatie verloopt voornamelijk door middel van gebarentaal. Om cliënten de juiste zorg te kunnen bieden, is er een onderscheid in twee zorgvormen: “groepswonen” en “individueel wonen”. De behoefte aan dagstructuur en nabijheid van de begeleiding speelt een rol bij welke zorgvorm het best passend is voor een cliënt. Wij ondersteunen cliënten in situaties waar zij gedurende hun dag en in hun leven tegen aan lopen en bij hulpvragen op alle levensgebieden.

Over De Noorderbrug
Leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel, doofheid met complexe problematiek of een chronische neurologische ziekte; met de specialistische begeleiding en behandeling van De Noorderbrug krijgen mensen weer grip op hun leven op het gebied van wonen, werken, gezondheid, relaties en sociale contacten. Lees meer over ons zorgaanbod op www.noorderbrug.nl.

De Noorderbrug is per april 2020 onderdeel van ’s Heeren Loo. Meer informatie kun je lezen op noorderbrug.nl/sheerenloo.

Waar zijn we naar op zoek?

 • je bent in het bezit van een afgeronde Hbo-opleiding MWD, Psychologie, SPH, Logopedie of vergelijkbaar
 • je beheerst Nederlandse Gebarentaal
 • in het bezit zijn van een training / opleiding Totale Communicatie is een pré
 • je hebt interesse in en affiniteit met de doelgroep slechthorenden en doven met meervoudige complexe problematiek
 • je bent in staat om overstijgend te kijken naar communicatie en communicatievraagstukken
 • je hebt een visie op Totale Communicatie en je kan Totale Communicatie vorm geven
 • je kan goed samenwerken in een multidisciplinair team

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Wij bieden jou

 • een contract voor onbepaalde tijd, 28 uur
 • salariëring conform de cao gehandicaptenzorg, FWG functiegroep 50 (minimaal €2.425,- tot maximaal €3.624,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband)
 • opname in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • mogelijkheden voor collectieve (ziektekosten) verzekeringen
 • mogelijkheid voor deelname aan het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (o.a. fietsenplan, fitness-/sportabonnement, aanvullende reiskostenregeling woon-werkverkeer)
 • een eindejaarsuitkering van 8,33%


Reageren
Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt tot 18 januari 2021 solliciteren via het sollicitatieformulier met toezending van je CV en motivatiebrief. We zien jouw sollicitatie graag tegemoet.

Inlichtingen
Wil je meer weten over deze vacature dan kun je contact opnemen met Lydia Stoelinga (Teamcoach) op telefoonnummer 06 51121287.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie en doorplaatsing naar aanleiding van deze advertentie stelt De Noorderbrug niet op prijs.