Helpende Wooncentrum Groningen

Houd jij wel van een uitdaging in jouw werk? Zie jij de hulpvraag van een cliënt? Help jij graag onze cliënten vooruit?

Jouw functie
Als Helpende bied je ondersteuning aan de cliënt bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL), zoals eten, drinken, toiletgang, aan- en uitkleden, uit en naar bed helpen, overige verplaatsingen en lichamelijke/uiterlijke verzorging. Je biedt ondersteuning en begeleiding die met de cliënt is vastgesteld in het SamenWerkplan. Je gaat samenwerken met begeleiders A, begeleiders C, Mbo-, en Hbo-verpleegkundigen. De Helpende werkt tijdens ochtenddiensten. In deze ochtenddiensten heb je ook huishoudelijke taken zoals de ontbijttafel klaarmaken en meehelpen met een broodje eten.
Jij gaat werken op een afdeling met intensieve zorg. Het gaat om een groep cliënten die veel ADL ondersteuning nodig heeft, er wordt gewerkt met tilliften en andere hulpmiddelen. Naast het primaire ziektebeeld kan er bijkomende complexe (psychiatrische) problematiek zijn.

Wooncentrum Groningen
Het wooncentrum Groningen is één van de grotere woonlocaties van De Noorderbrug. Er wonen cliënten met diverse ziektebeelden zoals NAH, Parkinson, Multiple sclerose, Spina Bifida, de ziekte van Duchenne en de ziekte van Huntington. De cliënten wonen op zes verschillende verdiepingen waardoor de grootte van het wooncentrum onderverdeeld is en het wonen kleinschaliger wordt gemaakt. Elke verdieping heeft een eigen team met medewerkers die zich dagelijks inzetten voor de zorg, begeleiding en ondersteuning.

Over De Noorderbrug
Leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel, doofheid met complexe problematiek of een chronische neurologische ziekte; met de specialistische begeleiding en behandeling van De Noorderbrug krijgen mensen weer grip op hun leven op het gebied van wonen, werken, gezondheid, relaties en sociale contacten. Lees meer over ons zorgaanbod op www.noorderbrug.nl. De Noorderbrug is een regio van ’s Heeren Loo.

Waar zijn wij naar op zoek?
Wij zoeken twee collega’s! Jij bent een helpende Zorg en Welzijn die ons team komt versterken. Wat wij vragen is:

  • jij hebt een Mbo-opleiding Zorg en Welzijn afgerond met een diploma op minimaal niveau 2
  • je hebt ervaring in het bieden van persoonlijke verzorging
  • je hebt ervaring in het ondersteunen en begeleiden van cliënten, bij voorkeur heb je kennis van en ervaring met onze doelgroepen
  • je hebt geen bezwaar tegen meedraaien in onze 24-uurs zorg (avond-, nacht- en weekenddiensten)

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Wij bieden jou

  • een contract voor onbepaalde tijd, 20 uur per week
  • salariëring conform de cao gehandicaptenzorg, FWG functiegroep 20 (minimaal € 1.671,00 tot maximaal € 2.365,00 bruto per maand op basis van fulltime dienstverband)
  • opname in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn
  • mogelijkheden voor collectieve (ziektekosten) verzekeringen
  • een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Reageren
Past deze vacature helemaal bij jou? Dan ontvangen wij graag je CV en motivatiebrief. Je kunt tot uiterlijk 25 mei 2021 solliciteren via het sollicitatieformulier.

Inlichtingen
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sallina Prins (Teamcoach Groningen) op telefoonnummer 06 30669791.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie en doorplaatsing naar aanleiding van deze advertentie stelt De Noorderbrug niet op prijs.