Begeleider A Wooncentrum voor Doven Groningen

Help je mij mijn competenties te vergroten en doelen te behalen? Help je mij zo zelfstandig mogelijk te zijn met wonen en werken?

Waar ga je werken en wie ga je helpen?
Je standplaats is het wooncentrum voor Doven en Slechthorenden in Groningen. Ons wooncentrum is gelegen aan de Grote Beerstraat, met daarbij het Talentencentrum voor Doven en Slechthorenden aan de Draakstraat in Groningen. Onze cliënten wonen in het wooncentrum en daarnaast zijn er een aantal cliënten die buiten het wooncentrum wonen maar wel 24-uurs zorg van ons ontvangen. We bieden verschillende zorgvormen aan. Bij elke zorgvorm verschilt de behoefte van nabijheid van begeleiding en zorg. De problematiek verschilt ook per cliënt; naast doof-/slechthorendheid kan er bijvoorbeeld sprake zijn van psychiatrie, een verstandelijke beperking, lichamelijke problematiek, ontwikkelingsstoornis en/of een visuele beperking.

Hoe ga je helpen?
Samen met jouw collega’s in het team sta jij klaar om goede zorg en begeleiding te geven. Er is een SamenWerkplan dat in samenspraak met de cliënt is opgesteld. Hierin staan afspraken over de zorg en begeleiding die de cliënt nodig heeft. Onze cliënten zijn doof of slechthorend en hebben daarbij bijkomende problematiek. Jij draagt zorg voor ondersteuning in de algemene dagelijkse levensverrichtingen. Je gaat op meerdere zorgvormen binnen onze woonlocatie worden ingezet. Je dag is mede hierdoor heel divers, het ene moment help je iemand met douchen, ga je mee met kleren kopen tot het ondersteunen van een doktersbezoek. En dat samen met je collega’s voor 35 cliënten met elk hun eigen uitdagingen en beperkingen. Je bent een aanpakker die samen met collega’s het juiste voor de cliënt doet en organiseert. Wij bieden 24-uurs zorg, dus je draait ook mee in de avond- en weekenddiensten, tevens is er in de nacht een slaapdienst.

Wij bieden jou

  • een contract voor onbepaalde tijd, 24 – 28 uur per week, voldoe je nog niet aan de opleidingseis (NGT) dan start je met een jaarcontract
  • salariëring conform de cao gehandicaptenzorg, FWG functiegroep 35 (minimaal € 1.920,- tot maximaal € 2.853,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband)
  • opname in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn
  • mogelijkheden voor collectieve (ziektekosten) verzekeringen
  • een eindejaarsuitkering van 8,33%


En dit is wat wij zoeken:

  • jij beschikt over een relevant diploma op minimaal MBO niveau-3
  • je bent de Nederlandse Gebarentaal (NGT) vaardig of je bent bereid dit te leren
  • je hebt bij voorkeur ervaring en/of kennis van doofheid en slechthorendheid en de dovencultuur
  • je vindt het een uitdaging om met bewoners met diverse achtergronden en ziektebeelden om te gaan
  • je bent flexibel om in wisselende diensten mee te draaien in avond-, slaap- en weekenddiensten

Mensen met een auditieve beperking worden nadrukkelijk uitgenodigd te om solliciteren.

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Enthousiast geworden?
Je kunt dan direct solliciteren via het sollicitatieformulier met toezending van je cv en motivatiebrief. Doe dit voor 8 november 2021!

Kunnen we je verder helpen?
Wil je meer weten over deze vacature dan kun je whatsappen of bellen met Anke ‘t Mannetje, teamcoach, op 06 57133909.
Of neem contact op met recruitment: 06 30705802.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

De Noorderbrug is per januari 2021 een regio van ’s Heeren Loo.