Gedragswetenschapper Groningen

Jouw functie
Als gedragswetenschapper, tevens hoofdbehandelaar, ben je verantwoordelijk voor de cliëntinhoudelijke zorg en begeleiding, in samenwerking met het team. Je komt je tot een goede beeldvorming van de cliënt, en passende ondersteuning, begeleiding en behandeling voor de cliënt. Jij adviseert medewerkers bij vragen rond specifieke individuele (gedrags-) problemen. Deskundigheidsbevordering van de teams / begeleiders is onderdeel van jouw functie.
Er is intensieve samenwerking met de teamcoach, contactpersonen en verpleegkundigen. Als gedragswetenschapper heb je een rol als directe behandelaar van de cliënt of een mediërende rol. Je werkt in een multidisciplinair team welke bestaat uit collega’s met een agogische, een verpleegkundige of verzorgende IG achtergrond. Daarnaast werk je samen met externe behandelaren zoals de fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtisten etc. Je onderhoudt contacten met deskundigen en overige betrokkenen.
Samen met collega’s vorm je de vakgroep gedragswetenschappers binnen ’s Heeren Loo - De Noorderbrug . De vakgroep gedragswetenschappers werkt op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) samen met het kennis en expertisecentrum Advisium ’s Heeren Loo.

Over De Noorderbrug

Met onze specialistische begeleiding en behandeling leren cliënten omgaan met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel, doofheid met complexe problematiek of chronische neurologische aandoeningen. Alle zorg, behandeling en ondersteuning is erop gericht mensen weer grip te laten krijgen op hun leven op het gebied van wonen, werken, gezondheid, relaties en sociale contacten. Lees meer over ons zorgaanbod www.noorderbrug.nl. De Noorderbrug is onderdeel van 's Heeren Loo. De behandeldienst van De Noorderbrug zal op termijn onderdeel worden van Advisium, de behandeldienst van ’s Heeren Loo.

Waar ga je werken?
Je standplaats is het Wooncentrum Groningen. Dit is één van de grotere woonlocaties van regio De Noorderbrug. Er wonen cliënten met diverse ziektebeelden zoals NAH, Parkinson, Multiple Sclerose, Spina Bifida, de ziekte van Duchenne en de ziekte van Huntington. De cliënten wonen op zes verschillende verdiepingen. Elke verdieping heeft een eigen team met medewerkers voor de zorg, begeleiding en ondersteuning. Als gedragswetenschapper krijg je de verantwoordelijkheid voor twee verdiepingen en werk je op locatie samen met twee collega-gedragswetenschappers.
Je gaat deel uitmaken van de behandeldienst van regio De Noorderbrug. Je ontvangt leiding van de manager Advisium ’s Heeren Loo - De Noorderbrug. Deze functie is voor de woonlocatie, in de toekomst kan het zijn dat jouw werkveld wordt uitgebreid naar extramurale zorg. Ook verwachten we dat je bereid bent incidenteel bij afwezigheid en vakanties e.d. voor collega’s van andere woonlocaties in Groningen de bereikbaarheid/achterwacht waar te nemen.

Waar zijn wij naar op zoek?

  • je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding orthopedagogiek of psychologie
  • je hebt werkervaring als orthopedagoog/psycholoog
  • je hebt kennis van en affiniteit met de doelgroepen van De Noorderbrug
  • je hebt kennis van de diagnostiek en behandelinterventies voor cliënten met NAH en neurologische ziektebeelden in combinatie met bijkomende problematiek
  • je staat open voor werken in de extramurale zorg


Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Wij bieden jou

  • een contract voor 32 uur, in eerste instantie een jaar met de intentie tot een vast dienstverband
  • salariëring conform de cao gehandicaptenzorg, FWG functiegroep 60 (minimaal € 3.289,- tot maximaal € 4.799,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband)
  • opname in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn
  • mogelijkheid deelname collectieve verzekeringen
  • een eindejaarsuitkering van 8,33%


Reageren en inlichtingen
Je kunt solliciteren tot 12 juli 2021 via het sollicitatieformulier met toezending van je cv en motivatiebrief.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Koen Kieneker, manager Advisium ’s Heeren Loo - De Noorderbrug, op telefoonnummer 06 30696705.

Wil je graag contact met de afdeling HR? Neem dan contact op met Octavia Siertsema, medewerker Recruitment, te bereiken op 06 30705802.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij geschiktheid hebben interne medewerkers voorrang. Acquisitie en doorplaatsing naar aanleiding van deze advertentie stelt De Noorderbrug niet op prijs.